Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  

Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

84 Senki többet  (2013)

(35)

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) egy hóbortos és magányos értelmiségi férfi, aki képtelen közel kerülni embertársaihoz, különösen, ha nőről van szó. Megszállottan ragaszkodik viszont... több»

Nagy élmény volt. Teljesen ismeretlen volt a film számomra, így nem tudtam mire számíthatok. Végig sejteni lehet a befejezést, mégis reménykedünk, hogy nem úgy lesz. Amúgy is szeretem Geoffrey Rush-t és ez csak rátett egy lapáttal. A karaktere óriási jellemfejlődésen megy át a... több»
#2

76 A nagy szépség  (2013)

(11) (1)

dráma | szatíra

Jep Gambardella, író és újságíró a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel... több»

Ez a film a halhatatlanságról szól, az örömről, a színekről és a lüktetésről. Szuper életérzés nézni a filmet, többször nekifutottam, mert a tanulságokat kifejteni és feldolgozni nem annyira egyszerű, de talán annyira nem is fontos, mint átvenni a film hangulatát, és... több»
#3

79 Esélylesők  (2013)

(9) (2)

dráma

Két család sorsa visszavonhatatlanul egybefonódik, miután a karácsony előtti éjszakán elgázolnak egy biciklist. A Bernaschi család vállalkozásába be szeretne szállni egy feltörekvő... több»

Ez a film jó példázza, hogy az európai filmesek /az olaszok/ is tudnak izgalmas, lebilincselő, tartalmas krimit készíteni. És mindezt színvonalasan, az amerikai cukros máztól és elcsépelt sablonoktól mentesen. A középpontban az örök kérdések állnak: mi a szerelem, mi az... több»
Repülni - Domenico Modugno története
#4

életrajzi

Egy ember, egy legenda. Több mint 230 dal, 38 mozifilm, 7 tévéfilm, 13 színházi előadás és 4 megnyert Sanremói Dalfesztivál kötődik a nevéhez. Első slágere, a Volare, mellyel... több»

#5

76 A múlt  (2013)

(3)

dráma | misztikus

A mű atmoszférájában, problémafelvetésében számos ponton kapcsolódik Farhadi korábbi filmjéhez, a Nader és Simin - Egy elválás történetéhez. Tulajdonképpen klasszikus háromszög... több»

Sokkal jobban tetszett, mint a „Nader és Simin”. Ez is családi konfliktusokkal teli film, ahol a hazugságok, elhallgatások szenvedő alanyai a meggondolatlan, vagy félresikerült kapcsolatok „eredményei”, a gyerekek. Apránként adagolt információ morzsákból áll kerek egésszé a... több»
#6

dráma | vígjáték

átfogalamzni: A politika őrület. De tudjuk mindannyian, hogy az őrületet és a zsenialitást csak egy hajszál választja el egymástól. Kénytelen ezzel szembesülni Andrea Bottini, az... több»

A karakterek miatt volt annyira szerethető ez a film, jó kis csapatot állítottak össze erre a filmre és végtére is maga a sztori is egész kellemes és üde volt a már rég megszokott filmekhez képest. Tetszetős és izgalommal teli.
#7

dráma | életrajzi | musical

Niccoló Paganini (David Garrett), a nőcsábász és hegedűvirtuóz pályafutása csúcsán van, az egész kontinens a lábai előtt hever. Menedzsere, Urbani (Jared Harris) pletykákkal és... több»

Kétségtelen, hogy van a filmnek egy sajátos atmoszférája, de őszintén szólva egy kicsit többre számítottam. A történetvezetés és a párbeszédek nem igazán ütöttek nálam, de nem állíthatom, hogy unatkoztam volna. Közepes film, a jobbik fajtából.
#8

krimi | vígjáték

Arturo a szicíliai Palermo szülötte - a film az ő életét kíséri végig. Hősünk szemszögéből ismerkedhetünk meg a maffia szövevényes hálózatával és gyermekkori szerelmével,... több»

Egyáltalán nem jött be. Teljesen mást vártam tőle, mint amit kaptam és valahogy az én szememben nem volt meg az összhang, amit egy ilyen filmtől elvártam volna. Pedig szerintem jó volt színészi választás a szerepekre.
#9

