Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
#66721

NA Malibu Road  (2021)

misztikus | romantikus | thriller

Dr. Raymond Forrester híres pszichológus, az UCLA professzora, aki az egyik tanítványával, Dorothy Crowderrel Malibura utazik egy kétes hírű hotelbe. Ketten együtt nagy mennyiségű LSD-t... több»

7 év
#66722

NA 7 év  (2006)

dokumentum | dráma

A 7 év egy szokatlan családtörténet: a kilencvenes évek közepén, a csömöri rehabilitációs központban értelmi sérült fiatalok szabadon létesíthettek párkapcsolatot, házasságot... több»

Rendező: Nordin Eszter

Első lecke - A paplanos
#66723

rövidfilm

A rövidfilm egy férfit mutat be, aki régóta paplanosmesterséggel foglalkozik. több»

Rendező: Ugron Réka

A bolond gránátalmafa
#66724

dráma | játékfilm

Úgy száz évnek előtte Niko elaludt. Mellette Vano állt. Egyszerre csak látni kezdték a világot. Látták a tegnapi bánatot itt, a másnap szomorúságát amott, míg a távolban magányuk... több»

A szemtanú
#66725

NA A szemtanú  (2002)

dokumentum

"A legfontosabbak számomra az emberek voltak, akik körülvettek." - vallja Vattay Elemér a róla készült portréfilmben. Olyan embereket mondhatott benső barátainak mint: Pilinszky János,... több»

Műtőben
#66726

NA Műtőben  (2008)

dokumentum

Olyan korszerű műtéti eljárásokat mutat be a film, amelyek kiválthatják a régebben megszokott, hagyományos nyitott hasi műtéteket. Betekinthetünk az epeutak endoszkópos... több»

Rendező: Dránovits János

A színész és a háború
#66727

dokumentum

A második világháború idején megosztottá vált a magyar színésztársadalom. A film elsősorban Jávor Pál, Karády Katalin és Szeleczky Zita életével foglalkozik, de Kiss Ferencről... több»

Rendező: Tényi István

Rosamunde Pilcher: Maradj velem!
#66728

romantikus

TV-ben (Izaura TV, csütörtök 01:33)

Szülei halála után Milly Cohen nagyanyjánál él öccsével, Kevinnel. Pénz szűkében Milly munkát vállal a régiségkereskedő Phillip Barnesnál. Milly szinte egyedül vezeti az... több»

A francia riviéra
#66729

A francia riviéráról a napsütötte tengerpart, pálmafákkal övezett elegáns korzók, luxusszállodák jutnak az eszünkbe. Joggal, hiszen ahogy végighajtunk a part mentén, mindezeket... több»

Rendező: Meronka Péter

Rövid, de kemény... életem
#66730

játékfilm

Egy nap, nem sokkal az egyedülálló Kornél harmincadik születésnapja után kiderül, hogy az átlagosnál sokkal rövidebb az életvonala. Sőt! A jövendőmondó szerint az égi... több»

Eksön (Eksön)
#66731

dokumentum

Gyerekek játéktermekben...Játék, kikapcsolódás, szenvedély, ösztönkiélés, sikerélmény-szerzés, vagy valami más? Esetleg rabság? Van-e szabadulás?Egy biztos: pénz kell hozzá,... több»

Arlequin
#66732

NA Arlequin  (2002)

rövidfilm

Egy utolsó fellépésére készülő artista gondolatai vissza-visszarévednek a titokzatos múltba, a ragyogó pompázatos aranykorba, a káprázatos mutatványok és a szerelem világába. A... több»

Rendező: Rofusz Kinga

Tanár úr, kérem!
#66733

Karinthy Frigyes remekét ismeri minden gyerek, minden szülő, tanárok és diákok, sikeresek és pechesek, jó tanulók és bukottak, stréberek és vesztesek. Bauer, Steinmann, a grófnő,... több»

Hogy vagytok tük es...
#66734

dokumentum

1948-59 között a Moldvában élő csángó magyarok anyanyelvükön, magyarul tanulhattak. Több mint 100 településen működött ez idő tájt iskola, ahol magyarul tanítottak. Erről... több»

Hazafelé
#66735

NA Hazafelé  (2010)

játékfilm

Délután. Egy férfi, egy nő és egy gyerek párhuzamosan futó története. Mire mindhárman hazaérnek, fordul velük egyet az élet. A gyerek elveszti mindenét, a férfi a „barátját",... több»

Cigány ABC
#66736

NA Cigány ABC  (2002)

dokumentum

Ismeretes tény, hogy a magyarországi cigányság jelentős része funkcionális analfabéta, pedig gyakorlatilag mindenkit beiratnak az első osztályba, hiszen ez kötelező. Vajon miért nem... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

1Kávé
#66737

NA 1Kávé  (2008)

rövidfilm

Volt egyszer egy kávéfőző. Meg egy kávéfőzőnő. Szerelmesek lettek. Eggyé váltak. Volt egyszer egy kávéfőző (meg még egy).

Lakodalom Varsányban
#66738

dokumentum

Egy lakodalom Varsányban: előbeszéd, templomi esküvő, ebéd, menyasszony- és menyecsketánc.

Rendező: Czigány Zoltán

Skizofrén
#66739

NA Skizofrén  (2010)

horror | rövidfilm

Egy szuicid skizofrén utolsó pillanatai. A Syntax Films Entertainment és a Shining Moon Studio horror sorozatának, a Holdfény krónikák első része.

Rendező: Sáros Tamás

Szereplők: Sáros Tamás

#66740

dokumentum | rövidfilm

Egy pennsylvaniai kisváros egyik családjában nagy felbolydulást okoz, amikor a lányukról kiderül, hogy transznemű.

Rendező: Hansen Bursic