Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Piroska és a farkas
#69001

családi

Fanny meteorológusként dolgozó anyjával él az erdőben. Apja rég elhagyta őket, de a lány soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer újra láthatja őt. Egy nap, mikor elindul, hogy... több»

Manihiki, a fekete gyöngyök szigete
#69002

dokumentum

Manihiki, 30 évvel ezelőtt még csak egyike volt a Csendes-óceán déli részén elterülő korallszigeteknek. Az emberek halászatból éltek mindaddig, míg az egyik öbölben nem találtak... több»

Rendező: Jim Damour

André Le Notre kertjei
#69003

dokumentum

Bár kevés személyes emlék maradt róla, André Le Notre neve mégis emlékezetes marad mindörökre, hiszen ő alkotta meg - többek között - a Versailles-i Palota kertjét. A... több»

Rendező: Martin Fraudreau

Rozi
#69004

NA Rozi  (2001)

dokumentum | életrajzi

Rozi úgy tud rácsodálkozni az életre, ahogy csak kevesen. Álomvilága lenyűgöző. Pedig minden oka meg-lenne rá, hogy sajnáltassa magát. Egyedül van: szerettei mind meghaltak mellőle.... több»

Rendező: Kármán Irén

Szereplők: Pivarcsek Rozália

A Magyar Gimnázium, Kastl
#69005

dokumentum

Budapesttől 750 km-re, Passau és Nürnberg között egy bajor faluban, a szép fekvésű bencés monostorban működik a Magyar Gimnázium, amely fogadja az emigrációs szétszórtságban élő... több»

Rendező: Sipos András

Bethlen - szellem
#69006

dokumentum

A nagyenyedi Bethlen Gábor kollégium négy évszázados története, jelenének gondjai és jövőjének esélyei a nagyhírű iskola tanári karának és tehetséges diákjainak... több»

Rendező: Sipos István

Mozgóképek cigányokról
#69007

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Mondja, Struccné
#69008

játékfilm

Mama három csemetéjével megy ki az állatkertbe, és természetesen mind a három lurkó más állatot akar megnézni. Ezért az Ügyeletes Varázsló siet az anyuka segítségére, aki... több»

Gyermekkorom tündérkertje
#69009

dokumentum

Beszélgetés Novák Ferenc koreográfussal.

Szereplők: Novák Ferenc

Boldog napok Jamie Oliverrel (élő show)
#69010

dokumentum

Jamie úgy állította össze ennek a sorozatnak a tematikáját, hogy a legjobb recepteket szedte össze, amiket az élő show-k során bemutatott. Ezekkel bejárta a fél világot, Angliától... több»

Látogatás
#69011

NA Látogatás  (1998)

rövidfilm

Két idős hölgy, Rózsi és Sári gyermekkori barátsága hosszú évtizedek után újraéled. Amikor találkoznak, egy csésze kávé mellett sok mindenről szó esik. A Látogatás egy ilyen... több»

Romani Kris - Cigánytörvény
#69012

játékfilm

Lovér - Lear király népi hasonmása - büszke apja három gyönyörű lánynak és kiváló mesemondó. A cigány település elköltöztetése miatt azonban élete tragikus fordulatot vesz.... több»

#69013

NA Building 20  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm három fiatal lány történetét mutatja be, akik Manilán élnek. A lányok egyetlen esélye, ha egész éjjel Tondo utcáin, a város egyik legveszélyesebb negyedében dolgoznak. több»

Rendező: Abdulaziz Alfuraih

A pénz komédiája
#69014

Kalmár Mihály, a MERKANT cég tulajdonosa a csőd szélén áll, s hogy megmeneküljön, lányát férjhez akarja adni egy francia cég vezetőjéhez. Eközben hitelezői követelőzéseit is... több»

Volt egyszer egy polgárság
#69015

dokumentum

A századforduló polgársága nemcsak a saját örömére gyűjtötte össze a művészet szinte minden ágából azokat a remekeket, melyek ma is gyönyörködtetik a szemet. Jóllehet Ráth... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

Koronával koronázzák
#69016

dokumentum

Archaikus népi imádságok és ráolvasások Szeged környékéről.

Rendező: Rozsnyai Aladár

A fogadalom
#69017

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Nem lehetek vesztes
#69018

dokumentum

Szendrő Szabolcs baleset következtében elvesztette egyik lábát. Óriási akaraterejével mégis nemzetközi hírű magashegyi hegymászóvá küzdötte magát, példát mutatva... több»

Rendező: Rozsnyai Aladár

Ki van a tojásban?
#69019

vígjáték

Apjuk és anyjuk mesét néz a tévében: Zeke, az agilis fiatal meteorológus kideríti a Szélervé Meteorológiai Kutatóintézetről, hogy kizárólag titkos baromfiexportra szakosodott. Sőt,... több»

Mommy Daddy Time
#69020

rövidfilm | vígjáték

Lara és Chris kihasználják a ritka alkalmat, hogy gyermekeik nincsenek otthon. Azonban ahogy az este halad előre, a pár nem várt titkokat fedez fel gyermekeikről. több»

Rendező: Andres Wong

Szereplők: Ash Catherwood, Joanna Haughton