Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
The Godmother
#72181

Az egykori drogbáró, Griselda Blanco története, akit az 1970-es években csak úgy emlegettek, a  "Kokain Keresztanyja".    Megtörtént események alapján. több»

Látta-e már Budapestet...? - Zenés randevú a fővárossal
#72182

zenés

Fővárosunk szépsége rengeteg dalszerzőt ihletett meg az elmúlt idők során. Ezekből válogattak a műsor készítői 45 slágert, amelyeket neves énekesek és színművészek adnak... több»

Rendező: Csenterics Ágnes

#72183

Egy őrült fegyveres furgonjával túszul ejt néhány orvostanhallgatót. Ahogy az éj leple leereszkedik, a túszok kezdenek rájönni elrabolójuk indítékaira.

Nem szabad egyedül utazni – Márai Sándor
#72184

dokumentum

Márai Sándor írásain, naplóbejegyzésein keresztül mutatja be Kassa lelkületét, szellemiségét, illetve állítja szembe az író korának városát a maival. A filmben kizárólag... több»

Különös melódia
#72185

rövidfilm

A művész és a közönség viszonyáról szól a kisfilm, amely Karinthy Frigyes Cirkusz című novellájának adaptációja.

Rendező: Lugossy László

OzoneUtazás: Dél-Tunézia
#72186

dokumentum

Az Ozone csapata ezúttal Dél-Tunézia mesés tájaira viszi el a kedves nézőket és az utazni vágyókat. A csapat ezúttal azonban a forró sivatag, pompás oázisok, sós tavak és kedves... több»

A beszéd – Apponyi a magyar ügy védelmében
#72187

dokumentum | játékfilm

1920 januárjában, Párizsban szembesült a magyar békedelegáció az Antanthatalmak békefeltételeivel. A Történelmi Magyarország számára a modern korban ismert legsúlyosabb büntetést... több»

#72188

NA Szabadok  (2019)

dráma | musical | rövidfilm

Filmio

1956-ban egy magyar fiatalember, Antal, aki az Államvédelmi Hatóság munkatársa, csatlakozik a szovjetekhez a forradalom letörésében. Egy régi kedvenc dallam, amelyet Sára, Antal... több»

Rendező: Bernáth Szilárd

Szereplők: Vilmányi Benett

Humor-morzsák...
#72189

életrajzi

Találkozás Romhányi Józseffel Vitray Tamás beszélget Romhányi József költővel alkotásairól, közben az általa írt jelenetek, rajzfilmek, versek, dalok megelevenednek. több»

#72190

dokumentum

A dokumentumfilm az 1919-es év első felében lezajlott erdélyi harcokról és véres leszámolásokról libbenti le az igazság fátylát. Amikor már úgy tűnt, hogy a románok átvették a... több»

Rendező: Vojtkó Ferenc

Cápák Amerikája
#72191

dokumentum

Arról, hogy az USA partjai mentén rengeteg cápa él, testükön csúnya sérülésnyomokat viselő szörfösök és fürdőzők sokasága tudna mesélni. De pontosan milyen fajok vadásznak... több»

A holdra szállás: A világ legnagyobb megtévesztése?
#72192

dokumentum

Az első holdra szállások után 1969-ben voltak, akik elhitték, hogy az megtörtént, mások pedig nem. A döntő válasz után kutatunk, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyünk a vita... több»

April 29, 1992
#72193

dráma

Rodney King súlyos bántalmazása után a felelős rendőröket felmentették, s az eset kapcsán zavargások törtek ki Los Angelesben. A thriller két férfi - apa és fia - kapcsolatát és... több»

MüpArt - Csanyi-Lattmann Quartet feat. Alegre Correa
#72194

zenés

Csanyi Zoltán és Lattmann Béla 2009 végén közös zenekart hoztak létre, amelyhez később csatlakozott Szendőfi Péter és Lamm Dávid. A Walk On The Beach című új lemezükön főként... több»

Rendező: Kovács Krisztián

A Horvát Szindróma
#72195

dokumentum

A zöld perc elnevezés horvátul azt jelenti: amikor az elme elborul. A zöld perc pillanataiban az ember ön- és közveszélyes, cselekedeteinek nincs teljes tudatában, akaratának semmi sem... több»

Rendező: Goda Krisztina

Így készült a Mama című film
#72196

rövidfilm

Julio Medem legújabb filmje a "Mama", most kerül a hazai mozikba. Az "Így készült a Mama című film" werkjét Dudás Viktor rendezte, amely a kulisszatitkok világába vezet be. A spanyol... több»

Rendező: Dudás Viktor

A veszteségből nem lehet megélni
#72197

dokumentum

Egy holland kisvárosban élő nagyon idős zöldséges házaspár küzdelmes mindennapjai. Adrie Trimpe saját kis zöldségesboltot üzemeltet, kiváló árukkal, napi megrendelésekkel,... több»

Baby
#72198

NA Baby  (2000)

dokumentum

A "Baby" című film az akaratról szól. Bemutatjuk Paul Veronikát. Két éves volt a család szeretett Babyja, mikor észrevették, hogy nem hall és nem beszél. Nagy akarattal Baby megtanult... több»

Fegyverszünet karácsonyra
#72199

Mikor 1914 nyarán kitör a háború, sokmillió ember élete fenekestül felfordul, s a harcok sokakat állítanak csatasorba. Beköszönt a tél és vele együtt a karácsony is: a fronton... több»

#72200

NA The Load  (2015)

dokumentum

A tizenhatodik században egy spanyol nemes hölgy és egy Tameme indián hosszú útra indul az Újvilágba, hogy szabadon élhessenek. A hosszú út lépésről lépésre bontja le közöttük a... több»