Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
#40961

dokumentum

Budapesttől alig karnyújtásnyira, Táborfalva határában tábla állítja meg az érkezőt: belépni életveszélyes és tilos. Itt kezdődik a tiltott zóna, Magyarország második legnagyobb... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Roadcrew – Live Fast, Love Hard & Die Young!
#40962

dokumentum

A dokumentumfilm három férfit mutat be, akik zenekarok és fesztiválok számára dolgoznak díszletezőként. A szex, drog és rock and roll bűvkörében élik az életüket, mígnem 40 felé... több»

Rendező: Olaf Held

#40963

NA Monday  (2017)

dráma | rövidfilm | zenés

Egy üzletasszony elégedetlen az életével és a munkájával. Egy napon elérkezik a töréspont. több»

Rendező: Candice Vallantin

Szereplők: Marina Santo

Kormányeltörésben
#40964

rövidfilm

A film Domonkos István "Kormányeltörésben" című verse nyomán készült, amely egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. A film utazás a világ... több»

Hiatus
#40965

NA Hiatus  (2017)

dokumentum | életrajzi | rövidfilm

A film főszereplője egy brazil író, Clarice Lispector.

Rendező: Vivian Ostrovsky

Villamos
#40966

NA Villamos  (2010)

animáció

A villamoson utazó előtt elsuhan egy város a maga forgalmával,  egymásra rétegződő zsúfoltságával. Véletlenszerű találkozások, emberi szituációk sorozatát láthatjuk. A film... több»

Rendező: Békés Rozi

A Tóásó dosszié - Túlélve Bolíviát
#40967

dokumentum

Hogy lehetett kibírni öt év tíz hónapot a világ egyik legdurvább börtönében? Mi a háttere a vádalkunak, és hogyan sikerült elmenekülni az országból? Egyáltalán miért ment oda... több»

Rendező: Lukács Csaba

Vigyázz, sziklapiton!
#40968

dokumentum

Dél-Afrikában él egy bestia, melynek se keze, se lába, mégis negyed óra alatt meg tudja fojtani áldozatát. A sziklapitonra az ország lakói nemcsak a mérete és az ereje miatt tekintenek... több»

Rendező: Graeme Duane

#40969

horror

A nyári vakációjukat élvező tinédzserek életét egy ismeretlen gyilkos keseríti meg, aki vadászni kezd rájuk. több»

Balassagyarmat kincsei
#40970

dokumentum

Horváth Endre grafikus, festőművész műveit a 30 év felettiek jól ismerik, bár kevesen tudják, hogy ő tervezte a jelenlegit megelőző papír 10, 20, 50 és 100 Ft-osokat, valamint a... több»

Rendező: Kontra Mária

Harvey hurrikán − állatmentés vihar után
#40971

dokumentum

A Harvey hurrikán okozta árvizek miatt számos állat elveszítette az otthonát. A hivatásos és önkéntes állatmentők fáradhatatlanul dolgoztak az állatok megmentésén. több»

#40972

sci-fi

A távoli jövőben, amikor már mindent a mesterséges intelligencia ural és a kvantumszámítógépek egyre népszerűbbek, az A.I. úgy dönt, hogy létrehozza a világ első kvantumfilmjét,... több»

#40973

NA Tesla  (2017)

akció | dráma | életrajzi | kaland | thriller

A film Nikola Tesla ifjúkorát mutatja be. Megismerhetjük, hogy milyen viszony fűzte a legendás feltalálót Thomas Edisonhoz, George Westingouse-hoz, Guglielmo Marconihoz, Albert Einsteinhez... több»

Bennünk élő évmilliók
#40974

dokumentum

Miért és hogyan alakult át a Föld az évmilliárdok során? A választ évszázadokon át kutattuk a kanyonokban, a sivatagokban, a tűzhányókban és a hasadékvölgyekben. Ám... több»

#40975

NA Eiland  (2016)

kaland | rövidfilm | vígjáték

A rövidfilm egy férfiról szól, aki megpróbálja felfedezni a világ szépségeit és egyediségét. több»

Rendező: Kuesti Fraun

Szereplők: Andreas Uehlein

#40976

dokumentum

Bár a romákkal szembeni diszkrimináció és ellenállás erősödött az elmúlt években, egy csapat romániai roma asszony mégis mindent megtesz, hogy asszimilálódni tudjanak a mai... több»

Élet a falkában
#40977

dokumentum

A farkasok, oroszlánok, hiénák, szurikáták és delfinek igencsak különböző állatok, egy közös vonásuk azonban van: falkákban élnek, melyekben minden egyednek megvan a maga feladata,... több»

Valaki vacsorára
#40978

játékfilm | rövidfilm

Egy férfi lakásába vendég érkezik. Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire mindketten régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek... több»

Ant Farm
#40979

NA Ant Farm  (2020)

akció

Egy mindenét elvesztett férfi magához tér a kómából, és csatlakozik egy szektához, amelynek vezetőjét támogatni kezdi.

Rendező: Mark David

Szereplők: Erik Fellows

A ragadozók partja
#40980

dokumentum

A ragadozók partja olyan része Afrikának, amit oroszlánok, cápák és más vadállatok uralnak, de mindnek fejet kell hajtani a legnagyobb mester, a parti síkság előtt, ami életet adhat... több»

Rendező: Graeme Duane

Szereplők: Rupert Graves