Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A veszteségből nem lehet megélni
#72441

dokumentum

Egy holland kisvárosban élő nagyon idős zöldséges házaspár küzdelmes mindennapjai. Adrie Trimpe saját kis zöldségesboltot üzemeltet, kiváló árukkal, napi megrendelésekkel,... több»

Suicide Squad: Kill the Justice League
#72442

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A DC univerzum legveszélyesebb gazemberei összefognak egy új küldetés érdekében, melynek célja az Igazság Ligája elpusztítása.    több»

Cakó Ferenc
#72443

dokumentum

2000. november 18-án 50 éves volt a világhírű magyar animációs művész, Cakó Ferenc, akinek jellegzetes gyurmafiguráit szinte mindenki ismeri. Különleges homokanimációs filmjeivel... több»

Rendező: Balogh Zsolt

A legenda
#72444

NA A legenda  (2005)

dokumentum

2004-ben először díjazta a Magyar Operatőrök Társasága a hazai operatőrök munkáját. A nemzetközi mintára meghonosított rendezvény díjátadójára 2005. október 29-én került sor... több»

Rendező: Novák Emil

Beatles vagy Stones?
#72445

dokumentum

A 60-as években a tömegkultúrába berobbanó két történelmi zenekart, a Beatlest és a Rolling Stonest már a kezdetektől fogva jófiúk-rosszfiúk kategóriába sorolták a zenekedvelők... több»

A sötétség titkai – Halálos Annie
#72446

horror

Halloween éjszakáján egyetemi hallgatók csapdába esnek egy titokzatos társasjátékban, amely életre kelti a legsötétebb titkaikat és félelmeiket. Játszaniuk kell, hogy... több»

Homokon nőtt város
#72447

filmetűd | rövidfilm

Ez a film egyetlen vizuális vers: fontos strukturáló, ritmikai és hangulati eleme a zene, többek között a népdal motívumokból komponált muzsika. A zenei szerkezethez hasonlóan... több»

Rendező: Buglya Sándor

A közvetítő
#72448

dokumentum

A lírai dokumentumfilm a több mint ezer éves Pannonhalmi Bencés Főapátság egyedülálló a világot egységben látó, a személyiség kibontakozását segítő, humánumot szolgáló... több»

A Velež szíve
#72450

dokumentum

A Velež-hegy Bosznia-Hercegovina déli részén, a Szlovéniától Albániáig húzódó Dinári hegység tagja. Délről nézve lehetetlen nem észrevenni a Mostartól Nevesinjéig magasodó... több»

Mary története
#72451

dokumentum

Az "Ahol cigány van, ott már gond van..." című filmben a rákospalotai Leánynevelő Intézetben egy leányanya kisfiával lakást kap és Mary, az intézet szociális munkása segít nekik... több»

Rendező: Gulyás János

Szereplők: Szabó Attiláné

Baranyai ballada Koós Zoltánról
#72452

dokumentum

Koós Zoltánról, az agronómusról emlékezik egy baranyai falu Görcsöny és Siklósbodony népe, a rokonok, barátok és a polgármester. Az életrajzból a XX. század második felének... több»

Rendező: Tényi István

Művészet és gasztronómia - A lascaux-i barlangrajzok és a környék ínyencségei
#72453

dokumentum

Amikor a cro-magnoni ember időszámításunk kezdete előtt 17 000 évvel lefestette az őt körülvevő állatokat, valójában a Művészet első ecsetvonásait húzta meg. Többféle festéket... több»

Fáklyaláng
#72454

játékfilm

Illyés Gyula drámaírói munkásságában a Fáklyaláng volt egyik legsikeresebb munkája, melyben az 1848/49-es szabadságharc bukása utáni válságot, tanulságot igyekezett drámai... több»

A bűvös szék
#72455

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Ponyvapotting
#72456

játékfilm | vígjáték

Ferenc és Péter amatőr filmes. Elhatározzák, hogy leforgatják életük filmjét, ennek érdekében stábjuk többi tagjával is szakítanak, és éjjel-nappal egy videokamerával járják a... több»

Placido Domingo koncert
#72457

zenés

Placido Domingo budapesti koncertje a Sportarénában több»

Rendező: Kecskés László

Szereplők: Varga Edit

Déja vu
#72458

NA Déja vu  (2005)

animáció

Élet, halál és magány allegóriája egy többgenerációs panellakás rekurzív terében.

Rendező: Klingl Béla

Természetjárás a múltban
#72459

dokumentum

Egy rendkívül érdekes, ma már nem is létező tudóstípushoz tartozott az olasz származású Luigi Ferdinando Marsili. Igazi polihisztor volt: többek között földrajzzal, történelemmel,... több»

Rendező: Zöldi István

Az időutazók köztünk járnak?
#72460

dokumentum

A történelem legnagyobb elméi mind rámutattak az időutazás elméleti lehetőségére. Vajon csak nem vesszük tudomásul a nyilvánvaló jeleket arra bizonyítékul, hogy az emberiség már... több»