Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Ízőrzők: Siklós
#69181

családi | dokumentum

A váráról, szőlőjéről híres Siklós a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon fekszik. A versenyeket is nyert gasztronómiai... több»

Rendező: Móczár István

Vaddisznók – A nagy visszatérés
#69182

dokumentum

Az Ázsiából származó vaddisznó a közép-európai erdők egyik legnagyobb testű emlőse. Úgy tűnt, hogy a kihalás veszélye fenyegeti, de az utóbbi időben újra terjeszkedik... több»

Apa - Egy hit naplója
#69183

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»

Linum
#69184

NA Linum  (2002)

dokumentum

Harmadszor kerül megrendezésre 2002 augusztusában a Linum Fesztivál Nagykovácsiban. A kulturális fesztivál eddigi történetéről, a kultúra, az értékteremtés és közvetítés... több»

Rendező: Kántor László

Vigyázz, doki!
#69185

romantikus | vígjáték

Sarah doktornő magánélete újra zavarossá válik. Pár perccel a lánykérés után rajtakapja leendő férjét, hogy az más nővel flörtöl. Felfordulás van a klinikán is, ahol Sarah... több»

Magyarosaurus – Báró Nopcsa Ferenc nyomában
#69186

dokumentum

Báró Nopcsa Ferenc egy volt a nagy magyar kalandorok (Julianus, Kőrösi Csoma, Vámbéry Ármin, Benyovszky Móric) között, de bátran mondhatjuk, hogy talán a legutolsó. Akkor élt,... több»

Még szólnak a harangok
#69187

dokumentum

"A Mezőségbe születni feladattal jár" - vallja Kövesdi Kiss Ferenc nyugdíjas tanítóként. A mezőségi szórvány magyarság egyik kősziklája a magyar iskola és a magyar keresztelők... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Mennyei seregek
#69188

dráma

Zrínyi Miklós a vadászaton egy szárnyaszegett Angyalt talál. Isteni üzenetnek véli, várába viszi és ápolja. Egymás után érkeznek Zrínyi udvarába a főurak és a főpapok, csak hogy... több»

Emberség
#69189

NA Emberség  (2012)

játékfilm | rövidfilm

A film főszereplője egy hajléktalan férfi, aki egy telefonfülkében lakik, szemben egy templommal. A hajléktalan megismerkedik egy 16 éves sráccal, aki elmeséli neki, hogy beleszeretett a... több»

#69190

NA VertiGhost  (2017)

misztikus | rövidfilm | sci-fi | történelmi

A rövidfilm az identitás konstruálásának kérdéseit járja körül.

Pápai történelmi játékok és huszártábor
#69191

dokumentum

"Fényesek a huszárok!", akik az Osztrák-magyar Monarchia legjobbjai voltak. A Pápai Huszáregyesület 1991-ben alakult, azzal a szándékkal, hogy a Magyar Királyi 7. Honvéd Huszárezred... több»

#69192

krimi | rövidfilm

A filmben egy igazságügyi orvosszakértő nyomoz egy bizarr gyilkosságsorozat ügyében, ahol az áldozatok rendőrök.

Sziget Fesztivál 2002
#69193

dokumentum

Szia! Te is voltál nyáron a Szigeten? És emléX.el milyen volt? Most már könnyedén megtalálnád a Banán sátrat? Esetleg lecsúsznál még egyszer a drótkötélen? No és mit szólnál... több»

Rendező: Kőrösi András

Kareki
#69194

NA Kareki  (2016)

vígjáték

Takehiro próbál munkát találni, és végül a vak Risa házitanítója lesz. A kezdeti nehézségek után a két ember között barátság alakul ki.

Bálnák nyomában
#69195

dokumentum

A modern technika, ha egy ősi élőlénnyel találkozik… A film a bálnák világát tárja elénk a legmodernebb képalkotó eszközök segítségével. Nehéz eldönteni, hogy a főszerepet... több»

Rendező: Bertrand Loyer

Szereplők: James Faulkner

Távoli templom
#69196

dokumentum

A film nemzetközi alkotógárdája 14 éven át kísérte figyelemmel a címben szereplő épület és a hozzá kapcsolódó vallási közösség életét. Az egyetlen megmaradt ortodox... több»

Rendező: Tari János

Roxana kezei
#69197

dráma

Roxana Orlac (Sylvie Testud – Piaf), a világhírű hegedűművész egy szörnyű balesetet követően többé már nem tudja használni kezeit. Úgy tűnik, karrierje ezzel véget ért, ám... több»

Rendező: Philippe Setbon

Fény és mosoly
#69198

dokumentum

Szergej apja híres újságíró, akit mindenhol ismernek. A fiú leérettségizett, és nem akarja, hogy az apja kapcsolatai alapján keressen neki munkahelyet. Egy rádiókat gyártó cégnél... több»

Rendező: Csányi Miklós

...Aki az eke szarvára teszi a kezét...
#69199

dokumentum

Szarvas központjában olyan szobor áll, amely egy Luther-kabátos evangélikus lelkészt egy eke mellett ábrázol. A metafora jól kifejezi a 260 éve született Tessedik Sámuel életművét,... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Thingdom
#69200

NA Thingdom  (2018)

animáció | fantasy | kaland

Lucas, egy 12 éves fiú beleesik egy furcsa örvénybe a Csendes-Óceánon. Amikor felébred, egy különleges világban találja magát: Thingdom-ban, amely az a hely, ahova azok a dolgok... több»

Rendező: René Castillo

Szereplők: Javier Lacroix