Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Farkaslyuk
#69161

NA Farkaslyuk  (2010)

dokumentum

Az Ózd melletti Farkaslyuk község elszegényedett lakói a téli hideg elleni küzdelmükben más megoldást nem találván, a felszínhez közeli szenet kezdték el bányászni,... több»

#69162

családi | dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy fiú rádiót készít, hogy üzenetet küldhessen egy elveszített szerettének.

Budapest "Barlangfőváros"
#69163

dokumentum

A főváros alatt egész sor, több tízkilométernyi barlangrendszer húzódik. A jelentősebb barlangok - Gellérthegyi-, Pál-völgyi-, Vár-, Mátyáshegyi-, Szemlő-hegyi-barlang -... több»

Yantra
#69164

NA Yantra  (2008)

kísérleti film

A yantra alapvető alakzatai a négyszög, a kör, a háromszög és a pont, melyek mind szerves összefüggésben vannak egymással. A négyszög a külső anyagi realitás, a föld, az ember... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Kriát Shma
#69165

NA Kriát Shma  (1999)

táncfilm

A két táncos és egy énekes által előadott balett azt a tépelődést jeleníti meg, mely az ősi vallásos gondolkodás és a modern ateista magatartás között a személyen belül, de az... több»

Maya
#69166

NA Maya  (2010)

rövidfilm

A háromdimenziós technikával készült táncfilm témája a káprázat, az érzéki csalódás, azaz a tapasztalt világ illuzórikus volta, amely a tudatnak köszönhető. A születés... több»

Ketten Hitler ellen
#69167

dokumentum

Madeleine Richou-t a második világháború egyik legjelentősebb szövetséges titkosügynökeként emlegetik a történészek. Intim viszonyban állt egy Erwin Lahousen nevű osztrák tiszttel,... több»

Egy igaz ember
#69168

dokumentum

"Illés papi..." - sokan, még olyanok is, akik személyesen nem ismerik, gyakran így emlékeznek meg róla... Tanítványai számára pedig egyöntetűen ő a "Drága Papikám!" Egy zsidó... több»

Rendező: Edelényi János

Szereplők: Illés György

Patakok és barlangok völgyében
#69169

dokumentum

A közel négyszáz lelket számláló Jósvafő Észak-Magyarországon, egy hegyekkel övezett völgyben fekszik. A kristálytiszta patakokkal átszelt kis faluban a népi építészet szép... több»

#69170

dráma | vígjáték

Egy öttagú család a nagypapa 75. születésnapi partijára megy egy nagybácsi birtokára Skócia vidéki részén. A szülők külön élnek, és remélik, hogy a három gyerekük nem tesz... több»

Felfelé gördülő kő - Portréfilm Buda Ferencről
#69171

életrajzi

Pillanatképek egy gyakran kételkedő, szerettei és kollégái számára biztos támaszt jelentő ember természetközeli életéből, valamint a szabadság és az igazság mellett mindig... több»

Nem érsz a halálodig
#69172

dráma

Nem érsz a halálodig, Császár alapmotívumát bontja ki. Hőse, Gránáth, hegedűművész volna, de hegedűje sincs már, a produkciót, mint életformát nem bírja tovább, hangszere a... több»

Garas Dezső-portré
#69173

életrajzi

Könnyű délutáni beszélgetés a népszerű színésszel, Garas Dezsővel művészetről, pályatársakról, életről és mindenről, ami fontos.Beszélgetőtárs: Makk Károly

Rendező: Makk Károly

#69174

dokumentum

Magasan a Föld fölött, a földi távcsövek képét torzító légkör rétegein túl, működik az egyik legcsodálatosabb készülék, amit emberi elme valaha alkotott. A Hubble űrteleszkóp... több»

Tangó
#69175

NA Tangó  (1999)

dokumentum

"A tangó nem olyan, mint az élet, a tangó maga az élet" - idéz Al Pacinótól Johanna, a tangó egyik megszállottja, aki Budapesten tánctanár. Megszállottak - akár ez is lehetne a film... több»

Rendező: Kárpáthy Mariann

Sérülékeny természet – 2017 állatai
#69176

dokumentum

A WWF logóján szereplő óriáspanda immár nem szerepel a veszélyeztetett fajok között. Ez jó hír. Az viszont annál rosszabb, hogy a gorillák drámai módon sodródnak a kihalás... több»

Thomas a gőzmozdony: A nagy felfedezés
#69177

animáció

Mindenki Sodor legnagyobb ünnepnapjára készülődik. Thomas a nagy sürgés-forgásban egy elhagyatott városra bukkan. A Kövér Ellenőr nagyon megörül a felfedezésnek, úgy dönt, a... több»

#69178

dokumentum

Elisa Maino fiatal olasz sztár, aki hamar kamaszok millióinak szívébe lopta be magát. Első könyve, az #OPS hamar Olaszország legsikeresebb könyvévé vált, eseményeire pedig rajongók... több»

Tűzgömbök
#69179

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»

Ízőrzők: Méhkerék
#69180

családi | dokumentum

A nyolcvan százalékban román nemzetiségűek által lakott Méhkerék a román határ mentén fekvő kis település, mely világot járt néptánc együtteséről híres. Hagyományos... több»

Rendező: Móczár István