Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Gorbacsov
#66761

NA Gorbacsov  (1987)

dokumentum

Mihail Gorbacsov a XX. századi történelem egyik kulcsfigurája. Fontos szerepet játszott hazája politikai színterének átalakulásában, a hidegháború felszámolásában és egy új... több»

Ínyencek mozija - Nemeskürty tanár úr emlékének
#66762

dokumentum

“Az Ínyencek mozija című filmben megpróbáltam összefoglalni a magyarországi filmklub mozgalom történetét 1957-től a Balázs Béla filmklub megalakításától egészen napjainkig.... több»

Rendező: Nagy Ernő

Somnia
#66763

NA Somnia  (2015)

horror | thriller

Egy árván maradt gyermek természetfeletti képességekkel rendelkezik. Éjszakánként, miközben alszik, álmai és rémálmai valósággal megelevenednek. több»

Túl az Óperencián
#66764

dokumentum

Mexikóban vendégszerepelt az 50 éves Debreceni Hajdú Táncegyüttes. Az útifilm nemcsak a sikerekben gazdag turnét mutatja be, hanem bepillantást enged a kulisszák mögé. A kamera... több»

Tour
#66765

NA Tour  (2009)

rövidfilm

Anti földmérő és megszállott hobbibiciklista. Arról álmodik, hogy egy nap majd végigteker egy 183 kilométeres hegyi szakaszt, ahogy a Tour de France kerékpárosai.Mottó: Ha a hegy nem... több»

Kulisszák mögött – Bartók Világverseny és Fesztivál
#66766

A 2016-os Bartók-emlékévben életre hívott Bartók Világverseny és Fesztivál ötletgazdája Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora. Elmondása szerint a rendezvény Bartók nevéhez és... több»

Egy forradalom hétköznapjai
#66767

dokumentum

"Midőn ezt írtam, tiszta volt az ég.Zöld ág virított a föld ormain.Munkában élt az ember mint a hangya:Küzdött a kéz, a szellem működött,Lángolt a gondos ész, a szív remélt,S a... több»

Volt egy hegy...
#66768

dokumentum

Az egykoron erdő borította, 174 méter magas beremendi Szőlő-hegyet mészkőtartalma miatt már a rómaiak is bányászták. Az iparszerű mészkitermelés a 19. század második felében... több»

Rendező: Sáfrány József

A tér művészete
#66769

családi | dokumentum

A sorozatban olyan modern és hagyományos megoldásokat ismerhetünk meg, amelyekkel a legkülönfélébb módszerekkel használják fel és formálják a teret. Láthatunk számos... több»

Szereplők: Emily Calandrelli

Beágyazott emlékeink
#66770

dokumentum

Ahogyan sokan mások, mi is úgy nőttünk fel, hogy csak foltokban ismertük családunk történetét. Százéves házak emlékeit feldolgozó internetes cikkben szembesültünk édesanyánk... több»

Rendező: Oláh Kata

Horizont
#66771

NA Horizont  (1971)

dráma

Karesz anyja, a korán megözvegyült szövőnő mindenáron tisztviselőt szeretne nevelni a fiából, ám Karesz nem hajlandó az elvárások szerint élni. Először a gimnáziumot hagyja ott,... több»

Széna tér '56
#66772

dokumentum

Márton Erzsébet az 1956-os forradalom napjaiban A Széna téri felkelőcsoport felderítő osztagának volt a vezetője. Az osztag feladata a megdöntött rendszer kompromittált... több»

Rendező: Lugossy István

Szereplők: Márton Erzsébet

Columbo – Képek keret nélkül
#66773

krimi

Dale Kingston művészetkritikus meggyilkolja a nagybátyját. A férfi ugyanis csak így tudja elérni, hogy ne változzon a nagybácsi végrendelete és ő legyen a férfi felbecsülhetetlen... több»

Vészhelyzet - 15 közös év
#66774

dokumentum

15 év után véget ért a világ méltán legnépszerűbb tévésorozata, amely emberek millióit szórakoztatta hétről hétre. A Michael Crichton ötletéből készült Vészhelyzetről a... több»

Hajnal
#66775

NA Hajnal  (1980)

kísérleti film

Egy vaskolosszus mikro- és makrostruktúrája a fekete és a szürke színjátékában.

Rendező: Szirtes András

Cerritos, I Love You
#66776

dráma

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó közösség, a Cerritos belépett egy nagy céghez, a Dairy Valley-hez, 1956-ban. A városban most számos fejlesztést eszközölnek ennek... több»

A remény hajtásai
#66777

dokumentum

A legfontosabb üzenetem az, hogy nem szabad elfelejtenünk: minden nap megváltoztathatjuk a világot. Fogjuk meg egymás kezét, hallgassunk a szívünkre, olvasszuk fel a jeget és teremtsünk... több»

#66778

NA Fauna  (2021)

horror | krimi

Egy egymástól elidegenedett testvérpár meglátogatja egy elszegényedett és kihalt mexikói faluban élő szüleit.

A főbusu
#66779

NA A főbusu  (2001)

dokumentum

Mohácson évszázados hagyomány a busójárás. A filmből megismerjük e hagyomány eredetét, s azt a szívós, kitartó munkát, amellyel a helyi, főleg sokác származású lakosok... több»