Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Táborfalva, a természetes lőtér
#72481

dokumentum

Budapesttől alig karnyújtásnyira, az Alföld északi részén működik az ország második legaktívabban használt katonai lő- és gyakorlótere. Bár ropognak a fegyverek és robbannak a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Hanna grófnő
#72482

dokumentum

"Az ember azért él, hogy valamit tegyen" - summáz Mikes Hanna, a hajdani grófkisaszony 2001-ben, Washingtonból Zabolára látogatva, 89 esztendejének minden méltóságával, humorával.... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Zólyom
#72483

NA Zólyom  (1999)

dokumentum

A Garam és a Szalatna találkozásánál fekvő város történetét mondja el a film a bronzkortól napjainkig. Fontos kultúrtörténeti momentum, hogy 1554-ben itt, Zólyom várában... több»

Rendező: Nagy Imre

Ízőrzők: Óbánya
#72484

dokumentum

A zömmel sváb nemzetiségű lakosai miatt "magyar Svájcként" is emlegetett Óbánya két domb közt fekvő kis község a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben. Jellegzetes sváb ételeket... több»

Rendező: Móczár István

Katie Fforde: Szívügyek
#72485

romantikus

Adott egy megtört szívű édesanya, aki család nélkül maradt, és egy szívműtéten átesett srác, akinek széthullóban van a családja és az egész élete. Egy szerencsés véletlen és... több»

Kotya útja
#72486

NA Kotya útja  (2002)

dokumentum

Kotya, a barnamedve, ketrecben lakott, egy ukrán falucska főterén. Kötélidegeit próbára tette a naponta bámészkodó gyerekcsapat, amelynek kamaszkorú tagjai már ízetlen... több»

Rendező: Sáfrány József

#72487

dokumentum

A valahol az Egyesült Államokban található "Area 51" a világ egyik legtitkosabb helye - olyannyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik. Így aztán nem csoda, hogy az eredetileg... több»

Evolúció
#72488

NA Evolúció  (2017)

dokumentum

Az óceán. Az élet táptalaja, megszámlálhatatlan faj otthona, mégis, alig ismerjük. Több száz millió évvel ezelőtt itt alakultak ki a legelső életformák. Egyszerű, egysejtű... több»

Mediawave koncertek - Trevor Watts "Moiré Music Group"
#72489

zenés

A Mediawave'2002 Fesztivál vendége volt Trevor Watts, aki az egyik legjelentősebb brit szaxofonos. A London Jazz Compozers Orchestra - angol szupergroup - tagjaként 1994-ben már járt... több»

Rendező: Silló Sándor

Budapest - Muzsika
#72490

dokumentum

A rendező, Jancsó Miklós Budapestet, a muzsika városát, az itt élő embereket, egy hajdan volt augusztus 20-át mutat be ebben a képet és zenét szabadon összekötő, a hagyományostól... több»

Rendező: Jancsó Miklós

#72491

történelmi

A dokumentumdráma az amerikai álom széthullását elemzi.

A Nap belülről süt
#72492

életrajzi

Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete. Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg... több»

Búcsú a kikötőben
#72493

játékfilm

A "Búcsú a kikötőben" egy katonakórházban játszódik a háború vége felé. Az embereket, így az ott dolgozó ápolónőket és gondozott tiszteket is meggyötörte, megkínozta az... több»

Múltidéző lakodalom Magyarlapádon
#72494

dokumentum

Nagyenyed közelében található Magyarlapád, ahol a zömmel magyar ajkú lakosság még őrzi a népi hagyományokat. Ennek bizonyítéka a filmen látható kitűnő hangulatú,... több»

Rendező: Simon József

Toldi
#72495

NA Toldi  (2012)

dráma | játékfilm

1389 Magyar Királyság, Nagyszalonta. Toldi Miklós, Nagy Lajos király egykori kegyeltje öregen és visszavonultan él nagyszalontai birtokain. Az egykor legyőzhetetlen lovag... több»

Rendező: Pálfi György

Szobrot Michael Jacksonnak!
#72496

Marco elhatározza, hogy romos lakóhelyét és házasságát egyaránt egy Michael Jackson-szobor felállításával fogja megmenteni. Abban reménykedik, hogy a turizmus fellendülésével újra... több»

Pásurj
#72497

NA Pásurj  (2002)

dokumentum

A Nagykanizsa melletti Csapi egy aprófalu Zalában, 164 ember él itt, töredékük roma. A falu egyetlen éke az a bentlakásos iskola, amelyet 1973-ban alapítottak azzal a céllal, hogy a... több»

Rendező: Keserű Judit

Igazi kacsamesék
#72498

Nem sok film készült idáig a kacsák csodálatos, kihívásokkal és meglepetésekkel teli életéről. Pedig a több mint 120 különböző fajta mindegyike - közelebbről megismerve - igazi... több»

Utazás kultúrák között
#72499

életrajzi

Hoppál Mihály, az Európai Folklór Intézet igazgatója, Sárospatak történelmi falai között kezdte, majd Debrecenben folytatta tanulmányait. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárként,... több»

Rendező: Tari János

Utta Danella: Négy nő egy szerelem
#72500

dráma

Christine meglepődik, amikor aranylakodalmán megjelenik egy vendég. Kezdetben azt hiszi, az Anica nevű fiatal nő férje barátnője. A valóság azonban teljesen más: Anica egy prágai... több»