Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Bibi és Tina - A nagy verseny
#72041

családi

Bibi Tinánál tölti a nyarat, de sajnos a kastélyba váratlan vendég érkezik, Sophia személyében. Tina és Sophia féltékenyek egymásra Alex miatt, akit Falko internátusba akar küldeni.... több»

Gyémánt Bálint Trió
#72042

zenés

A 2004 elején alakult zenekar tagjai a Kőbányai Zenei Stúdióban ismerték meg egymást, és már a kezdeti, spontán zenélések során olyan együttgondolkodást, zenei összhangot fedeztek... több»

Rendező: Sebők György

Csermanek csókja
#72043

dokumentum

Forgács Péter 1997-ben készült filmkollázsa, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországának hangulatát idézi, melyben az egymásra helyezett jelentések révén a szellemesen... több»

Rendező: Forgács Péter

Rendhagyó portré: Paul Johnson
#72044

életrajzi

Korunk talán legtermékenyebb és legprovokatívabb gondolkodója, Margaret Thatcher majd Tony Blair tanácsadója, a Spectatot kolumnistája, Paul Johnson exkluzív interjút adott a Duna... több»

Illetlen fotók
#72045

rövidfilm

A 75 éves Böszörményi Gézát első rövidfilmjével köszöntjük, amely a közelmúltban vetített játékfilmjeit megelőzően szatírikus eszközökkel mutatja be egy vidéki fotószakkör... több»

A kékvércse
#72046

dokumentum

Szép természetfilm a magyar Alföld kis ragadozó madaráról: a kékvércséről. Végigköveti a vércsepár életét, a fészekrakást, fiókák növekedését, kirepülését és... több»

Rendező: Bancsik György

Ízőrzők: Tihany
#72047

dokumentum

Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely... több»

Rendező: Móczár István

Kazahsztán retúr
#72048

dokumentum

Film a kárpátaljai cigányok kálváriájáról, akiket Sztálin egyenesen Kazahsztánba telepített ki.

Tóbi
#72049

NA Tóbi  (2005)

kaland | rövidfilm

Egy kutya bőrébe bújva tapasztalhatjuk meg a várost, az embereket és a kutyaéletet. Kergetünk macskát, szaglászunk és másik kutyával ismerkedünk. Majd szokásos kóborlásunkról... több»

B. Supka Magdolna - művészettörténész
#72050

életrajzi

Munkácsy Mihályról, Zichy Mihályról, Kohán Györgyről, Aba Novák Vilmosról, Tóth Menyhértről és még nagyon sok magyar festőről Supka Magdolna és Bényi László festő (nevében... több»

Rendező: Rudas Gábor

FC Roma
#72051

NA FC Roma  (2016)

dokumentum

Új csapat indul a cseh foci legalacsonyabb osztályában. Az FC Roma a děčíni járási bajnokság csapata, amelyet többségében roma játékosok alkotnak. "Ha én valakit nem szeretek, akkor... több»

Pásztóiak
#72052

NA Pásztóiak  (1997)

dokumentum

A film a pásztói születésű kiváló grafikus, Csohány Kálmán emberi arcát idézi fel. A műsorban Csohány Kálmán felesége, közvetlen barátai, így Gaál István, Bán Róbert, Supka... több»

Rendező: Pörös Géza

Villanások - Básti Juli arcai
#72053

életrajzi

Básti Lajos és Zolnay Zsuzsa lánya titokban készült a színészi pályára. Tanította Major Tamás, Babarczy László és Székely Gábor. Diploma után, 1980-ban néhány osztálytársával... több»

Rendező: Mispál Attila

#72054

NA Phoenix  (1970)

dráma | vígjáték

Két, a szerelemtől idegenkedő ember egyéjszakás kalandja veszélyeztetni látszik mindkettőjük gondosan felépített életét. Az események egy láncolataként egy négyezer mérföldes... több»

Rendező: Amy Redford

Szereplők: Paul Urcioli

Duett
#72055

NA Duett  (2003)

dokumentum

A Duett című kisfilm a pókok csodálatos világát mutatja be, eddig soha nem látott összefüggésben. A filmkészítők fejében az ötlete szabadon élő pókok megfigyelése közben... több»

Rendező: Politzer Péter

Molto Vivace - Marcin and Bartolomiej Oles Feat. Theo Jörgensmann
#72056

zenés

Zenéjük első hallásra a késői swingből táplálkozó, az Ornette Colemani hagyományokat méltó módon folytató, a free-jazz felé kacsingató feszes, lendületes kortárs jazz-zene. Ám... több»

Válaszúti hegy aljába' _ Portré Kallós Zoltán néprajzkutatóról
#72057

életrajzi

Kallós Zoltán nemcsak a Székelyföld, Mezőség, Gyimes-völgy szájról-szájra hagyományozott balladáinak, meséinek, énekeinek, tárgyi emlékeinek a megmentéséért és... több»

Városlakók
#72058

dokumentum

A VIII. kerület megszokott, nyomasztó képe helyett az alkotók derűt, szépséget, energiát sugárzó embereket kerestek és találtak.

Rendező: Salamon András

#72059

thriller

Patricia évek óta nem látta nővérét. Egy nap váratlanul hírt kap testvére haláláról, ő pedig megörökli a család baylocki ingatlanját. A ház azonban igencsak sötét titkokat rejt... több»

Farsangi hagyományőrző kaláka Kézdivásárhelyen
#72060

dokumentum

Az 1990-es rendszerváltás óta hagyománnyá vált Kézdivásárhely főterén a farsangtemtés. Ilyenkor a város apraja-nagyja kíváncsi a környékbeli falvakból érkező farsangolókra,... több»

Rendező: Makó Andrea