Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Copus Art
#72201

NA Copus Art  (2010)

dokumentum

2010 június 12 és 16-a között zajlott Nagykaposon, Szlovákiában a Copus Art képzőművészeti alkotótábor. A film Kovács Anikó festőművész személyes hangú elmesélése arról hol,... több»

Rendező: Vereb Vean András

Szereplők: Fabók Mariann

Mami, blue
#72203

NA Mami, blue  (2002)

dokumentum | életrajzi

Edina magára marad. Nemcsak akkor, amikor férje halálhíréről értesül, már sokkal korábban: amikor megtudja, hogy kétéves kisfia, Karcsika autista. Az asszony drámája a hétköznapok... több»

#72204

NA Eiland  (2016)

kaland | rövidfilm | vígjáték

A rövidfilm egy férfiról szól, aki megpróbálja felfedezni a világ szépségeit és egyediségét. több»

Rendező: Kuesti Fraun

Szereplők: Andreas Uehlein

A császár új ruhája
#72205

családi

A hiú császár új ruhát varrat magának közelgő születésnapjára, de valami igazán egyedi darabot szeretne. Ezért fogadja fel az ismeretlen fiatalembert a feladatra, akit a környéken... több»

Minden kezdet nehéz
#72206

játékfilm

Az alcím szerint "Rendhagyó magyar film", amelyben híradórészletekkel, kabaré-jelenetekkel, rajz- és bábfilm-bejátszásokkal elevenedik meg a háború utáni Magyarország első 20 éve.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál
#72207

dokumentum

"Madách költeménye bibliája a Nemzeti Színháznak, amelyet örökké forgat, amelyből mindig tanul, amelyet sohasem fog teljesen kitanulni" - írja 1923-ban Hevesi Sándor a Nyugat... több»

Rendező: Mispál Attila

Neumann János - John von Neumann
#72208

életrajzi

A huszadik század egyik legfontosabb tudósegyénisége volt Neumann János. A század első felében a matematika és az atomenergia felhasználása volt a meghatározó a világ fejlődése... több»

Rendező: Dénes Gábor

Nagyanyám köldöke
#72209

rövidfilm

A Nagyanyám köldöke egy gasztro-családtörténeten keresztül kutatja, hogyan öröklődik az élethez való viszony, vonzódások, vágyak és szokások nagyapáról apára, majd fiúra és... több»

Plázaláz
#72210

NA Plázaláz  (2002)

táncfilm

Öt ember teszi mindennapi köreit egy térben. Függetlenek egymástól, mégis elválaszthatatlanok, hiszen helyük a"plázában" korlátozott. A pályájuk keresztezi egymást. Tartós... több»

Rendező: Mándy Ildikó

Béla király
#72211

játékfilm

A trilógia befejező darabjában a fiatal, uralkodásban gyakorlatlan, nehéz helyzetekben bizonytalan, dönteni nem tudó, lobbanékony király fejlődését kísérve a beérett, megfontolt,... több»

#72212

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72213

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#72214

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#72215

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#72216

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#72217

dráma | vígjáték

Delia, háromgyermekes anya az 1940-es évek második felében Rómában él. A város a felszabadulásból fakadó remény és az éppen csak véget ért háború okozta anyagi nehézségek... több»

#72218

dokumentum | életrajzi

Pablo Picasso a történelem egyik legmegbecsültebb művésze. Mégis, mi vezette őt ilyen elismeréshez? Évekig figyelmen kívül hagyták meghatározó élményeinek jelentőségét – az... több»

#72219

78 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#72220

animáció | dráma | vígjáték

Az erős mezőny ellenére a Karasuno gimnázium röplabdacsapata továbbjutott a Mijagi prefektúrában rendezett Harutaka-torna előselejtezőjén, és bejutott a harmadik fordulóba. több»