Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Kegyetlen vidék
#69101

dráma | krimi

A távoli Lappföldön az egykori rendőr megtudja, hogy a házasságon kívüli fiát kiengedték a börtönből, és most a környéket terrorizálja. A fiú rájött a családi titokra, és... több»

Ahonnan elindultam (Ahonnan elindultam)
#69102

életrajzi

Gál Sándor, felvidéki író, jelentős szerepet tölt be a magyar irodalomban. Eddig ötven kötete jelent meg, számos műfajban. A portréfilm 2006-ban készült.

Igaz-e?
#69103

NA Igaz-e?  (1963)

rövidfilm

"Igaz-e, hogy a mi szerelmünk vég nélküli, határtalan, s gondolataim ma reggel oly kuszák, mint a hajam?"

Rendező: Rózsa János

Viaszmadár
#69104

NA Viaszmadár  (1982)

játékfilm

Anna és Margit, a két testvér egyedül élnek egy Balaton parti házban. Ápolják öntudatlan, magatehetetlen édesanyjukat. Nem csak a házba, de a múltjukba is be vannak zárva. Csak a... több»

A sárkányok földjén
#69105

dokumentum

Egy kis sziget a távoli Indonézia több mint tízezer szigetéből Komodó, mely a fokozottan védett óriás varánuszok élőhelye. Ide látogat el a Nyíregyházi Állatpark... több»

Rendező: Miló Mihály

Claudius twistel - Márkus László
#69106

életrajzi

Színpadi pódium, szinkronstúdió, Filmgyári stúdió _ mindenütt jól érezte magát, otthonosan mozgott tecnikák és kollégák között egyaránt. Erről tanúskodik már ez az 1963.-ban... több»

Békéstarhos - A legendás zeneiskola
#69107

dokumentum

Élményiskola volt - a legtöbben így emlékeznek arra a szellemi műhelyre, melyet annak idején Gulyás György hívott életre, s amely - bár csak szűk évtizedig nevelhette a fiatal... több»

Rendező: Sára Júlia

A martonyi mesekirály
#69108

dokumentum

Palócföld híres mesemondója, Ésik István mutatkozik be filmünkben - beavatva a nézőt egy másik, áhított, lassan elfeledett világ rejtelmeibe.

Rendező: Tari János

Groteszk
#69109

NA Groteszk  (1989)

játékfilm

Egy világlátott vidéki asztalosmester csendes, kispolgári életet él házsártos feleségével és öt gyermekével. Egy vendégség alkalmával a kissé kapatos mester állandóan azt... több»

Együtt
#69110

NA Együtt  (2006)

dráma | rövidfilm

A tizenhét éves orosz fiút, Alexet egy jobb élet reményében csempészik Olaszországba. A szállítmány félúton, egy Budapest külvárosi gyártelepen megpihen egy éjszakára. Alex... több»

A magyar nyereg reneszánsza
#69111

életrajzi

Az Eger melletti Töviskes-völgyben él Tamus Antal népi iparművész, aki újraalkotta honfoglaló őseink fanyergeit, lószerszámait, őt mutatja be portréfilmünk.

Rendező: Faragó Annamária

Faludy szerelmei
#69112

dokumentum | életrajzi

Faludy György mindig szabadon írt érzelmeiről, de nyilvánosság előtt soha nem beszélt a nőkhöz és férfiakhoz fűződő szerelmeiről. Halála előtt négy évvel vallott először... több»

Rendező: Lázs Sándor

Szereplők: Faludy György

Bossa Astoria
#69113

animáció

Két mindenre elszánt plüssnyúl kalandjai a casinók világában.

Rendező: Divinyi Gábor

Hahota
#69114

NA Hahota  (2006)

dokumentum

Ez a rövidfilm néhány töredéket villant fel olyan emberek életéből, akik tudják, hogyan lehet megelőzni és legyűrni aszomorúság minden formáját: nevetnek!

Rendező: Gerő Marcell

Daráló
#69115

NA Daráló  (2004)

dokumentum | életrajzi

A film egy régen halott ember történetét meséli el, akit bedarált, megrágott és darabokban köpött ki a magyar igazságszolgáltatás szorgos, kegyetlen, bár nem éppen hatékony... több»

Dubaj, az olajban született oázis
#69116

dokumentum

Dubaj a legek városa, bolygónk legdinamikusabban növekvő települése. Kevés olyan ember él a Földön, akinek ne lenne róla markáns véleménye. Egyesek csodálják monumentális... több»

Kocsmakoncert
#69117

zenés

Horváth Kornél és Enver Ismailov különös jazzduója (percussions és gitár) lenyűgöző, a hangszerükkel és a hangzással egyénien bánó előadásmódja képes magával ragadni akár a... több»

Ábel
#69118

NA Ábel  (1974)

rövidfilm

A titokzatos öltönyös egy vidéki kocsmában szóba elegyedik egy idős férfival. A beszélgetés - és a vágy - tárgya egy bizonyos Ibolya.

Észak-Olaszország (Az itáliai reneszánsz bölcsője)
#69119

road movie

Itália szerelmeseinek ajánljuk ezt az útifilmet, mely alatt bebarangoljuk Toscana verőfényes, középkori hangulatot idéző városait. San Gimignanoban megkapóak a 14. század arculatát... több»

Rendező: Meronka Péter

#69120

dráma

A dokumentumfilm Paul Bern filmrendező, forgatókönyvíró és producer rejtélyes halálát boncolgatja.

Szereplők: Kelly Reiter