Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Elszakítva
#72501

NA Elszakítva  (2002)

dráma | rövidfilm

Ella és János egy értelmi fogyatékosokat gondozó intézetben egymásba szeretnek. Szerelmükből egy egészséges kislány születik. A Gyámügy nevelőszülőknél helyezi el Beatrixet.... több»

Nagyapák és forradalmak
#72502

dokumentum

Hegedűs András volt magyar miniszterelnököt még a mai napig felelősségre vonják az 50-es években játszott politikai szerepe miatt. Ő volt az, aki 1956-ban aláírta a szovjet csapatok... több»

Rendező: Hegedűs Péter

Womb - Méh
#72503

NA Womb - Méh  (2010)

dráma | játékfilm

A film története a klónozás etikai vetületét járja körül egy szerelmes történet által - egy nő klónozza elhunyt kedvesét, az autóbaleset áldozatául esett férfit ráadásul ő... több»

Mária Terézia - Egy uralkodónő hagyatéka
#72504

dokumentum | történelmi

Mária Terézia alatt az osztrák császárság felvirágzott. Dicsőséges, modern, és gazdag országának emlékei a mai napig láthatók Ausztria-szerte. A schönbrunni kastély hűen... több»

Rendező: Georg Riha

Szereplők: Andrea Eckert

Főúr, írja a többihez!
#72505

játékfilm

A Főúr, írja a többihez! című tévéjáték Bajor Andor novellái alapján készült.

Fellebbezésnek helye nincs!
#72506

dokumentum | történelmi

"Az ötvenhatosokra kirótt legtöbb halálos ítélet ezzel a mondattal zárult (az akkori szóhasználatban ez úgy szerepel: "a fellebezés lehetősége nélkül"). És nem volt apelláta az... több»

Szenes Hanna - Anikó
#72507

dokumentum | életrajzi

Szenes Anikó, avagy Hannah Senesh nevét az egész világon ismerik. Műveit húsznál több nyelvre fordították le és ötven országban adták ki. Magarországon született, budai... több»

A vadászat királyai
#72508

dokumentum

Az oroszlánok előszeretettel vadásznak falkában, s az összehangolt, a csapat erejére építő támadások az esetek döntő többségében eredményesnek bizonyulnak. De ha a falkában való... több»

Isten angyalainak sokszor nincsen szárnya (Isten angyalainak sokszor nincsen szárnya)
#72509

dokumentum

A karácsonyi ünnepkör szimbolikájához hozzátartoznak az angyalok. A műsor a bibliai és a művészettörténeti hagyomány angyalokról szóló ábrázolásait mutatja be. Elhangzik... több»

Álom és szerelem: Inga Lindström: Esküvő Hardingsholmban
#72510

romantikus

A fiatal pilótanő kell, hogy elvigyen egy menyasszonyi ruhát Hardingsholm szigetére. A leendő vőlegény meghívja őt legénybúcsújára. A bulin mindenki ételmérgezést kap. Kiderül,... több»

#72511

horror | misztikus | thriller

A film egy fiatal lányról, Geenáról szól a film, akit rengetegen nem szeretnek a falujában, csak a nagymamájával tud beszélgetni, és ő az egyetlen, aki elfogadja. Az egyik nap valaki... több»

Betlehemi királyok
#72512

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin

El paisaje está vacío y el vacío es paisaje
#72513

rövidfilm

A rövidfilmben a természeti látképek összekapcsolódnak az andoki kultúra misztikus aspektusaival. több»

Rendező: Carla Andrade

A varázserdő
#72514

dokumentum

Peter Rosegger, az egyik leghíresebb osztrák író egy hegyi tanyán nőtt fel. Elbeszéléseiben gyakran mesélt a csodálatos tájról, a tanyát körülvevő erdőről és a benne élő... több»

Columbo – Gyilkosság Malibuban
#72515

krimi

Columbo hadnagy ügyes taktikával veszi rá Wayne Jenningset, a profi teniszezőt, hogy beismerje, ő ölte meg Amerika legkedveltebb romantikus regényírónőjét, Teresa Gorent. Teresa... több»

#72516

zenés

A dokumentumfilm a svéd OUS zenekar első 2 évet mutatja be és azt az utazást min keresztül a zenéjüket igyekeztek terjeszteni a világban.

Szilágysomlyó
#72517

dokumentum

Először 1999-ben mutatták be együtt Bécsben, majd Budapesten azt a két alkalommal is véletlenszerűen napvilágra került szilágysomlyói kincset, melyet a Kárpát-medence mindmáig egyik... több»

Rendező: Szakály István

A mi kis városunk
#72518

Szerethető városban lakni - ez minden városlakó vágya. Ebben a műsorban a civilek is lehetőséget kapnak arra, hogy kitalálják, mit kezdenének egy térrel, egy épülettel vagy akár... több»

Erdei pillanatok
#72519

dokumentum

Ellesett pillanatképek az erdei állatok életéből.

Minden kosár egy győzelem
#72520

dokumentum

A Magyar Kosárlabda Szövetség idén ünnepli 60 éves fennállását. A film elsősorban a sportág hazai létrejöttével, eddigi sikereivel foglalkozik, de természetesen érinti napjaink... több»

Rendező: Dobor Dezső