Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
Plakátmagány
#29261

dokumentum

A film a magyar plakátművészet történetének azt a korszakát mutatja be, melyet sokan a műfaj utolsó aranykoraként tartanak számon. Ez nagyjából a 80-as évekre tehető. Ekkor ugyanis... több»

#29262

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

Egy olasz diplomata a magyar viharban
#29263

dokumentum

Fabrizio Franco tapasztalt diplomata volt, de csak 1956 szeptemberében kapta első misszióvezetői megbízatását. Budapest periférikus helynek számított, az olasz diplomaták alig... több»

Rendező: Eckhardt Balázs

Perújrafelvétel
#29264

játékfilm

Nagyvárad, a Pece-parti Párizs. Ide érkezik a 24 éves Ady Endre, hogy ebben a forrongó, arcát kereső városban, rögtön magára vonja a figyelmet. Szerkesztőségek, éjszakai élet,... több»

Illényi Katica Jubileumi Koncert
#29265

dokumentum

Illényi Katica február 17-én ünnepelte születésnapját és pályafutásának 25. évfordulóját. Ezen a napon adott Jubileumi koncertet, amelyben egy egyedülállóan színes életművet... több»

#29266

NA Swallowtail  (2016)

horror | rövidfilm | sci-fi

Egy rovarrajogó az egyik alkalommal találkozik egy bizarr idegennel, aki nem tűnik embernek, és aki talán saját maga is vadászik.

Nős tények
#29267

dokumentum

Végre egy természetfilm, mely kizárólag a nőstényekre fókuszál! Gyilkos túlélési stratégiák, lenyűgöző párosodási rítusok, megdöbbentő anyai ösztönök. Ezek a lányok... több»

Seanie és Flo
#29268

rövidfilm

Seanie magányos, személyiségzavaros férfi, aki kukákat ürít a kihalt autópályák mentén. Ugyancsak az ő feladata, hogy felszedje az illegálisan lerakott szemetet is. Flo egy harcias... több»

#29269

akció

Egy káoszba fulladt világban egy fiú magatehetetlenül, a halál küszöbén találja magát, azonban egy váratlan pillanatban egy titokzatos lány érkezik a segítségére.

Székely László díszlettervező
#29270

életrajzi

Székely László több mint ötven éves pályája során, budapesti, vidéki, kő- és szabadtéri színházak rendezőinek fáradhatatlan, mindig megújulni képes alkotótársaként, mintegy... több»

Rendező: Petrovics Eszter

#29271

dokumentum

„...ejszen ez egy siculorikum!” A csíkpálfalvi önkormányzat és a plébánia, a helyi közbirtokossággal immár sokadik éve rendezi meg a Magyarok Nagyasszonya Búcsút minden év... több»

#29272

dokumentum

A film egy nő betegsége kapcsán járja körül az egészségügyet eluraló korrupciót, amely hagyja szenvedni az embereket. több»

Rajtam keresztül - Somogyi Győző
#29273

életrajzi

Somogyi Győző festőművész-grafikus életével, művészetével és a Balatonfelvidék egyik enyészettől megmentett kis falujának, Salföldnek szinte népmesei „tündéri térré”... több»

Rendező: Bicskei Zoltán

#29274

NA Home Times  (2021)

dokumentum

A 2019-es és a 2020-as évben világszerte zárkózta be az emberek, hogy megvédjék egymást és önmagukat egy egyre nagyobb méreteket öltő vírusjárványtól. Az elszigetelődés, a... több»

#29275

horror

Rosszindulatú szellemek tartanak rettegésben egy családot, akik paranormális tevékenységekkel foglalkozó szakértőkhöz és egy elfásult paphoz fordulnak segítségért.

#29276

dráma

Rei egy fiatal lány, aki arról ábrándozik, hogy varázsló lesz. Találkozik egy gyerekkori barátjával, és az ő segítségével eljut egy zenés bárba, ahol úgy dönt, hogy ő lesz "a... több»

#29277

NA I Am Khama  (2019)

animáció

Egy zseniális afrikai király, akinek országát gyarmatosították az angolok 1895-ben, támadást indít Anglia ellen. Elég bátorsága van ahhoz, hogy megfenyegesse a gyarmatosító... több»

#29278

NA Sign Space  (2016)

dokumentum

A film egy kiállítás fázisait követi nyomon, a kezdetektől a megnyitóig. több»

Minimum Mass
#29279

dráma | romantikus | rövidfilm | sci-fi

Szerelem, bánat, sötétség. A film egy pár történetét meséli el, akik vetélések sorozata után úgy gondolják, gyermekeik egy másik dimenzióban születnek meg. A cselekmény az... több»

#29280

dokumentum | életrajzi

2015-ben Nick Cave Shreveportba utazott, hogy elkezdjen egy nyolc hónapos művészeti projektet.

Rendező: Evan Falbaum