Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Az Ormánság senkié se
#66701

dokumentum | dráma

Kisfaludy András filmszociográfiája a halmozottan hátrányos helyzetű Ormánságot mutatja be. Munkanélküliség, szegénység, elnéptelenedés, megélhetési bűnözés, iskolák, posták... több»

Rendező: Kisfaludy András

Minden nap új nap - Szupermaraton 2006.
#66702

sportfilm

Több éves hagyománnyal bír a Bécs - Budapest Samsung Szupermaraton, amelyet ebben az évben az 1956.-os Forradalom 50. évfordulóján rendeztek.

Rendező: Dobor Dezső

Dante: Isteni színjáték
#66703

játékfilm

Vajon miért a Pokol, a bűnhődés helyszíne az, amely ebben a történeti korszakban, a '70-es évek közepén hangsúlyos Magyarországon, a Magyar Televízióban? Nevezzük véletlennek, vagy... több»

A kézdiszentléleki Perkő-kápolna
#66704

dokumentum

A Háromszék megyei falu templomában eddig ismeretlen freskókat találtak, ezeket mutatja be a film.

Rendező: Nagy T. Katalin

Két asszony könnyei
#66705

dokumentum

Földes Gábor /1923-1958/ színházi rendezőt az 1956-os forradalom után bekövetkező megtorlás során ítélték kötél általi halálra. Felesége és kolléganője Kéri Éva színésznő... több»

Rendező: Tényi István

A Way with Anger
#66706

dráma

Egy férfi kénytelen szembenézni a múltjával, miután túszul ejti a városka lelkipásztorát.

Békés békétlenek
#66707

dokumentum

1945-ben, a háború utolsó perceiben Rakamazról malenkij robotra elhurcolt fiatalokról, férfiakról, terhes anyákról szól a film. Olyanok szólalnak meg benne, akik még ma is tiszta... több»

Rendező: Incze Zsuzsa

Örömkoncert 2006.
#66708

zenés

A negyedik Örömkoncert méltó folytatása a korábbi évek koncertjeinek: egy rendkívüli és egyedülálló művész kreativitásának összegzése. Lajkó Félix vendégeivel bemutatja zenei... több»

Meglepetés
#66709

NA Meglepetés  (2004)

rövidfilm

Egy család talál egy ingyen belépőjegyet a vidámparkba. Csoda történt! Vagy mégsem?

Egy kis esti mozi avagy Választás 2006
#66710

játékfilm

A film látszólag két, - egyaránt apa nélkül felnőtt - ember szerelméről, annak örömeiről, buktatóiról, nehézségeiről szól.Arról, hogy képesek, mernek-e másképpen élni, mint... több»

A piac
#66711

NA A piac  (1983)

játékfilm

A hetvenes-nyolcvanas években járunk. Lassan virágzásnak indulnak, és egyre nagyobb szerepet játszanak a gazdaság és társadalom életében a kisvállalkozások. Egy jellegzetes... több»

Salzburg és a Chiemsee
#66712

road movie

Ausztria nyugati részén, a német határhoz közel fekszik a sós tavak vidéke, Salzkammergut. Ide vezető utunk során először Mariazellben, a híres búcsújáróhelyen állunk meg, és... több»

Rendező: Meronka Péter

Ólublói körkép
#66713

dokumentum

A néhai határőrhely Ólubló, noha történelmünk során számtalanszor gazdát cserélt, mégis kiemelkedő szerepet játszott a középkori Magyarország illetve a lengyelek viszonyában. A... több»

Rendező: Nagy Imre

Hany Istók legendája
#66714

játékfilm

Hany Istók legendája évszázadok óta száll szájról szájra. Ma már bizonyítékok támasztják alá, hogy a vízi ember valóban élt, mint ahogy Mauglik és Tarzanok is felbukkannak... több»

Puccini: Angelica nővér
#66715

Giacomo Puccini operája az 1700-as években egy itáliai apácakolostorban játszódik. Az apácakolostor eseménytelen életét az a hír kavarja fel, hogy egy díszes főúri hintó érkezett a... több»

Titkolt történetek 1956-ból - Baktay és Nehru
#66716

dokumentum

Mohammad Ataur Rahman indiai ügyvivő 1956 szeptemberében érkezett Budapestre. Rövid idő alatt közeli kapcsolatba került Kodály Zoltánnal, Baktay Ervin orientológussal,... több»

Rendező: Bonta Zoltán

#66717

dráma | thriller

Öt fiatal srác fantasztikus kalandra indul Dél-Amerikában, hogy felkutassanak egy titokzatos gyógyítót. több»

Gálvölgyi Szubjektív
#66718

szatíra

Gálvölgyi János műsora paródiákkal és villámtréfákkal. több»

Rendező: Koós György

Szereplők: Gálvölgyi János

Szerencsés ember
#66719

kísérleti film

A puszta nem változott évszázadok óta. A nap ugyanolyan kíméletlenül süt. A nyáj ugyanolyan közönyösen legel. A kutyák ugyanolyan haragosan ugatnak. És az emberi élet is ugyanannyit... több»

#66720

dokumentum

A városon élő fiú hazautazik, hogy 82 éves apjának segítsen a szénakészítésnél, mert az öreg „megrögzött állattartóként“ képtelen lemondani a teheneiről. Munka előtt,... több»