Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Fekete lista
#72101

dokumentum | történelmi

A cigányok háborús munkaszolgálata a történettudomány és a hadtudomány által eddig nagyrészt feltáratlan. A lemaradást részben a források hiánya (megsemmisített vagy nem készült... több»

Che Guevara: az ember a mítosz mögött
#72102

dokumentum

Ötven évvel a halála után utazásra indulunk, hogy szétszedjük a hősies gerillaharcos mítoszát vallomásokkal, korábban nem látott dokumentumokkal és kevéssé ismert archív... több»

Henan, az igazi Kína
#72103

road movie

Az útifilm Kína középső tartományát Henant mutatja be. Látjuk, hogy miközben Kína építi a jövőt - pl. nyít a külföld felé - igazi ősi arcát is őrzi.

Rendező: Baróti Éva

Pokolba a hercegnővel
#72104

családi

Eredeti hang digitálisan Aneta hercegnő nem akar férjhez menni, főként nem a szomszédos birodalom hercegéhez, Jeronimhoz, akinek gyerekként ígérték oda az ország védelmének... több»

#72105

horror

A nyári vakációjukat élvező tinédzserek életét egy ismeretlen gyilkos keseríti meg, aki vadászni kezd rájuk. több»

Alice
#72106

horror

A film története szerint egy kedves pár örökbe fogad egy kilenc éves kislányt, ám csakhamar rá kell jönniük, hogy a lány szörnyű titkot rejteget. több»

#72107

dráma

Egy fiatal pár kapcsolatába nyerhetünk bepillantás, amely kapcsolatban szinte a legkülönbözőbb érzelmeik bukkannak felszínre. több»

Nagyon sok türelem kellett hozzá, nem is bírtam egyszerre végig nézni. Igazából ezt a fajta történetet már egy csomószor láthattuk, jobb, kevésbé jobb változatokban. A különbség annyi, hogy ebben jó színészek játszanak. :)
Mélytengeri pokol 2
#72108

dokumentum

2010. április 26. Mexikói-öböl. Vajon mikorra áll helyre az egyensúly, amit a történelem eddigi legnagyobb tengeri olajkatasztrófája okozott? Számtalan tudományterület kutatói... több»

Nagycsütörtök - dokumentum,film az erdélyi Helikonról
#72109

dokumentum

Kemény János báró 1926 nyarán hívta meg első alkalommal marosvécsi otthonába azokat a romániai magyar írókat, akikből később a helikoni munkaközösség kialakult. Ennek története... több»

Kaffka (Kaffka)
#72110

dokumentum

Dokumentumfilm intézetben élő lányokról. A film rendezője is a Kaffka lakója.A 2002. évi Diákfilmszemle egyik fődíjas filmje.

Karácsonyi koncert 1999._ A Száztagú Cigányzenekar és vendégei
#72111

dokumentum

„A komolyzenei show-műsor a nemzetek új Európájának szellemében a kisebbségek zenéjét mutatja be a nagyvilágnak. A Száztagú Cigányzenekar és a Budapest Klezmer Band a népzenei... több»

Ellopták a vitaminomat
#72113

animáció

Két tolvaj, a durva boxkesztyű és a finom ötujjas kesztyű merényletre készül: el akarják lopni a kisfiú almáját. Zseblámpa-éjjeliőr és egyéb szerkentyű-rendőrök erednek a... több»

Rendező: Foky Ottó

Mély kútba tekinték
#72114

dokumentum | életrajzi

A 2000-ben váratlanul elhunyt Dr. Virág Teréz pszichoanalitikusra emlékezünk a filmben. Virág Teréz neurotikus gyermekek gyógyítása közben fedezte fel a társadalmi traumák - a... több»

Rendező: Mátis Lilla

Szereplők: Virág Teréz dr.

#72115

dokumentum

Bár a romákkal szembeni diszkrimináció és ellenállás erősödött az elmúlt években, egy csapat romániai roma asszony mégis mindent megtesz, hogy asszimilálódni tudjanak a mai... több»

Bartók-est
#72116

NA Bartók-est  (1984)

A kékszakállú herceg vára; A fából faragott királyfi; A csodálatos mandarin. Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

Rendező: Ruszt József

Namika
#72117

NA Namika  (2002)

dokumentum | életrajzi

Ennek a filmnek lehetett volna az is a címe, hogy a "Türei pap lánya", vagy "Az én nagyanyám, Balázs Ida". Tetszett nekünk a "Károly, maga nem ezt ígérte nekem!" felkiáltó mondat is,... több»

Rendező: Péterffy András

Szereplők: Czeglédy Enikő

Szörnycsapda
#72118

animáció

A városlakók túl elfoglaltak ahhoz, hogy bármit is észrevegyenek, még ha egy látványos hajsza bontakozik is ki a szemük előtt. Egy plakátfigura életre kel és szembeszáll az őt és a... több»

Rendező: Végső Ágota

Plázák népe
#72119

dokumentum

A film a gombamódra szaporodó fővárosi bevásárló centrumok világába kíséri a nézőket. Megtudhatjuk milyen szempontok szerint tervezik az üzletközpontokat, kikből kerülnek ki a... több»

#72120

NA Reel Rock 7  (2012)

akció | kaland

A hegymászás világának négy legnagyobb története, humorral, szívvel és észbontó akcióval elmesélve. több»