73 Marina  (2013)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Rocco Granata igaz története, aki egy olasz bányász fia volt, és a zene iránti érdeklődését követte ahelyett, hogy apja kívánsága szerint élte volna életét. több»

#10

dráma | rövidfilm | vígjáték

1955. szeptember, Olaszország. Egy Forma 1-es pilóta verseny közben összetöri az autóját, és egy kis faluban reked, ahol kellemes meglepetések érik. több»

#11

dráma | krimi | vígjáték

1959. Románia. A Kommunista Párt néhány tagja kirabol egy bankot. Miután lebuknak, arra kötelezik őket, hogy vigyék véghez az akciót még egyszer, de most kamerák előtt, ugyanis így... több»

#12

72 A csodabogár  (2013)

(1)

családi | vígjáték

átfogalamzni: Paolo szinte minden napját Gustino barátja bárjában tölti, egy Gorizia közeli kis faluban. Az ivás mellett a negyvenéves, nagydumás férfi egyetlen célja az életben,... több»

Az értékelések alapján sokkal jobbra számítottam. Semmi karaktere nincs ennek a filmnek. Kb. mintha Torrentét beleültetnénk a Tökös tekés történetébe. Csak itt gyenge a színészi játék, gyatra a sztori, gyatra képi világ, semmi olyan ami egy jó (európai) filmet jó filmmé... több»
#13

69 Still Life  (2013)

(2)

dráma

Egy férfi azoknak a családtagjait keresi fel, akiket holtan, egy szál magukban találtak meg. több»

A számos díjat nyert film legutolsó jelenete valóban szívbemarkoló, amikor mindazok a halottak „megjelennek” a főhős sírjánál, akiknek Mr. May intézte el a végső búcsút. A darab zenéje nagyon szép, illik a melankolikus hangulathoz. A rendező, U. Pasolini rokona Viscontinak.
#14

politikai | szatíra | vígjáték

Egy "Mr. Senki"-t véletlenül megválasztanak az Olasz Köztársaság elnökévé. több»

#15

68 Anni felici  (2013)

dráma | romantikus

Egy önbizalommal teli nárcisztikus művész élete egy csapásra gyökeres fordulatot vesz, miután az egyik kiállítása katasztrófába torkollik, és tudomást szerez felesége házasságon... több»

#16

68 Tir - A kamionsofőr  (2013)

(4) (1)

dráma

Branko (Branko Završan) eredeti szakmája szerint tanár, de elbúcsúzott a pályától, ugyanis nemzetközi kamionsofőrként hatszor annyi pénzt tud megkeresni, mint amennyit a horvát... több»

Alberto Fasulo egy igazi zseni, írt egy filmet, amihez megírta a forgatókönyvet, majd operatőrként és vágóként is ő dolgozott a saját rendezésében. A film tehát mondhatjuk, hogy az elejétől a végéig az ő gyermeke. Látszik is, hogy sokat törődtek a filmmel, már az első... több»
#17

dráma

Nazif és családja szerény körülmények között él vidéki házukban. A férfi vas- és fémhulladékok gyűjtéséből keresi meg a betevőre valót, felesége, Senada otthon van a két... több»

#18

66 A jövő  (2013)

dráma

Bianca, amikor szülei meghalnak, elkezd dohányozni, Tomas pedig még mindig szűz. Az árvák elkezdik felfedezni a felnőtté válás veszélyes útjait. Egy nap Bianca találkozik Maciste-el,... több»

#19

dráma | krimi | romantikus

Salvo egy maffiózó testőre, munkája azért különleges, mert alkalomadtán gyilkosságokat is vállal. A gengszterért és a pénzért bármit megtesz. Egy napon sikerül meghiúsítania egy... több»

Kimondottan jó film! A kameraállások és a képi világ nagyon igényes, nem zavar, hogy néha csönd van és elnyújtanak egy jelenetet, ez kell ahhoz, hogy a történet érzelmileg is építkezni tudjon. Végül a hatás nem marad el. Mindez festői olasz tájakon egy nagyon kemény... több»
#20

dráma | vígjáték

Ernesto, a római férfi saját autójával vállal szállítási és költöztetési munkákat. A munka révén bejárja az egész országot. Az ő szemén keresztül betekintést nyerhetünk az... több»