Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig - Spanyolország

Saját filmes lista készítése
#1

84 Emlékbúvár  (2013)

(14)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

John különös képességgel éli életét: azon kevesek közé tartozik, akik képesek bejutni mások emlékei közé. A férfi egyedi tulajdonságával a rendőrség munkáját igyekszik... több»

Fordulatos és pszichológiailag átgondolt remek thriller. Emlékekben való utazgatás által zajlik a nyomozás. Olyasmi jellegű mint a Viharsziget. Eleje kicsit lagymatag de aztán beindul a film, kiszámíthatatlan rejtélyek végkimenetele.
#2

kaland | vígjáték

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) lassan betölti a százat, a nyugdíjas otthon pedig serényen készülődik a nagy ünnepre. Épp csak az ünnepeltet hagyja hidegen az egész, inkább fogja... több»

Nem olvastam a könyvet, ajánlására néztem meg a filmet. Igazából olyan, mintha két történetet mesélne el a film, de valahogy egyik sincs rendesen kidolgozva. Számomra egyértelműen a jelen időben játszódó részek tetszettek jobban. De megvolt a visszaemlékezéseknek is a sajátos... több»
#3

dráma | romantikus

Adèle középiskolás diák, aki kezdi felfedezni önnön nőiességét. Azonban hiába randizik, szexuális vágyai beteljesületlenek maradnak. Valami többről álmodik. Találkozik Emmával,... több»

Semmilyen történet feleslegesen elnyújtva, meztelenkedéssel és hatásvadász,közönséges, ízléstelen erotikus jelenetekkel teletűzdelve, idegesítő és utálatos karakterekkel,unszimpatikus szereplőkkel fűszerezve.Szürke 50 árnyalata szintű giccses műanyag sztori ma divatos... több»
#4

71 Mama  (2013)

(23) (6)

horror | thriller

Jeffrey Desange (Nikolaj Coster-Waldau), a szebb napokat is látott üzletember a sok balszerencse után összeroppan. Összeomlásának következményeképp ámokfutásba kezd, több... több»

Egy sima klisékkel telepakolt szellemtörténet. Az egész csak a hirtelen megjelenő szellemre van kihegyezve, ami alá hangos effekteket vágnak, hogy az ember megijedjen. De számomra a jó horror/thriller feszültséget képes teremteni. Ijesztgetni nem nagy tudomány, csak vágás és... több»
#5

71 Az embermás  (2013)

(15) (4)

misztikus | thriller

Adam Bell egy egyetemi történelemtanár, aki teljesen beleunt az életébe. Semmi nem érdekli, gyönyörű barátnője is hidegen hagyja. Egy napon azonban fenekestül felfordul az élete,... több»

Nagyon jó a film stílusa, szerintem a Villenevue nagyon tehetséges rendező. Az egész film 70. évekre utal, a színfilter és a vontatott kamerát beleértve. Igaz, a film vége, illetve poénja a rendező titka marad. Ha szereted a Lynch filmjeit, ezt is nézd meg.
#6

80 Csocsó-Sztori  (2013)

(4) (3)

animáció | családi | kaland | sportfilm

Amadeo egy parányi faluban él. Itt dolgozik a helyi kocsmában, ahol a legutóbbi csocsóversenyen ő bizonyult a legjobbnak. A fiú titkon fülig szerelmes Larába, azonban a lánynak erről... több»

Kellemes kis animációs film lett, egyedi, azt meg kell neki hagyni, mind sztorijában mind látványában, de őszintén szólva mégsem fogott meg annyira. Családi programnak viszont ideális lehet...
#7

63 Halálos iramban 6.  (2013)

(38) (10)

akció | kaland | thriller

Netflix

Dom és Brian a riói balhéval elintézték, hogy életük folyamatos menekülés legyen, és ne térhessenek haza. Hobbs üzletet ajánl nekik. Ha segítenek elkapni az utakon garázdálkodó... több»

Elég ránézni a plakátra, hogy kiderüljön: ezt a filmet a nagyjából 10 és 15 közötti fiúkból álló közönségnek csinálta a stúdió, különben más épelméjű magyarázatot nem igazán tudok találni a Vin Diesel, Ludacris és Dwayne Johnson trióra, akiket nagy duzzogva... több»
#8

krimi | misztikus | thriller

Roberto Bermudez a büntetőjogra specializálódott szakember. A férfi élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy az egyik legjobb diákja, Gonzalo kegyetlen gyilkosságot követett el.... több»

Itt rögtön az elején le kell szögeznem valamit. A film egyáltalán nem rossz, a történet egész jó, bár a végére egy kicsit kifárad és kiszámíthatóvá válik. A színészek jók, a filmezési technika is az. Nekem viszont azért tűnik csalódásnak, mert Ricardo Darin (a... több»
#9

dokumentum | zenés

A dokumentumfilm tárgyilagos és emberközeli betekintést ad abba, hogy egy tizenéves holland fiatalember (Robbert van de Corput - D.J.Hardwell) hogyan valósította meg az álmait, hogyan... több»

#10

68 The Green Inferno  (2013)

(4) (1)

horror | kaland

Egy csapat diák aktivista az Amazonas vidékére utazik, hogy megmentsék az esőerdőt. Nem sokkal azután azonban, hogy megérkeznek, ráébrednek, hogy nincsenek egyedül...

