Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Margit, a hazának szentelt áldozat
#71301

zenés

A dalmát tengerparton vészelte át a tatárjárásnak nevezett mongol támadás borzalmait IV.Béla magyar király és felesége. A király a tragikus végü mohi csata után menekült ide.... több»

Molto Vivace - Paniks és Boban Markovic Orchestar koncert (Molto Vivace - Paniks és Boban Markovic Orchestar koncert)
#71302

zenés

A szerbiai születésű Boban Markovic cigány muzsikusdinasztia leszármazottjaként tizenhét éve zenél tíztagú rezesbandájával. A zenekar Emir Kusturica filmrendező felkéréseinek... több»

Emigránsok
#71303

NA Emigránsok  (2008)

dokumentum

A filmben Dr. Czeizel Endre három világhírű magyar tudós családi hátterét elemezve bizonyítja., hogy a tehetség minden bizonnyal öröklődik.Szentgyörgyi Albert, Polányi Mihály és... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Dr. Czeizel Endre

Buborékok
#71304

NA Buborékok  (1983)

játékfilm

Szidónia, a Somlay ház úrnője szerint "családi boldogság legfőbb föltétele, hogy a férj nejének minden kívánságát teljesítse". Ezzel azonban öt felnőtt gyerekével együtt... több»

Szabados György - Az események titkos története
#71305

dokumentum

Háromféle történet, történés titkait próbáljuk a film nyelvén elmesélni. Mindhárom főszereplője Szabados György zongoraművész, a magyar improvizatív zene megteremtője.Az első... több»

Pál Utcai Fiúk koncert
#71306

zenés

Nehéz úgy összefoglalni az elmúlt 15-20 év magyar rock-történelmét, hogy ne említsünk meg olyan slágereket mint az Utolsó év, a Fiatal lányok vagy a Bál. - Nem véletlen, hiszen... több»

Faces of Love - A szeretet arcai
#71307

dokumentum

Húsz évvel ezelőtt egy francia nővér különleges elhívást kapott Istentől. Nem sokkal később - felhagyva addigi életével - a Fülöp-szigetekre indult, hogy missziót alapítson az... több»

Rendező: Huszár Domonkos

Hungarythm
#71308

NA Hungarythm  (2008)

dokumentum

A Presidance művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan, Harangozó-díjas táncos. A táncosok többsége a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanult, és fiatal koruk ellenére... több»

#71309

családi

Szegény Dzsoni a világ legszabadabb embereként vándorol a világban. A legszabadabb és a legszegényebb, mert nem tartozik senkihez és nincs semmije. Csodálatos tájakon vándorol, mígnem... több»

USTI OPRE - Éleszd a tüzet!
#71310

dokumentum

A Budapesten és vidéken, továbbá a környező országok helyszínein történő forgatás során az Usti Opre Budapest, illetve Magyarország, Berlin, Szerbia, Bulgária, Csehország, és... több»

Poirot: Az ijedt szemű lány
#71311

krimi

TV-ben (GALAXY4, csütörtök 01:33)

Hercule Poirot éppen unatkozik, amikor levelet kap Franciaországból. A Dél-Amerikában meggazdagodott milliomos, Paul Renauld kéri azonnali segítségét, mert életveszélyben van. Poirot... több»

Sziget, mint mindig
#71312

dokumentum

Az idei Sziget Fesztivál augusztus 4-től 11-ig tartott, mely az európai kulturális vérkeringés szerves része és egyik meghatározó multikulturális eseménye. A több mint 60 helyszín... több»

Rendező: Kőrösi András

#71313

animáció

Kiderül Dóri a világhírű Barnum lánya, erre visszajuttatják New- Yorkba a két rosszcsontot. Mr. Barnum és társulata boldogan ölelik keblükre a két csavargót, kiderül Dorothynak... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

K6
#71314

NA K6  (2008)

Szőcs Petra: A mindenes 12'Ujj Mészáros Károly: 3 (történet a szerelemről) 10'Vécsei Márton: Farkasember 13'Végh Zsolt - Stefanovics Angéla - Kálmánczhelyi Zoltán: Öszödik pecsét... több»

Vajdasági vérfürdő - 1944
#71315

dokumentum

A dokumentumfilm elmeséli mintegy 100 nap történetét: 1944 őszén a bácskai magyarok tömegmészárlását. 1942. január végén a bécsi döntések értelmében a Délvidékre bevonuló... több»

#71316

NA Take away  (2017)

játékfilm

Filmio

Egy hangsor, aminek sorsa van. De mi irányítja az útját? A véletlen? A végzet? A szerencse? A balsors? A film szereplői hétköznapi emberek. Történeteiket egy aluljáróból... több»

Rendező: Szabó Szonja

Lopott ritmus - Hipi-hopi
#71317

dokumentum | kísérleti film

Ez a kisjátékfilm Takács József és a hip-hop (rap) kialakulásának történetét követi végig. Az '56-os disszidens család gyermeke egyetemi éveiben egy magyar népszokás nyomába ered.... több»

Rendező: Szecsanov Martin

A mi szerelmünk
#71318

dráma | játékfilm

Egy Párizsban tanuló magyar lány, Emmi beleszeret egy idősebb francia férfiba, Alexbe, akivel Budapesten akarnak új életet kezdeni. Miközben a férfi válása körüli bonyodalmak... több»

Játék a múzeumban
#71319

Barczát, a gimnáziumi paptanárt sokan nem szeretik a kisvárosban. A gyerekek azonban kedvelik, s amikor tanárjuk át akarja rendezni a helyi múzeum gyűjteményét, segítenek neki. Két... több»

A tigrisszelídítő
#71320

életrajzi

Dr. Csernus Imre a Vajdaságból került át az anyaországba, még a délszláv háború előestéjén. Ebben az időszakban kábítószerfogyasztó volt, rendkívüli erőfeszítéssel... több»

Rendező: Tóth Péter Pál