Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kiválasztás - avagy az érzékek láthatatlan birodalma
#72081

A film a kapcsolatteremtés szavakkal elmondhatatlan folyamatát mutatja be. Ahogy kiválasztják egymást, ahogy egyre jobban közel kerülnek egymáshoz, ahogy elfogadják, megszeretik egymást,... több»

Rendező: Dénes Gábor

Erich Zann muzsikája
#72082

rövidfilm | thriller

Egy fiatal egyetemista gyakorlatát tölti egy idegen városban, lakhelyéül egy bérház szolgál. Miután beköltözik egy furcsa hegedűszólam üti meg a fülét az éjszaka kellős... több»

Rendező: Sárosi Gábor

The Wicked Hollows
#72083

horror

Egy fiatalokból álló baráti társaság a középiskola befejeztével, mielőtt mindannyiuk útja új irányt vesz, még egy utolsó közös kempingezésre indul egy olyan kísértetjárta... több»

411-Z
#72084

NA 411-Z  (2007)

dráma | rövidfilm

Uszály a Dunán. Gondtalan nyári nap. A bográcsban pörkölt, hozzá kisfröccs. Ezen kívül persze minden a hajószabályzat szerint. De valamit talán mégis elrontottunk.

Madár-legenda
#72085

dokumentum

Mezei Mária halála után a tárgyai, bútorai, a könyvespolcokon a könyvei érintetlenül, mozdulatlanul őrzik otthonában a hajdani lakó, a nagy színésznő életének emlékeit.... több»

Rendező: Szigethy Gábor

Irodalom és nemzeti önismeret
#72086

dokumentum

Görömbei András Debrecen díszpolgára. Polgáron született falusi családban, s már kisgyerekként megtanulta, hogy 1956 vállalásáért szigorú megtorlás jár. Édesapja forradalmi... több»

Rendező: Filep Tibor

Szereplők: Görömbei András

Jánoskúti Márta - A részletek poétája
#72087

életrajzi

A magyar jelmeztervező iskola kiemelkedő képviselőjeként eddig több száz különböző korban játszódó, eltérő műfajú és stílusú színdarab, játék- és tévéfilm... több»

Rendező: Sára Júlia

#72088

thriller

Sal Di Pasqua adós maradt a maffiának, ezért meg kell ölnie Byron Bravót, a veszélyes bűnözőt. Sal azonban egyre inkább csodálni kezdi a férfit, így a meggyilkolása már nem is... több»

Kisasszonyok a magasban
#72089

vígjáték

Csendes ház a budai vár egyik kis utcájában - a világ zaja csak szűrten jut fel. Itt él a négy Tillei-kisasszony, antik bútorok, csipketerítők, javításra váró, ketyegő, kakukkoló... több»

Ötvenhat mártír
#72090

dokumentum | történelmi

A Hódmezővásárhelyről kivezető kutasi út mentén áll egy emlékmű. Mögötte a néhai Nagy Dezső tanyája, ahol 56 embert bestiális módon kivégeztek, nekik állították - jóval... több»

Kunok, ha összefognak
#72091

dokumentum

Összefoglaló a Kunok I. Világtalálkozójának karcagi, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és ópusztaszeri eseményeiről. Benne: a halasi redeptios huszártábor, a kiskunhalasi Kun Kapitány... több»

Scooby-Doo és a hószörny
#72092

animáció

A csapat párizsi vakációja kútba esik, amikor Bozont és Scooby egy tévedés folytán a Himalájában köt ki. Hó, jég, lavinák és kolostorok: ez a kaland senkit sem fog hidegen hagyni! több»

#72093

NA Finding Soraya  (2016)

(1)

dokumentum

Egy afgán születésű nő 20 évet töltött Londonban, majd visszatér a szülőhazájába. Otthon szembesülnie kell azzal a nehéz helyzettel, amelyben az afgán nőknek élniük kell.

Rendező: Najia Khaan

#72094

animáció

Egy tíz éves fiú, Savva elhatározza, hogy segít édesanyjának és a többi falusi embernek megszabadulni az ördögi hiénáktól. A hiénák elől menekülve Savva egy varázslatos... több»

Székely vértanúk 1854
#72095

dokumentum

Erdély magyar társadalma szenvedte el a legnagyobb csapást a szabadságharc leverésével és az önkényuralom berendezkedésével. 1854 március 10-én reggel Marosvásárhelyen a... több»

Puskás Hungary
#72096

dokumentum | életrajzi

Film Puskás Öcsiről, a kispesti csibészről, a nagyszívű barátról, a legragyogóbb futballcsillagról. Fiatalon lett a legendás aranycsapat kapitánya. Agyonimádott, később üldözött... több»

#72097

vígjáték

Bernie és Val átver egy erőszakos embert, aki hajtóvadászatot indít, hogy móresre tanítsa őket.

Pál utcai fiúk
#72098

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Találkozás Lipták Béla professzorral
#72099

dokumentum

Lipták Béla mérnök-professzor életútját mutatja be a film. Az IBM világhírű tervezőmérnöke életében a legmeghatározóbb esemény az 1956-os forradalom, amelynek eseményeit... több»

Rendező: M. Szabó Imre

Utolsó előadás
#72100

dokumentum

A Circo Soluna egy 20 éves múltra visszatekintő vándorcirkusz. Tagjai egy német származású család: 2 szülő és három gyerek. Valahol Európában utaznak echós szekereikkel... több»