A bevezető elég hosszúra sikeredett, amikor viszont megérkeznek a kannibál faluba, elszabadul a pokol. A legdurvább rész, mikor a kövér pacákot szó szerint darabokra szedik, de utána is van bőven testi-lelki terror. Eli Roth nagy rajongója a Cannibal Holocaust filmnek, amit én... több»
#11

animáció | családi | kaland

Valahol egy messzi-messzi királyságban a bürokraták hozzák a törvényeket, a szabályok uralkodnak mindenen és már a lovagoknak is rég nyoma veszett. Az ifjú legénynek, Justinnak... több»

Ez a rajzfilm is elég sablonos mint a többi, de próbál újat mutatni. Egészen jól szórakoztam, mivel a főhős már alapból vicces, egy-elég bamba kinézetű...-magát lovagnak érdemesnek találó fiatal kölyök. Az egyetlen, ami igazán eredeti ötlet volt benne, az a tudathasadásos... több»
#12

vígjáték

Ruth semmi másra nem vágyik, csak a boldogságra, és egy férfira, aki szereti. Ezért elképzelni sem tud rosszabbat, mint, hogy egy lakodalomban szakítson vele a barátja. Ruth úgy érzi, a... több»

Eléggé jól szórakoztam rajta. Mint nő, számoltam a tipizálásokat amik a fajsúlyát adják az egész vígjátéknak. Kicsit sem hervasztó igényes narratívája van ami a mai vígjátékoknál nagy szó. Kis finom alkotás ami kellemesen elszórakoztat.
#13

74 La partida  (2013)

dráma | romantikus

Két tinédzser fiú egymásba szeret. De mivel a környezetükben szegénység, marginalizálódás van, meg kell változtatniuk az életüket, és hatalmas kockázatot kell vállalniuk. több»

#14

animáció | horror | misztikus

A Rendkívüli mesék című animációs filmben Edgar Allan Poe öt rémtörténete elevenedik meg, melyeket neves színészek és rendezők mesélnek el. Az Usher-ház vége című történetet... több»

Alacsony költségvetésű animációs antológia... Érdekesebb az elképzelés, mint maga a mű, de mégis szerettem.
#15

vígjáték

A 80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. "A Szeretők,... több»

Valószerűtlenül humoros film. A kedvenc jelenetem a pilóta és az irányítótorony közti párbeszéd, azon dőltem a röhögéstől. Kikapcsolódásra tökéletes választás, garantált a szórakozás.
#16

71 Bűbáj és kéjelgés  (2013)

(2) (1)

akció | fantasy | horror | romantikus | thriller | vígjáték

Tönkrement házasságukban megcsömörlött és anyagilag legatyásodott férfiak egy csoportja arra a következtetésre jut, hogy további boldogulásuk érdekében rabolni kénytelenek. A... több»

Nem szeretem a fantasy-filmeket, de ez nagyon ötletes volt. Különösen az első harmad, az aranybolt kirablásának a "hogyanja" és az azt követő üldözés. A második harmadtól viszont már túl sok volt a fantázia, az öncélú látványorgia és kevés a valódi mondanivaló.... több»
#17

69 Stockholm  (2013)

dráma | romantikus

Egy fiú beleszeret egy lányba, de kosarat kap. Azonban van egy egész éjszakája arra, hogy megváltoztassa a lány véleményét. több»

#18

horror | sci-fi | thriller

2013-ban járvány pusztít a világban, az utcákon egy lélek sem tartózkodik, az egyetlen menedéket az épületek és a földalatti járatok jelentik. Marc és Enrique azok között vannak,... több»

Két ember kalandos utazása egy vírussal fertőzött városban, akik megpróbálják megtalálni szeretteiket a káoszban. A film lekötötte a figyelmemet, de nem egy izgalmas alkotás volt számomra. Kicsit egyhangú a cselekménytörténés, lehet csak a sablonosság miatt, egyedi ötlet nem... több»
#19

misztikus | thriller | zenés

Tom Selznick generációja legtehetségesebb zongoristája, ám a színpadi lámpaláza miatt felhagyott a közönség előtt való fellépésekkel. A katasztrófális utolsó fellépése után... több»

Szimpatizáltam a filmmel, mert szeretem, ha egy lehetetlen alaphelyzetből indul ki a történet, de ezután sajnos nem sok értékelhetőt láttam. A színészi alakítások sem javítottak rajta.
#20

67 Ismael  (2013)

dráma

Egy nyolcéves fiú felkeresi az apját. több»