Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Boldog békeidők
#72101

dokumentum

Beszélgetések Budapest születéséről. több»

Rendező: Ragályi Elemér

Herminamezö árnyai: Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról
#72102

dokumentum

Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról. 1918. október 31-én a herminamezei Róheim-villában meggyilkolták gróf Tiszta Istvánt, a Magyar Királyság kétszeres miniszterelnökét.... több»

#72103

NA The Hill  (2023)

dráma | életrajzi | sportfilm

Rickey Hill valószínűtlen útjának figyelemre méltó, igaz története a Major League baseballig. több»

Eb ura fakó
#72104

NA Eb ura fakó  (1940)

(1)

vígjáték

Török Tamás (Csortos Gyula) és felesége (Berky Lili) jó barátságban élnek Csaholy Kelemennel (Somlay Artúr) és nejével, Emmával (Vaszary Piroska) Török Kata (Nagy Alice) Csaholy... több»

#72105

horror | thriller

Amy benevez egy tehetségkutató műsorba, de nem tudja, hogy az új szellemi vezetőjének köszönhetően démoni erők játszmájának kereszttüzébe kerül. több»

A Csákányi
#72106

életrajzi

Csákányi László őszintén mesél gyerekkoráról, első színházi élmányeiről, pályájáról, gátlásairól, s nagy sikereiről. Közben felcsendül sok-sok kedves dal, operett, és... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

Ahonnan elindultam (Ahonnan elindultam)
#72107

életrajzi

Gál Sándor, felvidéki író, jelentős szerepet tölt be a magyar irodalomban. Eddig ötven kötete jelent meg, számos műfajban. A portréfilm 2006-ban készült.

#72108

dráma | thriller

Miután a tradicionális értékeket valló nigériai család kénytelen maga mögött hagyni a jólétet és a gettóba költöznek anyagi nehézségeik miatt rájönnek, hogy a pénz a legkisebb... több»

#72109

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

A Disney Lilo és Stitch című animációs klasszikusának élőszereplős remake-je. több»

Shine - Ragyogás
#72110

rövidfilm

"Ez a film gyermekkorom világának emlékeit idézi. Megmutatja a mágiát, gyermeki világom képeit. Búcsú az egykor álmodott mozitól, az én belső képzelt világomtól: kreatív... több»

A sárkányok földjén
#72111

dokumentum

Egy kis sziget a távoli Indonézia több mint tízezer szigetéből Komodó, mely a fokozottan védett óriás varánuszok élőhelye. Ide látogat el a Nyíregyházi Állatpark... több»

Rendező: Miló Mihály

Hetedik év
#72112

NA Hetedik év  (1982)

játékfilm

Az ötvenes években találkozik Korbuly Miklós mérnök a kétes előéletű Pirivel, akibe menthetetlenül beleszeret. Piri tőle telhetően alkalmazkodik az értelmiségi család... több»

Békéstarhos - A legendás zeneiskola
#72113

dokumentum

Élményiskola volt - a legtöbben így emlékeznek arra a szellemi műhelyre, melyet annak idején Gulyás György hívott életre, s amely - bár csak szűk évtizedig nevelhette a fiatal... több»

Rendező: Sára Júlia

A magyar Cellini
#72114

dokumentum

A film Szentpéteri József, a reformkor nagy magyar ötvösművészének életét és munkásságát mutatja be. Megismerjük legfontosabb műveit és a film szövegéből, - amelyet a rendező... több»

Rendező: Magyar Tamás

Forradalom után
#72115

játékfilm

Filmes, zenei és művelődéstörténeti szabad asszociációkon és idézeteken alapuló szubjektív naplójegyzet. A film központi helyszíne egy lepusztult moszkvai, külvárosi szoba. Itt... több»

#72116

NA Pagten  (2021)

dráma | életrajzi

Szoros kapcsolat alakul ki a neves dán szerző, Karen Blixen és a fiatal, ígéretes költő, Thorkild Bjørnvig között. több»

Együtt
#72117

NA Együtt  (2006)

dráma | rövidfilm

A tizenhét éves orosz fiút, Alexet egy jobb élet reményében csempészik Olaszországba. A szállítmány félúton, egy Budapest külvárosi gyártelepen megpihen egy éjszakára. Alex... több»

A Madarak koncertje a Vigadóban
#72118

zenés

A "Madarak" tulajdonképpen házibulizenekar. A rock and rolltól saját szerzeményekig jól táncolható zenével igazi "táncházzá" alakítják koncertjeiket. A 2004-ben a Vigadóban... több»

Rendező: Sebők György

Faludy szerelmei
#72119

dokumentum | életrajzi

Faludy György mindig szabadon írt érzelmeiről, de nyilvánosság előtt soha nem beszélt a nőkhöz és férfiakhoz fűződő szerelmeiről. Halála előtt négy évvel vallott először... több»

Rendező: Lázs Sándor

Szereplők: Faludy György

Belovai István
#72120

dokumentum

Belovai István az előző rendszer idején hosszú évekig dolgozott a katonai hírszerzésnek külföldön. 1984-ben, londoni diplomáciai tartózkodása alatt tájékoztatta a CIA-t, hogy a... több»

Rendező: M. Szabó Imre

Szereplők: Belovai István