Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Út Calarasiba - Egy sikeres vállalkozó képe
#72061

dokumentum | életrajzi

Kurkó János csíkszeredai nagyvállalkozó kamaszkori emlékeit keresve, a románbolgár határ menti, sivár kisvárosba autózik. A nagy utazás egyszerre zajlik térben és időben; a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Not Yet
#72062

NA Not Yet  (2016)

családi | dráma | fantasy | romantikus | rövidfilm | vígjáték

A történetben egy férj elviszi beteg feleségét a parkba, hogy felvidítsa őt. több»

Öt dudás egy csárdában
#72063

Madárperspektívából nézve - így éltünk Pannóniában a '80-as évek elején, csak a humor volt képes működtetni a lélegeztető-készülékeinket, ha valaki lekapcsolt, jó eséllyel... több»

Kállai Ferenc
#72064

életrajzi

"Életpályája, színházi és filmszerepei fontos részét képezik a Kállai Ferencről készített filmünknek, jómagam azonban még fontosabbnak tartom azokat a szép, ironikus... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Élet a Toto után
#72065

dokumentum

A legendás Toto együttes egykori szólógitárosa és énekese, Steve Lukather a Steve Lukather Band budapesti koncertje előtt adott exkluzív interjút a Duna Televíziónak. A többszörös... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Szereplők: Steve Lukather

Medicik és magyarok
#72066

dokumentum

A műsor Firenze és Magyarország több évszázados történeti, politikai és kulturális kapcsolatait mutatja be a 14. századtól egészen a 18. századig.

Rendező: Erdőss Pál

Ízőrzők: Hosszúhetény
#72067

dokumentum

A Keleti-Mecsek tövében, a Zengő és a Hármashegy déli lankáin fekszik a festői Hosszúhetény, amely a közigazgatásilag hozzá tartozó Püspökszentlászlóval és Kisbányával együtt... több»

Rendező: Móczár István

#72068

játékfilm

Micike egy sziámi macskahölgy; körülötte zajlanak a film bonyodalmai. Hogy mifélék - majd a filmből kiderül.

#72069

NA Split Me  (2016)

családi | dráma | rövidfilm | vígjáték

Egy 17 éves bowlingozó lány, Joey elkeseredik, mert nem csatlakozhat a 40-en felüli nők csapatához, így egy másik lánnyal, Scooterrel kezd barátkozni.

Parkélet
#72070

NA Parkélet  (2003)

dráma | rövidfilm

Hová tűnik a tudat, merre kalandozik az emlékezet, ha nincs a jelen racionalitásába, számok, adatok ismeretébe zárva? A rövidfilm két idős hölgy egy hétköznapi délutánjának... több»

Mecsekaljai disputa
#72071

dokumentum

Mitől lett a négy tornyáról híres város, ahol egykoron Nagy Lajos királyunk megalapította az első magyar egyetemet, mindig megújulni tudó szellemi központtá, diákvárossá és a... több»

Rendező: Horváth Tamás

Szerelem meg hal
#72072

rövidfilm

Feri és Karcsi haverok. Naponta együtt horgásznak. Egy-egy halat többször is kifognak. Itt van például "Erzsike". Már sokszor visszadobták. De előbb-utóbb azért mégis vacsora lesz... több»

Pál utcai fiúk
#72074

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Teri nagyi
#72075

NA Teri nagyi  (2003)

dokumentum | életrajzi

Teri nagyi elmenőben. Élet és halál közti állapot. Mint félálomban, álom és ébrenlét között. A teste itt van, a szelleme félúton. Lánya, Paula ápolja, aki fiatalos hatvanas. Két... több»

Rendező: Sós Ágnes

Városok, történetek - Budapest
#72076

dokumentum

Talán egyetlen főváros sem játszik akkora szerepet országa életében, mint Budapest. Nem is csoda, hiszen minden ötödik magyar itt él. Ízig-vérig európai város, soknemzetiségű... több»

Rendező: Ivanics Andrea

Jó boroknak szép hazája a Délvidék - Drávaszög (Horvátország)
#72077

dokumentum

A drávaszögi borvidék lényegében Villány délre hosszabbított része, amely jeles, de a magyarsággal egyre pusztuló borkultúráról tanúskodik. Batina, Kiskőszeg – a régiek úgy... több»

Rendező: Erdélyi János

Holtak szabadsága
#72078

dokumentum

Díj:1994. Salerno: Agis Anec-díj

Wittenberg hajnalcsillaga
#72079

dokumentum

Karharina Bora eredetileg apáca volt, ám a reformáció során társaival elhagyta a kolostort, és idővel Luther Márton felesége lett. Személyében példát ad arra, hogy az asszonyok... több»

#72080

rövidfilm

A kisfilm a Lumiere testvérek munkássága előtt tiszteleg, technikailag és esztétikailag különleges módon.