Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Ez az élet csak egy harmat
#69141

dokumentum

A Parajdon élő szénégető Bíró Mihály élete és fafaragásai.

Jaguárok tengerpartja
#69142

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»

#69143

dokumentum

Egy tökéletes nyaralás manapság már nem csak csodaszép naplementéket és finom koktélokat jelenthet egy pálmafás tengerparton. A szexturizmus világszerte dinamikusan növekvő iparág,... több»

A hét főbűn (Bűnök ezek?)
#69144

dokumentum

"A hét főbűn fogalma mára a kultúrtörténet, sőt a kultúrtörténelem része. Nem foglalkozunk velük, talán még fel sem tudjuk sorolni őket. A fagylalt ipar valamilyen oknál fogva... több»

Rendező: Dér András

Az Árpád-vonal
#69145

dokumentum

Az Árpád-vonal a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan kiépített magyar védelmi vonal. Kárpátalja 1939-es visszafoglalása és az 1940-es... több»

Káosz 2005
#69146

NA Káosz 2005  (2005)

játékfilm

A film az emberek közötti helyzetek legegyszerűbb bemutatására törekszik. A film kohéziója a történés. Társadalmi dzsungel.

Benjamin karácsonya
#69147

családi

Két nappal karácsony előtt Télapó és segédei a karácsonyi ajándékokat csomagolják. Ottó szomorúan meséli el mindenkinek, hogy nem tud részt venni az előadáson, mert a... több»

Történetek a királyi ruhásszekrényből(Királyi ruhatárak titkai)
#69148

dokumentum

Britanniában manapság is a királyi család öltözködése kelti a legnagyobb figyelmet a médiában, de ez nem újkeletű, hanem Dr. Lucy Worsley kutatásai szerint mindig is így volt. Az... több»

Béres Alexandra Live - Súlykontroll balance
#69149

táncfilm

"Még ennyi év után is meghatódom, amikor látom, milyen sokan emelik egyszerre a karjukat az óráimon, mozdulnak velem együtt, és bíznak évek óta az általam összeállított... több»

Szereplők: Béres Alexandra

A sötétség titkai – Hús és vér
#69150

horror

Kimberly, az agorafóbiában szenvedő tinédzser, anyja megoldatlan gyilkossága óta nem hagyta el a házat. A Hálaadás előestéjén azonban kezdi úgy érezni, nincs otthon biztonságban... több»

Molto Vivace - Peter Lipa (Molto Vivace - Peter Lipa)
#69151

zenés

Hajlékony orgánum, finom humorral átszőtt előadás, pompás feldolgozások és remek saját szerzemények: ez jellemzi Peter Lipát, aki a kritikusok szerint maga a dzsesszéneklés. A... több»

Gyöngyöt az embernek
#69152

dokumentum

A Monor környéki pincészetek boros gazdáival, és a Monori Borrend rendezvényeivel találkozhatunk a filmben. több»

Rendező: Péterffy András

Dobozy Borbála és a Musica Aeterna hangversenye a Művészetek Palotájában
#69153

zenés

A barokk muzsika magyar művészei gyakran szerepelnek együtt szlovák és cseh partnerekkel, együttesekkel. Dobozy Borbála - zongoratanulmányai idején - megismerkedett a csembalóval és... több»

Apa győz
#69154

NA Apa győz  (1997)

dráma | játékfilm

Az Apa győz című magyar játékfilmben egy apa utolsó napjainak lehetünk tanúi - elkísérhetjük utolsó vásárlására, majd rosszul lesz, meghal és temetésén is részt vehetünk.

Nagyszőlősi keresztút
#69155

dokumentum

A Kárpátaljai Ferences Misszió 15 éve működik Nagyszőlősön. Egyik első tagja Zatykó László atya volt, aki az indulás munkálatiból oroszlánrészt vállalt. A gótikus... több»

A történelem eleven valóság – Beszélgetés John Lukaccsal
#69156

dokumentum

A csillagos-sávos lobogó országába 1946-ban érkezett, azóta ott élt, a Philadelphiától futamatnyira, a bukolikus pennsylvaniai dombokon terpeszkedő, elegáns városkában,... több»

Gyengébb napok
#69157

filmetűd | rövidfilm

Három peremen élő ember: Imike, Böbe és Irén - egy különös kis család a XXI. századi Budapesten. Imike ugyanis strici; nője, az erdélyi Böbe és a velük élő Irén pedig kurvák.... több»

Bogdányi példa
#69158

dokumentum

Egy magyar parasztcsalád három gyermeke mellé befogadott négy cigánygyereket. Mindenkinek külön állata, szerszámai vannak. Boldogok, a nevelőszüleiket igazinak érzik.

Pető Intézet Új-Zélandon
#69159

dokumentum

Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban a magyar Pető Intézet módszereit alkalmazó óvoda működik, mindenki megelégedésére.

Rendező: Demian József

Halló, ez fantasztikus
#69160

A Halló fiúk, halló lányok 1970-es adásából választ kaphatunk arra, milyen is lesz az élet a jövőben, pontosabban 2000-ben.

Rendező: Pauló Lajos