Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Cigány ballada
#72621

animáció

Csenki Imre és Csenki János cigány ballada-gyűjteményének Mujkalo zilotari című darabjához készített rajzos illusztráció.

Rendező: Hegedűs László

Spark
#72622

NA Spark  (2006)

romantikus | rövidfilm

Mi a szerelem? Kozmikus természetű erre a válasz?Egy neutrino, az Univerzum legkisebb valóságos eleme, váratlanul szerelmi követté válik hosszú, magányos útján a Föld felé.Egy... több»

Pál Utcai Fiúk koncert
#72623

zenés

Nehéz úgy összefoglalni az elmúlt 15-20 év magyar rock-történelmét, hogy ne említsünk meg olyan slágereket mint az Utolsó év, a Fiatal lányok vagy a Bál. - Nem véletlen, hiszen... több»

Hétfő
#72624

NA Hétfő  (2008)

filmetűd | rövidfilm

Egy kislány hétfője, mint akármelyik hűvös hétköznap, mennyei szemüvegen keresztül.

Unisex koncert
#72625

zenés

Az Unisex együttest Erdélyi László alapította és Szekeres Adriennt kérte fel énekesnek. Első albumuk 1997-ben jelent meg Szebb holnap címmel, melyen funky alapú sláger popzenét adtak... több»

Rendező: Sebők György

Poirot: Az ijedt szemű lány
#72626

krimi

Hercule Poirot éppen unatkozik, amikor levelet kap Franciaországból. A Dél-Amerikában meggazdagodott milliomos, Paul Renauld kéri azonnali segítségét, mert életveszélyben van. Poirot... több»

Sziget, mint mindig
#72627

dokumentum

Az idei Sziget Fesztivál augusztus 4-től 11-ig tartott, mely az európai kulturális vérkeringés szerves része és egyik meghatározó multikulturális eseménye. A több mint 60 helyszín... több»

Rendező: Kőrösi András

#72628

dokumentum

A városon élő fiú hazautazik, hogy 82 éves apjának segítsen a szénakészítésnél, mert az öreg „megrögzött állattartóként“ képtelen lemondani a teheneiről. Munka előtt,... több»

K4
#72629

NA K4  (2008)

szkeccsfilm

Salamon András: Meséld el... 5'Réthelyi András: Defekt 25'Perrin György: Szakadás 12'Kiss Rudolf Péter: Süti 19'Lakos Nóra: Hanna 17'

Vajdasági vérfürdő - 1944
#72630

dokumentum

A dokumentumfilm elmeséli mintegy 100 nap történetét: 1944 őszén a bácskai magyarok tömegmészárlását. 1942. január végén a bécsi döntések értelmében a Délvidékre bevonuló... több»

Első lecke - A paplanos
#72631

rövidfilm

A rövidfilm egy férfit mutat be, aki régóta paplanosmesterséggel foglalkozik. több»

Rendező: Ugron Réka

Liszt Ferenc: Krisztus
#72632

A Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. A debreceni Csokonai Színház egy... több»

#72633

dokumentum

A történet azoknak a latin-amerikai anyáknak a sorsáról szól, akik egyedül utaznak Európába, hogy anyagi stabilitáshoz juthassanak, de sok szélsőséges körülménnyel kell megbirkózniuk.

Rendező: Oskar Tejedor

A mi szerelmünk
#72634

dráma | játékfilm

Egy Párizsban tanuló magyar lány, Emmi beleszeret egy idősebb francia férfiba, Alexbe, akivel Budapesten akarnak új életet kezdeni. Miközben a férfi válása körüli bonyodalmak... több»

Önálarckép (Önálarckép)
#72635

Csontváry Panaszfalának vizuális analízise.

A tigrisszelídítő
#72636

életrajzi

Dr. Csernus Imre a Vajdaságból került át az anyaországba, még a délszláv háború előestéjén. Ebben az időszakban kábítószerfogyasztó volt, rendkívüli erőfeszítéssel... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Nincs asztalom, sem székem
#72637

dokumentum

A Hortobágyon ma még nyomokban fellelhető, hagyományos életformákat mutatja be a film. A csikósok és pásztorok életét, személyes életutakat és közös élményeket idéznek fel a... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Aranymadár
#72638

NA Aranymadár  (1999)

dráma | rövidfilm

Der von Kürenberg lovag és költő, mióta lovaggá ütötték, nem számolta az éveket. Évek hosszú képzésébe telt, magányos gyakorlatokéba, míg megtapasztalta, a harcos számára... több»

Angelina Balerina: A vendégszereplés
#72639

animáció

Angelina és társai vendégszereplésre utaznak Miss Lilly szülőhazájába. A kislányok lépnek majd föl a Dakóviai Táncfesztivál nyitóünnepségén. Angelina, akit Lilly néni az... több»

Mindennapi szemetünk
#72640

dokumentum

Mindannyian tudjuk és naponta tapasztaljuk is, hogy hazánk hulladékhelyzetén van még mit javítani. Elavult műszaki állapotban lévő szeméttelepek, illegális szemétlerakók, végleges... több»