Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Otthon, otthon
#54241

dokumentum

Egy évek óta Budapesten élő csángó lány rendhagyó zarándok útja Gyimesközéploktól Csíksomlyóig, számos kitérővel, kérdés felvetéssel. Renáta büszkén vállalja gyimesi... több»

Rendező: Anikó Mária Nagy

#54242

NA The Maiden  (2022)

A két régi barát, Colton és Kyle a folyón úsznak és festékszóróval festenek a helyi szakadékban. A fiúkhoz hasonlóan Whitney is a szurdokot kutatja, és naplójába írva és rajzolva... több»

#54243

NA The Yacht  (2022)

thriller

Egy bulis lány a túlélésért küzd, miután három tolvaj elrabolja luxusjachtját.

#54245

rövidfilm

Xantus János 1978-ban megjelent vizsgafilmje.

Rendező: Xantus János

Szereplők: Ürmös László

A székelyek érdeke – Az önrendelkezés
#54247

dokumentum

A székelység küzdelme az elmúlt majdnem 30 évben többféle civil és politikai formát öltött – népszavazás, székelyudvarhelyi Nagygyűlés, ditrói Nemzetgyűlés, Székelyföldi... több»

#54249

NA Prometheus  (1992)

animáció

Jankovics Marcell fekete-fehér rövidfilmje az emberi küzdésről, alkotásról szóló trilógiájának része. Prometheus miközben a fényt, a tüzet, az energiát viszi, önmaga tönkremegy,... több»

Rendező: Jankovics Marcell

#54251

dokumentum

Egyetlen olyan család él Székelyföldön, amely nemcsak őrzi, de egy fél évezrede életben is tartja ősei hagyományát. Történetük erdélyi és összmagyar sikertörténet. A film négy... több»

Rendező: Szabó Attila

#54252

dokumentum

Jim Denevan, az úttörő művész portréja, aki feltalált egy újfajta étkezési módszert. több»

Rendező: Patrick Trefz

#54254

dokumentum

Amikor Portugália nagyhatalom volt, amely összekapcsolta a régi és az új világot, a hegyi vadlovakat befogták, és óceánjáró hajókkal elvitték őket az aranyimádó hódítók. A mai... több»

Rendező: Gernot Lercher

#54255

akció | fantasy | western

Szabadság és szerelem Partiumban
#54256

dokumentum

Hihetetlen, hogy Petőfi Sándor üstökös sorsába milyen sok szenvedés, küzdelem, kitartás és dac, boldogság és szabadság utáni vágy, gyűlölet és szeretet szorult. Miért Partium... több»

#54258

animáció | rövidfilm

Filmio

Egy magányos kisgyermek története, aki egy elszigetelt családban nő fel, ahonnan a belső fantáziavilágába ássa bele magát. Az őt körülvevő felnőttek nem tesznek semmit az... több»

Rendező: Panni Gyulai