Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Born Dead
#72141

NA Born Dead  (2016)

dráma

Egy férfi öngyilkosságot készül elkövetni, de elkíséri őt barátja is.  több»

Zéró gravitáció
#72142

dokumentum

A Zéró gravitáció című ismeretterjesztő film két űrhajós, a német Alexander Gerst és az amerikai Gregory Reid Wiseman kiképzését követi nyomon. A két fiatal férfi először vesz... több»

A halhatatlan gárda 2.
#72143

akció | fantasy | kaland

Andy és halhatatlan harcosokból álló csapata folytatja küldetését az emberiség védelmében. Ezúttal egy félelmetes új ellenséggel kell szembenézniük, aki a Régi Gárda szövetét... több»

Flying Horse
#72144

NA Flying Horse  (2016)

(1)

dráma | életrajzi

Eadweard Muybriddge, aki szakmájában úttörőnek számított azzal, hogy munkásságával megteremtette a mai mozgófilm alapjait, életének azon szakaszát ismerhetjük meg, amikor tudomás... több»

Rendező: Gary Oldman

Szereplők: Gary Oldman

#72145

NA iGilbert  (2018)

dráma

Gilbert Gonzalez úgy érzi, nem áll kapcsolatban a világgal. 39 éves, szűz, túlsúlyos és szarkasztikus, kibírhatatlan anyjával él. Fél az élettől és az emberektől, mégis szomjazza... több»

Humor-morzsák...
#72146

életrajzi

Találkozás Romhányi Józseffel Vitray Tamás beszélget Romhányi József költővel alkotásairól, közben az általa írt jelenetek, rajzfilmek, versek, dalok megelevenednek. több»

Az Everest tudósai
#72147

dokumentum

Milyen hatással van a klímaváltozás a Mount Everestre és a híres Khumbu gleccserre? A látványos filmben erre keres választ egy népes tudóscsapat a Himalájában. Míg a jégáron a... több»

Édesapám, Imre
#72148

dokumentum

A 20. század magyar fotósai világhíres mesterek lettek. Ott volt például Moholy-Nagy, Brassai, Kertész és Capa is. Legtöbbjük zsidó volt, de ők elmenekültek. Kinszki Imrének és... több»

A vad banda
#72149

NA A vad banda  (2022)

western

A Vadnyugat végnapjaiban egy maroknyi bűnöző megpróbál elmenekülni a fejvadászok elől. A film az 1969-es klasszikus remake-je.

A Horvát Szindróma
#72150

dokumentum

A zöld perc elnevezés horvátul azt jelenti: amikor az elme elborul. A zöld perc pillanataiban az ember ön- és közveszélyes, cselekedeteinek nincs teljes tudatában, akaratának semmi sem... több»

Rendező: Goda Krisztina

MüpArt - Mike Fletcher Trio
#72151

zenés

A Rising Stars, azaz az Európai Hangversenytermek Szervezetének tehetségkutató sorozata a 2014/15-ös évadban a hagyományoktól eltérően a komolyzenén kívül a könnyűzenében is... több»

A Cvetković-ügy
#72152

játékfilm

1944. november 27. A szerb Politika napilap leközölt listájából értelmiségi személyeket a megszálló erőkkel való állítólagos együttműködés miatt kivégezték. Vajon ezek a... több»

Baby
#72153

NA Baby  (2000)

dokumentum

A "Baby" című film az akaratról szól. Bemutatjuk Paul Veronikát. Két éves volt a család szeretett Babyja, mikor észrevették, hogy nem hall és nem beszél. Nagy akarattal Baby megtanult... több»

#72154

akció | dráma | horror

Egy keresztény lánynak be kell teljesítenie a sorsát és harcba szállni egy ősi haiti szellemmel. több»

Bear Grylls a cápák ellen
#72155

dokumentum

Bear Grylls túlélt már számos szélsőséges helyzetet. Mi történik, ha cápákkal kerül szembe, akik a hazai pálya előnyeit élvezik? több»

Fegyverszünet karácsonyra
#72156

Mikor 1914 nyarán kitör a háború, sokmillió ember élete fenekestül felfordul, s a harcok sokakat állítanak csatasorba. Beköszönt a tél és vele együtt a karácsony is: a fronton... több»

Vasile
#72157

NA Vasile  (2017)

dokumentum | életrajzi

A rövid dokumentumfilm egy máramarosi román paraszt életét mutatja be, aki fényképezőgépével igyekszik mindent megörökíteni. több»

Rendező: Sakari Suuronen

Formanyelv és mesterség - Rétfalvi Sándor szobrászművész
#72158

életrajzi

Ma már elvétve akad kerek e világon olyan művész, aki maga vállalkozna nagyméretű szobrok bronzba öntésére. E kivételes mesterek egyike Rétfalvi Sándor, kinek nevéhez oly közismert... több»

Rendező: Duló Károly

Az úton
#72159

NA Az úton  (2005)

animáció

A film az élet néhány fontos pillanatát mutatja be csónakban ülő, vizen haladó figurák szimbolikus ábrázolásával.

Rendező: Paál Zsuzsanna

Kézfogások
#72160

dokumentum

Az izraeli négy szentváros egyikében, Cfaton a nyolcvanas évek óta működik a Magyarajkú Zsidóság Emlékmúzeuma. A múzeum azzal a céllal jött létre, hogy emléket állítson az... több»

Rendező: Kaczinszky Barbara