Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72121

NA Catharsis  (2018)

dráma

Négy nő Los Angelesben. Mindannyian egy-egy fájdalmas traumát próbálnak feldolgozni. Mind a négyen elvesztettek valamit magukból. Vajon meglelik a békét valaha is? Mindenesetre... több»

Kitüntetetten (Kitüntetetten)
#72122

dokumentum

"...Akkoriban még lehetett sétálgatni a Parlament előtt, nem kellett kordonon átvetnünk magunkat. 1978-at írtunk, s munkás-paraszt kormányunk minden év április 4-én átadta a... több»

Babonáink eredete
#72123

Egy dokumentumfilm a babonák rejtelmeiről a világ különböző részein: honnan erednek és vajon mit árulnak el rólunk? Legyen szó a kimondott szó lekopogásáról, a szülinapi... több»

Halálos tavasz
#72124

játékfilm | némafilm

Zilahy Lajos regényének amatőr-filmes feldolgozása.

Johann Strauss: A denevér
#72125

játékfilm

Történik 1870 táján Bécsben. Adél, Eisensteinék szobalánya nagyon dühös, hogy az udvaron felcsendült szerenád nem neki, hanem asszonyának szól. Rosalinda, aki az énekesben felismeri... több»

Mozisirató...?
#72126

dokumentum

1962-ben Budapesten 92 mozi működött. Harminc évvel később, 1992-ben már csak 40. Ma pedig szinte a tíz ujjunkon megszámlálhatóak a mozik, hírmondó alig akad belőlük. És a... több»

Rendező: Makó Andrea

Rövid utazás Kunkovács Lászlóval
#72127

dokumentum

Az elhivatott néprajzos és fotóművész munkáiban egy immár eltűnt világ és kultúra helyszíneit, alakjait, tárgyi dokumentumait örökítette meg. több»

Rendező: Bicskei Zoltán

Hajlékot embernek...
#72128

életrajzi

Az utolsó magyar polihisztorok egyike, igazi reneszánsz ember: építész, író, grafikus, lapszerkesztő, könyvkiadó, pedagógus volt a Kolozsvárott 1977-ben meghalt Kós Károly, akit... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Őrangyalház
#72129

dokumentum | történelmi

1944 nyarától a magyar zsidóság deportálása megkezdődött a háborús Magyarországon is. Minden család életébe beköltözött a félelem. Voltak azonban, akik sem ebben a helyzetben,... több»

Bolygónk jövője – A klímavédelem hatásai
#72130

dokumentum

A világ legnagyobb gondja a klímaváltozás és a globális felmelegedés. Hogyan menthetjük meg a Bolygónkat? Ez itt a kérdés. Napjainkban a környezetvédelem egyik központi kérdése az... több»

A Gyulafehérvári Érseki Székesegyház
#72131

dokumentum

Az erdélyi római katolikus érsekség 1000 éves székesegyházánál régebbi épület kevés akad Erdély földjén. Háborúk, idegen hordák dúlták, falai mégis megmaradtak. A falak... több»

Rendező: Xantus Gábor

A rablólovag
#72132

játékfilm

A nagybirtokos Cserháti család feje, a hetvenéves Cserháti Ferenc gróf vidéki villájába hívja rokonait és bejelenti nekik, hogy feleségül kívánja venni a fiatal és csinos Anna... több»

Szórványban
#72133

dokumentum

Mit ér az erdélyi, ha szórványmagyar? Ennek szegődnek a nyomába a dokumentumfilm készítői a Szilágyság félreeső kis falvaiban és Segesváron, annak a felmérésnek a nyomdokain... több»

Rendező: Makó Andrea

The Haunted Tower
#72134

dokumentum

A dokumentumfilm egy suffolki tornyot mutat be, amelyben állítólag kísértetek járnak.

Szereplők: Chris Halton

#72136

játékfilm

Szentesi Orsi 14 éves kamasz, képzőművészeti szakközépiskolába kerül. Szülei értelmiségiek, ritkán látják gyermekeiket. Orsi és tízéves öccse a nyári szünetben... több»

Eltáncolt versek - Nagy László: Szépasszonyok mondókái Gábrielre
#72137

táncfilm

A vers több annál, mint leírt szavak összessége. Ritmusa, dallama van. Ezt aknázza ki a rövidfilm, megkeresve a versben rejlő táncot.

Itthon otthon − 70 éves Krencsey Marianne
#72138

dokumentum

Krencsey Marianne színésznő volt, letagadhatatlanul a legismertebb emberek közé tartozott az ötvenes és hatvanas években. Sztár volt. Ünnepelték őt, sokan akartak a kegyeibe... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Kisebbségek Izraelben
#72139

dokumentum

Izraeli kisebbségnek számítanak a drúzok és a cserkeszek. Az ő külön vallási és nemzeti világukat mutatjuk. A drúz vallás egyedülálló, hasonlót nem ismerünk. A cserkeszek mindíg... több»

TiF
#72140

NA TiF  (2017)

thriller

Egy valóságshow arra specializálódott, hogy különböző fóbiákkal küszködő embereken segítsen. Az egyik jelentkező pedig már ötven éve él a házában, retteg ugyanis az utcára... több»