Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Árnyékban
#69021

NA Árnyékban  (1999)

rövidfilm

Páskándi Géza groteszk abszurdjának témája a vegytiszta, anyagiasult félelem, az elaljasodás. A mindenkori hatalom "játékainak" hatására feltárulkozik a félelem mechanizmusa, a... több»

#69022

NA Round Two  (2017)

akció | dráma | rövidfilm

Adi nagy utazásra készül, ám az indulás előtti napon megtudja, hogy kiújult a gyerekkori leukémiája. több»

A kém utolsó akciója
#69023

krimi

Alec Leamas évek óta irányítja a brit ügynökök nyugat-berlini és kelet-németországi bevetéseit. A kelet-német hírszerzésnek egy nap látványos csapást sikerül mérnie az... több»

Szétlopkodott ország
#69024

dokumentum

A film az utóbbi években egyre inkább elterjedt köztéri szobor-, valamint erdőlopásokról szól. Bemutat néhány esetet a fővárosban és vidéken, amelyekről kiderül, hogy a tolvajok... több»

Rendező: Szobolits Béla

Fejtő Ferenc
#69025

dokumentum

Fejtő Ferenc, a Franciaországban élő író feleleveníti a magyar irodalom háború előtti epizódjait, beszél József Attiláról és a Szép Szó című folyóiratról valamint párizsi... több»

Rendező: Lugossy István

Árnyékfilm
#69026

animáció | rövidfilm

Szabó Réka rendező-koreográfus első filmje. A fekete-fehér kísérleti táncfilm speciális nézőpontjából az ember amorf forma, élete kétdimenziós rajzfilm. A vizuális trükkök... több»

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Dózsa Ákos, Góbi Rita

Németh János, Az agyag hangján szólnak a formák - Portréfilm Németh János szobrászművészről
#69027

életrajzi

Vilmos Németh János művészi világának lényege a bölcsesség, az őszinteség és a hit. Alkotásai örök ősi világrendet őriznek. Célja, hogy ezeket a hagyományokat a jövő... több»

Rendező: Tomcsányi Vilmos

Álomból valóság
#69028

dokumentum

Két ember, két hivatás, két életút. Szabó Marcell hangszerekből készít bútorokat, Kassai Lajos a honfoglaláskori magyar lovasíjászat harcművészetét űzi. Két nem mindennapi... több»

Rendező: Petőcz Tamás

Ünnepi hangverseny Wojciech Kilar műveiből
#69029

zenés

2008. május 5-én nagyszabású hangverseny tartottak a Lengyel Köztásaság "A május 3-ai Alkotmány" nemzeti ünnepe alkalmából a Művészetek Palotája Bartók Termében, Wojciech Kilar... több»

Rendező: Nagy Katalin

Jókai Komároma
#69030

dokumentum

Komárom a XIX. század elején, tehát Jókai Mór születésekor élte fénykorát. S hogy a kis Jókai Móric bölcsője éppen e városban ringott, minden rá emlékeztet Komáromban. Az... több»

Rendező: Tanos Miklós

Fitotron metodika
#69031

dokumentum

Dokumentumfilm a mesterséges növénynevelő berendezésekről.

Rendező: Hárs Mihály

Kemény csajok nem álmodnak
#69032

rövidfilm

Egy nyomasztó, álmatlan világban egy lány, aki nem igazán találja a helyét, szerelembe esik egy másik lánnyal. Szerelmük "álom" ebben a kietlen világban, ahol az emberek minden percet... több»

Dél-Lengyelország és Krakkó
#69033

road movie

"Lengyel, magyar két jóbarát...", tartja az ismert mondás. Mi magyarok mindig is vonzódtunk ehhez a néphez, ehhez a vidékhez, már csak a történelmünk miatt is. Krakkó, amelynek... több»

Rendező: Meronka Péter

Most, minden nap
#69034

kísérleti film

Szófiában kétmillió ember él.Három éve nem találkoztam velük.Most kellett keresnem valakit.Mert most voltam ott.Értettem mindent és mindenkit.Már nem kellett beszélni.Az idő... több»

Rendező: Ruszev Szilvia

Ünnep
#69035

NA Ünnep  (2010)

dráma | rövidfilm

„Ez többé nem az a néhanap órákra alámerülő teher veled. Ez egy másik. " (Paul Celan: Ez többé nem)

Csipkerózsika
#69037

Ebben a zenés feldolgozásban Csipkerózsikát cirkuszi bohócok, artisták ébresztik fel mesterséges álmából. Közben kiderül, hogy egy krumpliorrú bohócból királyfi is lehet...

Rendező: Sándor János

Élő holtágak
#69038

dokumentum

Európa második leghosszabb folyója a Duna, s partját követő holttere páratlan élővilágnak nyújtott otthont. A folyó szabályozása után e rendkívül gazdag élővilágnak már csak... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Szabados György köszöntése
#69039

zenés

A felvétel a Szabados György hatvanadik születésnapja alkalmából rendezett koncerten készült a Magyar Rádió Márványtermében.

A T-Rex újrafelfedezése
#69040

dokumentum

A legújabb, úttörő, régészeti felfedezések és csúcsmodern technika felhasználásával újra fogalmazza a Föld szuperragadozóját, a T-Rexet. több»