Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#54761

dokumentum

Több száz vadon élő ló vágtat Szardínia zord, sziklás Giara-fennsíkján. A legkeményebb körülmények között is életben maradnak. Szinte születésüktől kezdve a csikók félelem... több»

#54762

dokumentum

Az első holdra szállás „bennfentes” története az Apollo 11 küldetés asztronautáinak és más kulcsfiguráinak, valamint az otthon őértük izguló személyek egyedi és hiteles... több»

Rendező: John Moulson

Szereplők: Mark Strong, Brian Cox, Brian May

#54764

NA Wild Life  (2023)

dokumentum

Kris és Doug Tompkins természetvédők elsöprő portréja, amely a Föld egyik utolsó igazán vad helyének megőrzéséért folytatott harcuk krónikája.

#54765

dokumentum

Az alkotók célja az volt, hogy a trianoni békediktátummal kezdődő kisebbségi lét mai hatásait kutatva mutassa be a Kárpátalján élők jogfosztását, az ukrán hatalom... több»

#54767

dokumentum

A dokumentumfilm a Matsalu Nemzeti Park jávorszarvasborjait követi nyomon az önállósulás útján, az anyai gondoskodás megszűnésétől az ifjú évek tapasztalatszerzésén át a... több»

Rendező: Annette Scheurich

Fészket építs, ne háborúzz!
#54768

dokumentum

Egy katonai körzet természeti titkai Németországban. A Senne régió nagy részét katonai gyakorlótérként használják. A dübörgő tankok árnyékában élő ritka állatok a túlélési... több»

Rendező: Heike Grebe

Szereplők: Philipp Scheppmann

Szentendre Swamimalai
#54769

dokumentum

Portré Márkus Péter Munkácsy-díjas szobrászművészről. A dokumentumfilm Márkus Péter Munkácsy-díjas szobrászművész különleges szellemi és térbeli utazását mutatja be a... több»

Ojtoz-Ozsdola − Natura 2000 természetvédelmi terület
#54771

dokumentum

A film célja az Ojtoz-Ozsdola Natura 2000 természetvédelmi terület bemutatása. A produkció nem csupán a Háromszéki-havasok élővilágát ismerteti évszakonként csoportosítva –... több»

Sólyomemberek – Madár és ember harmóniában
#54772

dokumentum

Ragadozó madár és ember évezredek óta különleges kapcsolatban van. A solymászmadarak hazai előfordulásáról és életmódjáról viszonylag kevés, filmen dokumentált ismeret áll a... több»

Rendező: Sass Péter

Scorpion
#54773

NA Scorpion  (2023)

dráma

Rendező: Claudiu Oprea

Szereplők: Oltin Hurezeanu

#54774

dokumentum

Az oroszlánok és a hiénák könyörtelenül küzdenek a húsért, lopás és ölés révén szabályozzák egymást. Ez a kenyai Masai Mara Nemzeti Rezervátumban élő ikonikus ragadozók... több»

#54775

horror

A helyszínelők egy csoportja megpróbál elmenekülni egy gyilkosság helyszínéről, ahol egy ősi démon kísért. több»

#54776

családi | dokumentum | kaland

Rendező: Giovanni Vestri

Szereplők: Giovanni Vestri

#54777

Szerb Antalra, a Pendragon legenda és az Utas és holdvilág szerzőjére emlékeznek családtagjai, pályatársai. több»

A parkok titokzatos állatvilága
#54778

dokumentum

A városi parkok rendkívül változatos állatvilágnak nyújtanak otthont. A madáretetők, az ember alkotta, védett helyek, és a ragadozók hiánya miatt sok faj jobban elszaporodott itt,... több»

#54779

thriller

Egy férfi egy repülőgépen utazik, amikor az otthoni biztonsági rendszeren át észreveszi, hogy a lányát megfigyelik. több»

Bajkeverő majom: Barlangász-majom
#54780

animáció

Micsodaaa? Egy bajkeverő majom? No, de ne gondoljunk mindjárt rosszra! George, amellett, hogy remekül elszórakoztatja a család összes tagját, rengeteg hasznos információval is megismertet... több»