Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Duett
#69021

NA Duett  (2003)

dokumentum

A Duett című kisfilm a pókok csodálatos világát mutatja be, eddig soha nem látott összefüggésben. A filmkészítők fejében az ötlete szabadon élő pókok megfigyelése közben... több»

Rendező: Politzer Péter

Molto Vivace - Marcin and Bartolomiej Oles Feat. Theo Jörgensmann
#69022

zenés

Zenéjük első hallásra a késői swingből táplálkozó, az Ornette Colemani hagyományokat méltó módon folytató, a free-jazz felé kacsingató feszes, lendületes kortárs jazz-zene. Ám... több»

Székely László díszlettervező
#69023

életrajzi

Székely László több mint ötven éves pályája során, budapesti, vidéki, kő- és szabadtéri színházak rendezőinek fáradhatatlan, mindig megújulni képes alkotótársaként, mintegy... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Bajazzók
#69024

NA Bajazzók  (1979)

zenés

Vándorkomédiások érkeznek egy kis calabriai faluba. Egyikük, Tonio szerelmes Neddába, az együttes vezetőjének, Caniónak a feleségébe. Az asszony viszont a fiatal Sylviót szereti,... több»

Városlakók
#69025

dokumentum

A VIII. kerület megszokott, nyomasztó képe helyett az alkotók derűt, szépséget, energiát sugárzó embereket kerestek és találtak.

Rendező: Salamon András

#69026

dráma | horror | western

A történet egy nőre koncentrál, aki próbál megszökni a vámpírok markából, illetve a modern társadalomban megbirkózni egy ősik átok okozta megpróbáltatásokkal. több»

Farsangi hagyományőrző kaláka Kézdivásárhelyen
#69027

dokumentum

Az 1990-es rendszerváltás óta hagyománnyá vált Kézdivásárhely főterén a farsangtemtés. Ilyenkor a város apraja-nagyja kíváncsi a környékbeli falvakból érkező farsangolókra,... több»

Rendező: Makó Andrea

A 3Testőr
#69028

NA A 3Testőr  (2009)

animáció

Hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő... A fogalmi és a privát (társadalmi) idő groteszk víziója mozgóképekben megfogalmazva.

Rendező: Hegedűs 2 László

Szereplők: Esterházy Péter

Roadmovie
#69029

NA Roadmovie  (2007)

rövidfilm

Film operettbetéttel, macskák nélkül...

Vasárnapi szülők
#69030

játékfilm

A tizenéves Juli egy szigorú nevelőintézet lakója. Mint minden korabeli lány, ő is rettenetesen vágyik a szabadságra és a szeretetre.

A vaddiófa árnyéka
#69031

dokumentum

A vaddiófa árnyéka című portréfilm főhőse - szakmája szerint - szerszámkészítő. Ez áll a névjegykártyáján is, persze mellesleg a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli... több»

Rendező: Péterffy András

Írország
#69032

NA Írország  (2003)

road movie

Dublinban gyönyörűek a György-korabeli régi házak, impozáns a Trinity College és a katedrális, lenyűgöző a tűnek nevezett hatalmas oszlop az O'Connor út végén, bár az ír... több»

Rendező: Meronka Péter

Ára 2,70 Ft
#69033

animáció

A tárgyak élete soha nem ér véget. Még akkor sem, ha elhasználódnak, és bekerülnek a nagymama kacatos sufnijába.

Uszodai tolvaj
#69034

dráma | rövidfilm

Nyári szünet. A kisvárosi kamasz gyerekek a régi sportuszodában ütik el az időt. Rigó, a helyi úszóbajnok, a lányok kedvence és Gyuszi, aki mindenhova követi Rigót, éjjel-nappal... több»

Kállai Ferenc
#69035

életrajzi

"Életpályája, színházi és filmszerepei fontos részét képezik a Kállai Ferencről készített filmünknek, jómagam azonban még fontosabbnak tartom azokat a szép, ironikus... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Égből pottyant szerelem
#69036

rövidfilm

Ebben a fikciós, ugyanakkor szellemes, vidám történetben egy fiatal, űrbéli lány-lény földi kalandjait követhetjük nyomon. A film a beilleszkedésről szól; emberi érzésekkel,... több»

Rendező: Horváth Szilárd

The Wicked Hollows
#69037

horror

Egy fiatalokból álló baráti társaság a középiskola befejeztével, mielőtt mindannyiuk útja új irányt vesz, még egy utolsó közös kempingezésre indul egy olyan kísértetjárta... több»

A sötétség virágai
#69038

életrajzi

Lakatos István az Újhold költője volt. A nyolcvanas években Nemes Nagy Ágnessel és Lengyel Balázzsal együtt ő indította útjára az Újhold Évkönyvek sorozatát. Egyik legjelentősebb... több»

Rendező: Iván Pál

#69039

dokumentum

„...ejszen ez egy siculorikum!” A csíkpálfalvi önkormányzat és a plébánia, a helyi közbirtokossággal immár sokadik éve rendezi meg a Magyarok Nagyasszonya Búcsút minden év... több»

Medicik és magyarok
#69040

dokumentum

A műsor Firenze és Magyarország több évszázados történeti, politikai és kulturális kapcsolatait mutatja be a 14. századtól egészen a 18. századig.

Rendező: Erdőss Pál