Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Rendtartó székelyek
#72341

dokumentum

"Mondanunk kell a törvényhozó, a rendtartó falu, a közösség történetét. Mondatja velünk az ősöknek sok-sok nemzedéke, akiktől szülőföldet jussoltunk, akik "élet"-nek keresztelt... több»

Rendező: Farkas György

Nazosztyin
#72342

NA Nazosztyin  (2009)

rövidfilm

Két horgász rejtélyes módon tűnt el a folyónál. Az ügyet vizsgáló nyomozót a szálak egy kietlen, csendes tájra viszik, amelynek egyetlen lakója a mogorva Nazosztyin.

Kalandos gyerekfelügyelet
#72343

vígjáték

Chris csalódott, hogy elmarad az esti vacsora barátjával. Édesanyja megkéri, hogy barátnőjével vállalja el a kis Sara felügyeletét, mert ők késő este érnek haza. Bár nem nagy kedve... több»

Pál utcai fiúk
#72344

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Szikra
#72345

NA Szikra  (2003)

dokumentum

Az elmúlt nyarak egyik vezető híre volt: ég a Hortobágy. Égett napokon át. Többször eloltották, többször kigyulladt megint. Mi történik egy-egy tűzvészkor a Hortobágyon... több»

Rendező: Varga Zs. Csaba

Sorsod Borsod
#72346

dokumentum

Peti és Robi két teljesen különböző világból jön, normális körülmények között nem is találkoznának. Miután mindketten fiatalkorú bűnelkövetőkké váltak, ugyanabba az... több»

Grizzlyk lakomája
#72347

dokumentum

Kanada csendes-óceáni partvidékén van egy rengeteg, melynek szépségéről, vadságáról és veszélyességéről legendákat mesélnek. Ez a Nagy Medvés Esőerdő (Great Bear Rainforest),... több»

Vasutasok pokoljárása
#72348

dokumentum

1950 júniusában az újhatvani kolostor előtt embergyűrű védte a városszerte közkedvelt ferences atyákat, amikor a hatóságok ki akarták őket telepíteni. A vasutas kolónia lakóinak... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

10. Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor - Szombathely
#72349

dokumentum

Az Improvizatív Zeneműhely Egyesület 2009-ben is ünneppé varázsolta a jazzrajongók és érdeklődők számára a június végi napokat azzal, hogy 21-27. között, immár tizedik alkalommal... több»

Rendező: Sebők György

A római koponyák titka
#72350

dokumentum

2012-ben és 2015-ben a Crossrail munkásai emberi koponyákat találtak Londonban a vasúti építkezések során, feltárva ezzel a város régészetének egy legizgalmasabb rejtélyét. több»

Szívzörej
#72351

NA Szívzörej  (1971)

Laurent 14 éves, és népes családjában egyre magányosabbnak érzi magát. Apja orvos, állandó idõhiányban szenved, anyja viszont különbözõ szerelmi kapcsolatokba menekül. A fiú... több»

Néha bizony verekedni kell
#72352

dokumentum

Egy tipikus francia gazdaság mindennapjaiba pillantva szó esik a tágabb francia mezőgazdaság problémáiról, nehézségeiről.

Be Good
#72353

NA Be Good  (2016)

dráma | rövidfilm

Egy kóbor kutya téved be egy pár lakásába, és felkavarja a két ember kapcsolatát.

Rendező: Grace Rex

Szereplők: David Dastmalchian, Grace Rex

Azért a víz az úr...
#72354

dokumentum

Az 1970-es árvíz után árterületté nyilvánítanak és gáttal vesznek körül öt községet (Nagygéc, Csenger, Garbolc, Kishodos, Nagyhodos), és az ott élőket kitelepítik. A film... több»

Álom és szerelem: Inga Lindström: A Granlunda örökség
#72355

dráma | romantikus

Amikor a megrögzött városlakó, Thomas Fredericksson megtudja, hogy nagyapja ráhagyta a vagyonát, falura megy, hogy megnézze, amit örökölt. Ott találkozik Karinnal, az állatorvossal. A... több»

Summa
#72356

NA Summa  (1980)

rövidfilm

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Egy régi film részleteinek felhasználásával állít érzékletes emléket Latinovits Zoltánnak a rendező.

Rendező: Tímár Péter

#72357

NA Saad  (2017)

Agot, Desiree és Rose Marie ígéretet tettek egymásnak. Egyesek szerint az ígéretek mindössze arra valók, hogy megszegjük őket, mások szerint pedig arra, hogy megtartsuk őket. több»

Hogyan lehet megijeszteni egy oroszlánt?
#72358

animáció

A cirkusz oroszlánja úgy csuklik, hogy nem tud a porondra lépni. Idomárja mindent elkövet, hogy elmúljon a csuklása, from semmi sem használ. Nincs más hátra, meg kell ijeszteni a... több»

Rendező: Tóth Pál

Aranyváros
#72359

NA Aranyváros  (2001)

dráma | játékfilm

"A film főhőse, András olyan karakter, aki sajátos gondolatisága során eljutott arra a pontra, hogy nem tartozhat az emberek közé, és nem tartozhat abba a világba, amely durván... több»

#72360

Egy dokumentumfilm a magyar zeneszerző és karmester, Fischer Iván művészetéről, melyben bepillantást nyerhetünk a Budapesti Fesztiválzenekar rendkívül sikeres európai és ázsiai... több»

Rendező: Sólyom András