Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
#66721

dokumentum

A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és... több»

Csendre csend, csendre hang
#66722

életrajzi

József Attila költészetének egyék legértőbb és legautentikusabb tolmácsolója Simon Péter. Színész vagy nem színész, ez a leggyakoribb kérdés, amit a vetítések után a nézők... több»

Rendező: Jelenczki István

Szereplők: Simon Péter

Keskenyúton Délvidéken – Halálhörgés és siralom/ Délvidék 1944-45
#66723

dokumentum

A magyarság délvidéki tragédiája igazából már 1849-ben elkezdődött, de a legnagyobb veszteség majdnem 100 évvel később következett be, 1944 őszen, amikor a Délvidéket... több»

#66724

dokumentum | életrajzi | zenés

A költői hangvételű zenés film az egyik legjelentősebb brazil művész munkásságát térképezi fel.

Vad Gibraltár
#66725

dokumentum

Műsorunkban egy olyan városállam élővilágát mutatjuk be, mely éppen Afrika és Európa határán fekszik. Gibraltár elképesztően gazdag élővilága olyan különleges élőlényeket... több»

Ez egy egyszerű dal
#66726

zenés

Koltay Gábor dokumentumfilmje az 1989-ben, Debrecenben alapított Tankcsapda együttes pályáját vázolja fel, a zenekar tagjainak személyes élettörténetén keresztül.A Tankcsapda első... több»

Rendező: Koltay Gábor

Már megint a 7.B!
#66727

játékfilm

A hetedik B-vel mindig valami baj van. Pedig csak csinálni szeretnének valamit, tele vannak ötlettel, kezdeményezéssel.

#66728

játékfilm

Egy tűzoltó erkölcsi dilemmába keveredik, amikor azt a tanácsot kapja orvosától, hogy kerülje a stresszt, ha szeretné teherbe ejteni feleségét. több»

Gastroblues fesztivál - Paks
#66729

zenés

Ripoff Raskolnikov 1987-es budapesti fellépése óta elmaradhatatlan szereplője a hazai blues-színpadoknak. Műsorában főleg saját dalai hallhatók, amelyek régi szerelmekről,... több»

Rendező: Vincze Zoltán

Gyermekfilmek - Július 18
#66730

-Gusztáv: Gusztáv, a megváltó Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A király kenyere Rendező: Horváth Mária, Király László-Piros alma szép meséi: Lorán Után mamája Rendező:... több»

Árnyékszázad
#66731

játékfilm

Asszociatív, ismétlődő motívumokra és biblikus utalásokra épülő film a Fekete Lyuk nevű alternatív szórakozóhely néhány törzsvendégének életéről. A Lyukban koncertek... több»

#66732

dokumentum

A lebilincselő dokumentumfilm egy leopárd életét követi nyomon négy éven keresztül; a születéstől a küzdelmes gyerekkoron keresztül a vezetői szerep kivívásáig.

Jaguárok tengerpartja
#66733

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»

Columbo – Ölj meg, ölelj meg!
#66734

krimi

Kay Freestone biztosra vette, hogy előléptetik a munkahelyén. Amikor azonban ezt a főnöke, aki egyben a szeretője is, megakadályozza, Kay egy tökéletes gyilkosságot visz véghez egy... több»

Ipoly-hidak
#66735

NA Ipoly-hidak  (2005)

dokumentum

Több mint 40 híd kötötte össze az Ipoly folyónál embereket, sorsokat, kultúrát, gazdaságot. Az Ipoly mentén élők általában úgy mentek férjhez, úgy nősültek, hogy a rokonok épp... több»

Vadon nőtt gyógynövények
#66736

dokumentum

A szép kivitelű film hazánk vadon termő gyógynövényei közül azokat mutatja be, amelyek közvetlenül is felhasználhatók a gyógyászatban. Egy naptári éven át különféle... több»

Rendező: Szilágyi Márta

#66737

dokumentum

Az ismeretterjesztő film a Mediterráneum csodálatos világát mutatja be: a sivatagok és hegységek, termékeny síkságok és folyótorkolatok egyvelegének Földközi-tengeri birodalmát.

A dobópápa
#66738

dokumentum

Pali bá. Németh Pál. Dobópápának becézik. Vagy másképpen: a szombathelyi dobóiskola megteremtője. Művész lett volna, ha hagyják. Másba fogott, így abban alkotott nagyot.... több»

Rendező: Sós Ágnes

Az Árpád-vonal
#66739

dokumentum

Az Árpád-vonal a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan kiépített magyar védelmi vonal. Kárpátalja 1939-es visszafoglalása és az 1940-es... több»

Kút
#66740

NA Kút  (2005)

animáció

Pszicheledikus látkép egy család életének hétköznapi eseményeiről, ahol a szimbólumoknak és az érzelmeknek kiemelt szerep jut.