Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Az a szép fényes nap
#72141

játékfilm

994. ősze, szép fényes nap. Vajknak, Géza fejedelem fiának keresztelése előestéjén összegyűltek Európa keresztény királyságainak követei a magyar fejedelmi udvarban, hogy tanúi... több»

Keresztutak
#72142

NA Keresztutak  (1998)

rövidfilm

A Keresztutak nem egy konkrét történetet mesél el, hanem összefonódó budapesti történetek sorát mutatja be...

#72143

dokumentum | sportfilm

Az életrajzi dokumentumfilm egy argentin teniszjátékos karrierjét mutatja be, akinek sikerült kiemelkednie a szegénységből. több»

Nem mindenki Szabó Géza ám!
#72144

dokumentum

"Nem mindenki Szabó Géza ám, arra születni kell" - mondja a film elején a héregi parasztember 1989-ben. A rendszerváltás évei - küzdelem a földdel, a gazdasággal, az... több»

Tükröződések (Tükröződések)
#72145

dráma

A film két alaphelyszíne Velence és New York. Ebben a könnyed túlzásokkal és iróniával felállított koordinátarendszerben haldoklik a film asztrológus főhőse, aki az emberiség egyik... több»

Hajszál és csengettyű
#72146

rövidfilm

Történet egy hajléktalanról és egy jómódú családról a karácsonyra készülődő Budapesten.

Star Trek: USS PAN
#72147

akció | kaland | sci-fi

A Federáció legújabb zászlóshajója a USS Pan. 3299-ben járunk, egy új évszazad hajnalán. A USS Pan egy Desira osztályú csillaghajó, az ellenség ezúttal a Chatacronok faj... több»

Rendező: Carl Miller

...és a Mika?
#72148

dokumentum

"És a Mika most hol lehet? A mennyországban, a palotai temetőben fekszik. Ott fekszik, már megették a kukacok őtet." Vágó Mika élt tizennégy évet. A ló volt az istene, vesztét is az... több»

Rendező: Gábor Péter

Repülőművészek
#72149

dokumentum

Díj:1963 - Budapest: IV. Magyar Rövidfilmszemle - III. díj

Rendező: Borsodi Ervin

Gavin Hook
#72150

NA Gavin Hook  (2017)

dráma

Gavin Hook nyomozó legalább annyira rejtélyes, mint az ügyek, amiket megold. De vajon hogyan képes mindig rájönni a dolgok nyitjára? több»

#72151

dráma

A javítóintézetből frissen szabadult Gráci új életet akar kezdeni. Szakít régi haverjaival, nem hajlandó együttműködni velük. Beleszeret Klárába, a gyönyörű fiatal lányba, de... több»

Boldog békeidők
#72152

dokumentum

Beszélgetések Budapest születéséről. több»

Rendező: Ragályi Elemér

Eb ura fakó
#72153

NA Eb ura fakó  (1940)

(1)

vígjáték

Török Tamás (Csortos Gyula) és felesége (Berky Lili) jó barátságban élnek Csaholy Kelemennel (Somlay Artúr) és nejével, Emmával (Vaszary Piroska) Török Kata (Nagy Alice) Csaholy... több»

A Zagar zenekar koncertje
#72154

zenés

A Zagar zenekar (a név eredetileg Zságer Balázs szólóprojektjét fedte) tagjai tulajdonképpen Yonderboi első lemezének készítése közben verbuválódtak, kiegészülve Lázár Tibor... több»

Rendező: Sebők György

A nyugalom
#72155

NA A nyugalom  (2006)

dráma | játékfilm

Weér Rebeka, az egykor szebb időket látott színésznő és író fia közös lakásban élnek együtt. Az anya mellőzöttségéért lányát, Juditot teszi felelőssé, aki disszidált az... több»

Status Update
#72156

vígjáték

Josh McIntyre cikket akar írni egy meleg fiút ért atrocitásokról, amelyek az új iskolájában történtek. A dolgot egyfajta társadalmi kísérletként fogja fel, s megpróbál minél... több»

Rendező: Gabe Torres

Szereplők: Mikey Murphy

Balkán bajnok
#72157

dokumentum | életrajzi

"A Balkán Bajnok édesapám, Kincses Előd portréja. A történet két idősíkon fut: `89 végétől, a 2004-es választásokig; valamint a 2004-es válsztási kampány alatt. A kampány... több»

Rendező: Kincses Réka

A Karusszel rítus
#72158

kísérleti film

A kisvárosba megérkeznek a messzi földről híres magnusok. Azért jöttek, hogy végrehajtsák a titokzatos Karusszel rítust.

Engesztelő
#72159

NA Engesztelő  (1989)

dokumentum

1956. december 12-én Hargitay Lajos salgótarjáni mérnököt és Hadady Rudolf műszaki fordítót, a Salgótarjáni Acélgyár fegyveres őrségének parancsnokait a karhatalom emberei... több»

Rendező: Schiffer Pál

Egy eljövendő élet
#72160

dokumentum

A XX. századi olasz kultúra egyik legizgalmasabb alakja, a költő, próza-, dráma- és elméletíró, publicista, festő és filmrendező Pier Paolo Pasolini halálának 2005. november 2-án... több»

Rendező: Mispál Attila