Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Magic - A Queen Budapesten
#72161

zenés

Koncertfilm a Queen Népstadionbeli fellépéséről. Az egyes számok között láthatjuk az együttes tagjait "civilben" is: megérkezésüket a Dunán, szentendrei és budapesti sétáikat,... több»

Rendező: Zsombolyai János

#72162

akció

Miután egy falusi ember öngyilkos lesz a rajta elkövetett szexuális erőszak után, Kaede és a nővére egy női nindzsa segítségével bosszúhadjáratot indít a tettes felkutatására.

Kisasszonyok a magasban
#72163

vígjáték

Csendes ház a budai vár egyik kis utcájában - a világ zaja csak szűrten jut fel. Itt él a négy Tillei-kisasszony, antik bútorok, csipketerítők, javításra váró, ketyegő, kakukkoló... több»

Öröklét - Weöres Sándorról
#72164

dokumentum | életrajzi

"Az esemény jön és elsuhan, s az emléknek száz ideje van" - írta Weöres Sándor egyik versében. A műsor a 90 évvel ezelőtt született zseniális költő emlékét idézi fel művei és... több»

Ki/Be Tawaret
#72165

játékfilm | vígjáték

Szerelmi vallomás a budapesti Terézvárosról. Titkos ábrándok, vágyak, szenvedélyek… bûn, nyomozás – csak kicsit más-képp. Szerelmi háromszög, sőt sokszög. Egy férfi és egy... több»

A tartozás
#72166

NA A tartozás  (2007)

krimi

Denis Orlov egy ambiciózus DJ, aki egy közkedvelt klubban dolgozik. Megvan mindene: tehetség, szerelem és barátok. Kivéve nagy álmát, hogy a DJ pultot majd egyszer hatalmas koncertteremre... több»

Székelke...
#72167

dokumentum

Belgrádtól déli irányba található Európa legrégibb magyarlakta települése. 120 évvel ezelőtt megélhetési gondok miatt települtek át Székelykevére a székelyek. Huszonhét... több»

Rendező: Szobolits Béla

Presszó 10 év
#72168

dráma | játékfilm

Egy frissen felújított kávéház, valahol a hatodik kerületben. Törzsvendégei már alig emlékeznek a tíz évvel ezelőtti drámai eseményekre, amikor három barátnő és egy sármos,... több»

Gorbacsov
#72169

NA Gorbacsov  (1987)

dokumentum

Mihail Gorbacsov a XX. századi történelem egyik kulcsfigurája. Fontos szerepet játszott hazája politikai színterének átalakulásában, a hidegháború felszámolásában és egy új... több»

Pál utcai fiúk
#72170

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Tulse Luper bőröndjei, 3. epizód - Antwerpen
#72171

dráma

Peter Greeenaway, a XX. és a XXI. század ikonoklasszikus filmrendezője számára a művészet a valóság ezerféle ábrázolásának lehetőségeit kínálja. Nyolcórásnak szánt... több»

Rejtett nyomok: A vietnami háború
#72172

dokumentum

Terepen történő vizsgálódással és számos túlélő és történész beszámolójának köszönhetően az epizód új nézőpontból mutatja be a hírhedt vietnami háborút. több»

#72173

thriller

Egy váratlan családi tragédia után egy apa és tinédzser fia önként jelentkeznek egy mesterséges intelligencia kifejlesztésére irányuló kutatásba, hogy megpróbálják helyrehozni a... több»

Európa messze van
#72174

dokumentum

Az 1956-os forradalom során a Köztársaság téren, Budapesten halálosan megsebesült egy francia fotóriporter, Jean-Pierre Pedrazzini. A Paris-Match tudósítójának tragikus sorsa archív... több»

Rendező: Ledniczky Márton

Vagabond
#72175

NA Vagabond  (2003)

dráma | játékfilm

Karesz állami gondozottként nőtt fel. A film elején utcagyerekek csapatához tartozik, akik a piros lámpánál megálló kocsik ablakát tisztítják meg borravaló reményében. Emellett sok... több»

Étel 3.0 (Filmek a nagyvilágból: Étel 3.0)
#72176

dokumentum

Jelenlegi fogyasztásunk szintjén a Föld már nem sokáig tud minden embert étellel ellátni. Milyen megoldásokkal lehetne kezelni a kihívást? Techno-, bio-, vagy Frankenfood lehet a... több»

Játszd le nekem a Mistyt!
#72177

Egy lány minden este ugyanabban az idõben betelefonál a rádióba, és a Misty címû dalt kéri a disk jockeytól. gy megy ez már jó ideje, minden nap. Dave, a rádiós mûsorvezetõ egy... több»

#72178

horror

Rosszindulatú szellemek tartanak rettegésben egy családot, akik paranormális tevékenységekkel foglalkozó szakértőkhöz és egy elfásult paphoz fordulnak segítségért.

#72179

dokumentum | életrajzi

Egy "sui generis" társulat utazása a színház és az élet között.

Váczi Eszter és a Szörp
#72180

zenés

1997-ben Balázs Tibor fejéből pattant ki az ötlet, hogy legyen végre egy magyar acid jazz-zenekar, ahol a dallamos zene mellett hosszú hangszeres szólókra is van lehetőség. Az akkori... több»