Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Fegyverszünet karácsonyra
#69121

Mikor 1914 nyarán kitör a háború, sokmillió ember élete fenekestül felfordul, s a harcok sokakat állítanak csatasorba. Beköszönt a tél és vele együtt a karácsony is: a fronton... több»

Pompeji: A kitörés után
#69122

dokumentum

Tavaly bejutottunk Pompei városába, hogy új bizonyítékot tárjunk fel drámai végéről i.sz. 79-ben; idén a régész Raksha Dave visszatér a történész Dan Snow-val. több»

Fák
#69123

NA Fák  (2000)

dokumentum

A Rezesek című film alkotói ezúttal a "fák", a fafúvós hangszerek világába kalauzolják el a nézőket. Megismerkedhetnek a fuvolával, az oboával, a klarinéttal, a fagottal és az... több»

Rendező: Petőcz Tamás

A II. világháború legvakmerőbb ütközetei
#69124

dokumentum

Sorozatunkban a II. világháború legmerészebb harcainak sűrűjében találhatják magukat nézőink. Szakértők és fegyveres rekonstrukciók segítenek megérteni a stratégiát,... több»

Az úton
#69125

NA Az úton  (2005)

animáció

A film az élet néhány fontos pillanatát mutatja be csónakban ülő, vizen haladó figurák szimbolikus ábrázolásával.

Rendező: Paál Zsuzsanna

A csodálatos szarvasbőgés
#69126

dokumentum

A szeptemberi szarvasbőgés a magyar erdők egyik legszebb ünnepe. A fajfenntartási ösztön parancsának engedelmeskedve, a szarvasbikák harcba szállnak a nőstények kegyeiért, hogy... több»

Középkori templomok Nógrád megyében
#69127

dokumentum

A film Nógrád megye 20 középkori templomát mutatja be. több»

Rendező: Shah Timor

Kis Malac Nagy története
#69128

dokumentum

Malacka meséli: "... és akkor a doktornő azt mondta, ez egy nagyon csúnya betegség, sokáig fog tartani, kemoterápia, gyógyszeres kezelés, ez meg az, és akkor én ránéztem és azt... több»

Rendező: Sólyom András

Augsburgi pillanatok
#69129

dokumentum

Nekünk magyaroknak nem túl kellemes emlékeink fűződnek a gazdag bajor városhoz. Az egykor császárváros a középkori Németország pénzügyi fővárosa is volt, amely Bajorország... több»

Nocturne
#69130

NA Nocturne  (2000)

kísérleti film

Egy idős asszony halála előtt visszaemlékezik életére, élete néhány szép, vagy fájó mozzanatára. Mindez hét perces lírai feldolgozásban, csupán zajokkal, atmoszférával,... több»

Az emberi memória titkai
#69131

dokumentum

Emlékezetünk különleges, izgalmas és meghökkentő rendszer, kötőanyag személyiségünk és a világ közt, nélküle sose látnánk ki a jelenből és képtelenek lennénk tanulni, vagy a... több»

#69132

dokumentum

A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és... több»

Csíkszentkirály
#69133

dokumentum

Az Olt mindkét partján fekvő Árpád-kori települést, Csíkszentkirályt első királyunkról, Szent Istvánról nevezték el. A település első tízesei az 1100-as esztendőkben... több»

Lunda őrjárat
#69134

dokumentum

Új-Fundlandtól, ami otthont ad Észak-Amerika legnagyobb lundakolóniájának, Maine és Wales távoli helyszíneiig, feltárjuk a lundák vándorlási mintáit, táplálkozási szokásait és... több»

Beate Klarsfeld, a nácivadász
#69135

1960-ban Beate megismerkedik Serge-dzsel. Beate a II. világháborút gyerekként élte meg, míg Serge koncentrációs táborban raboskodott. A férfi rettenetes, háborús történetei... több»

Szabadság és béklyó
#69136

életrajzi

A kortárs erdélyi prózaírás kitűnő képviselője Szilágyi István, a kolozsvári Helikon című irodalmi lap főszerkesztője. Emlékezetes regényei: a Kő hull apadó kútba és az... több»

Rendező: Rudas Gábor

Szereplők: Szilágyi István

A termelőtől a tányérig
#69137

dokumentum

Sorozatunk egyes részében két-két élelmiszer előállításának folyamatát ismerhetjük meg - a szabadon tartásból származó tojásoktól a lédús skót málnáig. A termesztés és... több»

Ezüstkor
#69138

NA Ezüstkor  (2005)

életrajzi

Mivé érik egy festőművész s világa a 70. születésnapig? Hol ér véget a múlt, hol kezdődik a jövővel incselkedő jelen? Hogyan lehet a gyermekkori, szlovák alföldi díszletek, egy... több»

Rendező: Antala Zsuzsanna

Szakonyi Károly: Kardok, kalodák
#69139

Nemzeti múltunk egyik legfényesebb korszakát idézi a színjáték: a Rákóczi-szabadságharc teljes időszakát elevenítve meg a zászlóbontástól az összeomlásig.

Zenés műszak
#69140

dokumentum

Csepel, gyártelep, 30 popzenekar, 19 óvóhelyen, a négy emelet magasságú ablaktalan, atombiztos bunkerekben és a föld alatti pincékben beköt. Este jönnek, reggel mennek, közte... több»

Rendező: Oláh Lehel