Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Bioevolúció
#36501

dokumentum

Az utóbbi tíz évben Olaszországban 153%-kal nőtt a biotermékek piaca. Ez sok termelőt arra késztetett, hogy ők is áttérjenek a biotermelésre. De vajon a "bio" tényleg a minőség... több»

Rostás Pál feltámadása
#36502

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#36503

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

#36504

dráma | rövidfilm | vígjáték

Egy fiatal nő, aki nemrég költözött egy számára új városba, próbálja jobbá tenni az életét, miközben harcol az álmatlansággal és a motiváció hiányával.

Hangjegyesek
#36505

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#36506

dokumentum

A dokumentumfilmből egy olyan iskola története válik megismerhetővé, ahol különböző látásmódok találkozhatnak egymással, bemutatva egy lehetséges oktatási módszert.

#36507

akció

A film története szerint egy visszavonult tolvajt  sikerül visszacsábítani egy utolsó nagy balhé kedvéért. A megrendelő az új drogbáró, aki szeretné megmenteni fia életét... több»

Rendező: Ron Pucillo

#36508

családi | dokumentum | történelmi

Kim Hak, a fiatal kambodzsai fényképész sztereotípiáktól mentés képet szeretne adni hazájáról. több»

Rendező: Davide Grotta

#36509

dokumentum | rövidfilm | vígjáték

A filmben egy dél-karolinai fiúbandát ismerhetünk meg, akik híresek és gazdagok szeretnének lenni.

#36510

dráma | vígjáték

Egy fiatal zenész és a sofőrje Izlandra utazik, hogy a zenész részt vehessen egy meghallgatáson. több»

#36511

dokumentum

A szervezett bűnözés elleni törvény elfogadásával a jakuzabandák és tagjaik száma csökkenni kezdett. Egy oszakai jakuzafőnök szerint mindez az emberi jogok megsértése.

#36512

dokumentum

A dokumentumfilm az ontariói közösségek kapcsolatrendszerét mutatja be.

#36513

dokumentum | rövidfilm

A dokumentumfilm Toronto legrégebbi cross-dressing üzletébe kalauzolja el a nézőt.

Rendező: Lisa Rideout

Hiteles életet kell élni - Portréfilm Veress Sándor László festőművészről
#36514

életrajzi

A film gerincét a festőművész-tanár és tanítványa izgalmas párbeszéde alkotja festészetről, zenéről, hitelességről, a Mester különböző festői korszakainak változásairól,... több»

Rendező: Gulyás János

#36515

NA Home Times  (2021)

dokumentum

A 2019-es és a 2020-as évben világszerte zárkózta be az emberek, hogy megvédjék egymást és önmagukat egy egyre nagyobb méreteket öltő vírusjárványtól. Az elszigetelődés, a... több»

#36516

rövidfilm

A kisfilm a Lumiere testvérek munkássága előtt tiszteleg, technikailag és esztétikailag különleges módon.

Vakáció a tengerparton
#36517

rövidfilm

Amália első menstruációja pont egy nappal a nyaralás előtt jön meg. Konzervatív, szigorú anyukája tudta nélkül úgy dönt, saját kezébe veszi az ügyet.

#36518

NA Köszönöm, jól  (2013)

(1)

dráma

A Köszönöm, jól című film történeteit a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat próbára tevő gazdasági válság foglalja keretbe. Az első történetben egy vidéki... több»

Rendező: Prikler Mátyás

Ízőrzők: Zalaegerszeg
#36519

dokumentum

Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum egyik műemlék épületében, csikótűzhelyen készítettük el a zalai konyha hagyományos ételeit. Gyurkó Imréné Bucsutáról érkezett ide, hogy... több»

Rendező: Móczár István

#36520

romantikus

A film története szerint egy középkrú férfivel szakít a tőle sokkal fitalabb gyönyörű barátnője. Ezt követően hősünk belefut abba a lányba, akit már ezer éve nem látott, és... több»