Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Circom Citizen Heroes - EU Protect
#66761

dokumentum

A hétköznapi hősök köztünk élnek, sokszor láthatatlanul segítik életünket. Hogy jobban megismerjük őket, az Európai Regionális Televíziók Szövetsége (CIRCOM) az EU Protects... több»

Kígyók bolygója
#66762

dokumentum

Azt gondoltad, mindent tudsz a kígyókról? Vizsgáld felül álláspontodat! A film a legnagyobb és legveszélyesebb hüllőket mutatja be az anakondától a kockás pitonig. több»

Gigászok csatája: Cápa bálna ellen
#66763

dokumentum

Ryan Johnson tengerbiológus kamerája a közelmúltban egy drámai és meghökkentő eseményt rögzített: a ritka felvételen egy fehér cápa megtámad és megfojt egy púpos bálnát. Miként... több»

Ötödik alosztály – Vörösterror az Országházban
#66764

dokumentum

1919. március 21-én, a Tanácsköztársaság kikiáltása után a Forradalmi Kormányzótanács hozzálátott a diktatúra karhatalmi alakulatainak felállításához. Ugyanezen időszakban... több»

Az álruhás királyfi
#66765

dokumentum

Az álruhás királyfi ebben a természetfilmben a mindannyiunk által ismert rovar, a szitakötő. Fejlődését, különleges átalakulóképességét, táplálkozási és párzási szokásait... több»

Rendező: Moldoványi Judit

Az ördög szeme, Verespatak
#66766

dokumentum

Valaha az Erdélyi Érchegység aranybányáiból töltötték fel újra és újra a Római Birodalom kincstárait. Verespatak és Abrudbánya most újra "aranylázban" ég: jönnek az ausztrálok... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Forrófalva – az elvándorló falu
#66767

dokumentum

A Bákó megyei Forrófalva elhagyatottnak tűnik, mintha csak a tatárok elől menekültek volna el a helyi lakosok. De ha kérdezősködni kezdünk, kiderül, hogy az alacsony fizetések miatt... több»

Ennyiből ennyi (Erdély, 1990)
#66768

dráma | játékfilm

Közvetlenül a romániai forradalom után játszódik a forgatókönyv alapjait adó Csiki László novella. Egy kicsiny magyarlakta faluról készít látleletet úgyszólván a változás... több»

A szellem napvilága
#66769

dokumentum

A filmben az 1986. november végi nagy port felkavaró írószövetségi közgyűlésen történtek elevenednek meg, a főbb szereplők visszaemlékezéseiben. Megszólalók: Albert Gábor, Berecz... több»

A Family's Fury
#66770

akció | thriller

A film története szerint öt gyerekből vérszomjas zsoldos válik, miután szüleikkel végeznek. A gyerekek először megpróbálnak elmenekülni, ám Pearl szerint szuper katonákat lehetne... több»

#66771

dráma | rövidfilm

A God Don't Love Ugly egy nyers portré, amely dokumentálja a fegyveres erőszak ördögi körét a modern Bostonban. több»

A szabadság asszonyai
#66772

dokumentum

Március 15. jelkép, magába foglalja az eseményeket, az eszményeket és az érzelmeket is. Az érzelmeket említvén nem feledkezhetünk meg azokról a nevezetes nőalakokról sem, akik a... több»

A tudat forradalma
#66773

dokumentum

A mindfulness meditáció kaotikus, teljesítmény-orientált világunkban a csend és szemlélődés kicsiny szigete, amely kevesebb stresszt, jobb koncentrációs készséget és jobb... több»

Magyarország egy francia szemével
#66774

dokumentum

Egy francia fotóriporter, Régis Colin évtizedes fotóriporteri tevékenység révén megismeri Magyarországot, az ipari munkások, bányászok, kisebbségek, elsősorban a cigányság... több»

Rendező: Sipos István

Becsöngettek
#66775

dokumentum

A mai magyar oktatás helyzetét elemző igényes, nézőbarát dokumentum-filmsorozat.

Rendező: Pálos György

Karácsony előtt
#66776

játékfilm

A jómódú budai agglegény hazafelé tart a munkahelyi ünnepségről, az utcákon mindenki a karácsonyi rohanásban tülekedik. A csúcsforgalomból kivergődve a háza előtt egy különös... több»

Reklámbrigád (Reklámbrigád)
#66777

dokumentum

A film elsősorban egy óriásplakát-ragasztásból élő család mindennapjain keresztül veszi szemügyre a reklám világát. Mi közük - és mi közünk - az életünket egyre inkább... több»

Zenebutik Szilveszter
#66778

zenés

A népszerű zenés műsor szilveszteri kiadása. több»

Brutális Digitális
#66779

dokumentum

A „Brutális digitális” című nyolcrészes sorozat a mindennapjaink során is érzékelhető digitális világot igyekszik közelebb hozni a nézőkhöz, látványosan szemléltetve a... több»

Egy fiú Mérkről
#66780

életrajzi

Egy kelet-magyarországi faluból Mérkről gyermekfejjel kadetiskolába, onnan a frontra, majd szibériai hadifogolytáborba vezet Danku Ferenc útja. Közel a 80-hoz valósítja meg ifjúkori... több»