Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72361

dokumentum

Az 1910-es évek derekán a Janovics Jenő színházigazgató által vezetett kolozsvári filmgyár közel hetven filmet mutatott be a legismertebb magyar színészek és a legjobb rendezők,... több»

Rendező: Zágoni Bálint

A királyok szigete
#72362

dokumentum

Kho Panganról, azaz a Királyok szigetéről szól az útifilm, amelyből ízelítőt kapunk az egzotikus thaiföldi vallási, étkezési, esküvői szokásokról és a lenyűgöző természeti... több»

Rendező: Pintér András

Mari Boine koncert a MÜPA-ból
#72363

zenés

A tiszta szellem és a szépség keveredése: ez jellemzi a híres norvégiai lapp énekesnő, Mari Boine művészetét, aki őseinek hagyományos dalát, a joikát ismertette meg a világgal. A... több»

A katona
#72364

NA A katona  (1999)

rövidfilm

A film központi figurája egy vidéki fiatalember, aki a húszas években albérletről albérletre vándorol a fővárosban. Az első történetben egy olyan családot ismerünk meg, amelyik... több»

Mínusz
#72365

NA Mínusz  (2006)

rövidfilm

A lakótelepi panelházban január elsején elzárják a gázt. A lakóközösség tartozik a Gázműveknek. Mikor a nyolcadik napon, az önkormányzati illetékesekkel való találkozás után... több»

Pimpa - Karácsonyi mese
#72366

animáció

Pimpa és kis barátai Karácsonyra készülnek, hóembert építenek, fát állítanak várják a télapót és közben rengeteget játszanak. több»

Az utolsó pillanat
#72367

dokumentum

A csángók megmaradását lassan egész Európa ügyének tekinti. Mégis vannak egyházi és világi emberek, akik nem akarják elfogadni, hogy Moldvában magyarok küzdenek az anyanyelvük... több»

Rendező: Cselényi László

Príma primavéra
#72368

dráma | játékfilm

Gábort - a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő "kisfiát" - anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás... több»

Dalma nővér
#72369

dokumentum

Dalma nővér (Kertész Erzsébet) az Isteni Megváltó Leányai Rend tagjaként a Rábaközből érkezett a Jászságba. A jászárokszállási Apácazárda lakójaként évtizedeken át... több»

Rendező: Gyenes Károly

Holdhercegnő
#72370

Maria, a 13 éves árva édesapja halála után kénytelen különc nagybátyjához költözni, aki egy távoli falvacskában él Angliában. A fiatal lány felfedezi a pusztuló Holdföldét,... több»

A Tiszántúl szépségei
#72371

dokumentum

A Tiszántúl változatos tájegységein közel 170 védett növényfaj található. A Hajdúság, a Nyírség, a Hortobágy, a Körösök vidéke és a beregszászi sík területein kora... több»

Széljegyzetek egy forgatásról
#72372

dokumentum

Hosszú hallgatás után jelentkezett új nagyjátékfilmmel Maár Gyula. A Töredék egy katolikus kolostor szigorú, zárt belső világában játszódik, nem sokkal a második világháború... több»

Rendező: Szirti Anina

Gózon Francisco
#72373

életrajzi

Gózon Francisco egy magyar apától született venezuelai operatőr, aki Magyarországon tanulta a szakmát. Tizenöt éve él Budapesten, de minden évben Venezuelában is dolgozik. Itt van... több»

#72374

dokumentum | rövidfilm

A rövidfilm egy fáradhatatlan vállalkozót mutat be, aki megváltoztatta egy addig elhanyagolt üdülőváros arculatát. több»

Rendező: Jessica Congdon

Szereplők: Crista Luedtke

Bop
#72375

NA Bop  (2002)

játékfilm | krimi

A film 6 nap történetét meséli el. A cselekmény középpontjában egy rendszergazda áll, aki adatlopást fedez fel a cégnél, ahol dolgozik. A Trunlog Systems, egy high-tech... több»

Vonat
#72376

NA Vonat  (2008)

dráma | rövidfilm

Vannak ilyen pályaudvarok. Alig néhány vágány. Egy kisfú figyeli az átrobogó szerelvényt. Fény villódzik a vagonok teste között. Aztán a végeláthatatlan zakatolás egyszeriben... több»

Rendező: Can Togay

Szereplők: Lénárt István, Pyszny Zsombor

Kelj fel, Jancsi
#72377

dráma | játékfilm

Johnny egy kaliforniai kisvárosban él idős anyjával. Szerény hétköznapjaik szinte egyformán telnek: Johnny minden reggel elindul munkahelyére, ami igazából nem is létezik. Valójában... több»

Magasfeszültség
#72378

játékfilm | rövidfilm

Egy Alföldi falu határában idegenül léteznek egymás mellett a high-tech üzem dolgozói és a közeli cigányputri lakói. Pedig mindkét közösség elektromossággal foglalkozik. Az egyik... több»

#72379

NA Galamsey  (2017)

dráma | rövidfilm

A rövidfilm illegálisan dolgozó afrikai aranybányászokat mutat be. több»

Extázis tíztől hétig
#72380

rövidfilm | zenés

"Kossuth-díjat Palotai Zsoltnak!" - követelte a közönség 1997-ben a Szigeten, a Tilos Rádió sátra előtt. Palotai Zsolt a Tilos az Á-ban kezdte lemezlovas pályafutását, de mára... több»