Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Boszorkányper az akadémián
#72361

dokumentum

Dr. Sánta Kálmán beírta a nevét az ideg és elmegyógyászat történetébe. 1939-től volt a Debreceni Egyetem idegklinikájának vezetője, rendkívül nagytekintélyű professzor, az... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

William Byrd
#72362

dokumentum

A William Byrd 25 éve (1983) alakult, mint a Könyves Kálmán Gimnázium, majd egyszerre a SOTE, és az Ady Endre Művelődési Központ kórusa. A kórus karrierje látványosan ívelt... több»

Rendező: Vereb Vean András

Kézsmárk
#72363

NA Kézsmárk  (1999)

filmetűd

A Dr. Sáska László Afrika-kutató útját feltérképező expedíció ezúttal Etiópiába, az erdélyi magyar származású tudós későbbi lakóhelyére érkezik. A Magyarországnál... több»

Rendező: Nagy Imre

Relatív lengések
#72364

A film a valóság és a látszólagos valóság különbözőségét kutatja, kétfajta lengés rögzítésével, egy objektív és egy szubjektív kamera segítségével, felhasználva az akkor... több»

Rendező: Maurer Dóra

Magyar Riszájköl
#72365

dokumentum

A "magyar újrahasznosítás" a filmben a gazdagabb világ levetett tárgyainak újrahasznosítását jelenti, miközben önmagunk újrahasznosításáról is szó van.

Rendező: Domokos János

Maigret és a halott gyémántkereskedő
#72366

játékfilm

Amikor Párizs közelében holtan találnak egy antwerpeni gyémántkereskedőt, minden gyanú egy dán állampolgárra, Carl Andersenre mutat, akinek a garázsában a holttestet megtalálták.... több»

Egy festőművész útinaplója
#72367

dokumentum

Ma Anton Molnárként jegyzi képeit a fetőművész, aki Molnár Antalként született Budapesten. 1988-ban egy évvel a rendszerváltás előtt - ezt persze ő sem tudhatta még - két pici... több»

Rendező: Peti Györgyi

Ország és irodalom
#72368

A frankfurti könyvvásáron nemcsak a magyar könyvkiadás, hanem az egész magyar kultúra megmérettetik. Hogy megmutassák a "nagyvilágnak" a magyar világot, nagyjainkat és mindennapi... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

Különös mátkaság
#72369

játékfilm

Egy fiatal, jóképű tanárnak a lányiskolában csakis arany élete lehet, gondolnánk elsőre. Azonban elég egy aprócska félreérthető szituáció, és máris a rajongás tárgyából... több»

#72370

NA Dosage II  (2004)

dokumentum

Hat történet és inspiráció a csúcsmászás és a bouldering világából. több»

A természet hangjai
#72371

dokumentum

Bárhol járunk is, szinte mindig halljuk valamilyen állat hangját. Azonban e hangok keletkezésének okai és mikéntje éppen olyan sokfélék, mint maguk a hangok, és mind az alkalmazkodás... több»

Lőrinc
#72372

NA Lőrinc  (1990)

dokumentum | életrajzi

A hétesztendős Lőrincet szülei pszichológushoz viszik. A kisfiú befejezvén az óvódát iskolába fog járni, de beilleszkedési problémái miatt úgy gondolják, hogy segítségre szorul.... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Gulyás Lőrinc

Föl a motorra és adjad neki
#72373

dokumentum

Az NDK és Magyarország között 1967-ben létesült munkaerő-együttműködési szerződés. Szakmai gyakorlatszerzés és nyelvtanulás céljából, s főként kalandvágyból utaztak ki a... több»

Rendező: Uhrin Tamás

#72374

dokumentum

Hét zarándok kel útra a világ hét különböző pontján. Mindnyájan az iszlám legszentebb városába, Mekkába készülnek. A film a zarándokokat nyomon követve mutatja be az iszlám... több»

Tinka
#72375

NA Tinka  (1999)

életrajzi

Dr. Martin György (1932-1983) néptánc- és népzenekutató posthumus portéja. Az európai néptánckutatás Bartókjaként számontartott tudósra és brilliáns táncosra özvegye,... több»

Rendező: Sztanó Hédi

#72376

vígjáték

Az elbűvölő komika, Leslie Jones műsora egyben a hölgy első önálló show-ja is, melyben harsányan figurázza a kor legktuálisabb politikai és közéleti eseményeit, problémáit. több»

Rendező: Gary Binkow

Szereplők: Leslie Jones

Velence magyar emlékei
#72377

dokumentum

Dokumentumfilm Velence magyar emlékműveiről.

Rendező: Bayer Zsolt

Játék-film
#72378

dokumentum

Ebben a filmben olyan kézművesek portréja rajzolódik ki, akik a legbecsesebb tárgyakat, a gyermeki lélek fejlődésére legnagyobb hatással lévő játékokat készítik. A népi... több»

Rendező: Péterffy András

A borzvár titkai
#72379

dokumentum

TV-ben (National Geographic, csütörtök 01:33)

A borzok rendkívül rejtőzködő életet élnek. A film egy borzcsalád életét követi nyomon egy teljes éven keresztül. több»

Deadly Dust
#72380

NA Deadly Dust  (2010)

dokumentum

Bár az utóbbi idők hurrikánjainál és tájfunjainál nehéz elképzelni pusztítóbb ciklonokat, a tudósok szerint a világegyetem legvadabb viharai a Föld határain kívül dúlnak. De mi... több»