Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Bódy Gábor és a magyar experimentalizmus hőskora
#72461

dokumentum

Szabad válogatás néhány 1920 és 1940 között készült amatőrfilm-felvételből.

Rendező: Bódy Gábor

Élhetnének...
#72462

dokumentum

A dokumentumfilm a Gyermekrák Alapítvány támogatásával készült. Bemutatja azt a küzdelmet, amelyet a rákos gyermekek és családjaik vívnak a gyilkos kórral. Az egészségügyi... több»

Élete a zene - Dagmar Kollert bemutatja Németh Sándor
#72463

dokumentum | életrajzi

Németh Sándor Dagmar Koller bécsi színésznővel, a Volksoper tagjával beszélget életéről és szerepeiről. Közben közismert operett és musical részleteket láthatunk. több»

Rendező: Herbert Grunsky

#72464

NA Giselle  (2016)

dráma | romantikus | rövidfilm

Jamie szakít Giselle-lel, de képtelen megbirkózni a helyzettel. Az emlékek minduntalan betolakodnak a gondolataiba, és a férfi vívódni kezd önmagával.

Ragadozók zsákmányai - A középső láncszem
#72465

dokumentum

A tápláléklánc az élőlények egyik legfontosabb kapcsolata, ahol minden egymásra épül. Ha az egyik láncszem kiesik, felborulhat a rendszer. több»

Vannak változások
#72466

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gyermekfilmek - Július 21
#72467

-Gusztáv: Gusztáv vadászik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A pelikánmadár Rendező: Horváth Mária, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: A három fonóleány Rendező: Höel... több»

#72468

animáció

Franklin és barátai egy izgalmas mélytengeri kalandra indulnak egy öreg tengeralattjáróval. Amikor azonban a kötelesség szólítja őket, részt vesznek egy igazi tengeri mentésben. több»

Rajongó szerelem
#72469

dokumentum

Vajon mi késztet arra egy mai fiatalt, hogy apácának vagy szerzetesnek álljon? És változott valamit az élet a zárdákban és kolostorokban? A filmben fiatal apácák és szerzetesek... több»

Észak-Korea: A rezsim titkai
#72470

dokumentum

A kétórás dokumentumfilm bemutatja a bonyolult történelmet, az extrém politikát és a merev társadalmi normákat, melyek a belső elnyomás és a külső agresszió útjára vezették... több»

Lucky Luke és a Daltonok öröksége
#72471

animáció

Lucky Luke, a tehénpásztor magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton testvér rács... több»

Homo faber - A kézműves: Szűcsmesterek
#72472

dokumentum

"Megtanultam ezt a mesterséget és nem is bánom. Semmilyen mesterséget nem szeretek úgy, mint a szűcsséget. Nem tiszta munka, nehéz is, de ezt szeretem én. Amíg az ember ért valamit, meg... több»

Rendező: Kis Klára

Szereplők: Bartos János

Magyar Nemzeti Galéria
#72473

dokumentum

A Magyar Nemzeti Galéria című dokumentumfilm a Hősök tere egyik legpatinásabb épületének és tárlatának történetét meséli el. A magyar nemzet első számú galériája azonban nem... több»

Rendező: Buglya Sándor

#72474

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

Az elefántkölyök
#72475

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

A medve
#72476

NA A medve  (2007)

játékfilm

A medve főhőse egy anyagi gondokkal küszködő fiatal özvegy. Életét csak idős lakájával osztja meg, miközben hitelezői egyre csak zaklatják. Ezt követi A dohányzás... több»

Szerepzavar
#72477

NA Szerepzavar  (2018)

játékfilm

Soma színészként keresi a kenyerét, ám nem színházban, hanem a való életben pénzért vállal szerepeket. Nem érzi jól magát a bőrében. Mindenki hazudik körülötte, de legjobban az... több»

Rendező: Szirmai Márton

József Attila: Óda (József Attila: Óda)
#72478

1933-at írunk. A helyszín Lillafüred. József Attila írókongresszuson vesz részt a Kastélyszállóban. Egy eddig ismeretlen színésznő láttán írja meg a világirodalom egyik... több»

A Nobel-díjas hadifogoly
#72479

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

A Nézőpont Váltás
#72480

"Az eddig felvett anyagaimból készült montázs effektekkel, zenével, feliratozással. A történet a reggeli ébredéssel indul, és innen indul útjára, lényege, hogy humoros részekkel... több»

Rendező: Dubniczki Csilla