A vizuál pumpál, színesebb és izgalmasabb, mint a Dominion vagy Fallen Kingdom, a dínók végre több szerepet kapnak. De a karakterek laposak, a sztori jórészt csak futkosás. Nagyjából elmegy egy esti mozizásra, de mély élményként nem marad meg.
Sajnos jót nem tudok írni, rosszat viszont annál többet. Borzasztó a színészek teljesítménye. Az egyik szereplőnek megsérült a lába, és az egyik percben sántít, míg a másik percben már tökéletesen sétál. A vadászatra semmilyen fegyvert nem visznek. Amikor igyekezni kellene eljutni a találkozóhelyre, akkor pedig nyugodtan, mintha csak kirándulnának, szépen lassan haladnak. Lehet, hogy a történet jó lett volna, de a megvalósítás és a színészek játéka egyszerűen katasztrófa. Még Scarlett Johansson sem alakított maradandót.
Gyerekbarát, tele színekkel és robajjal, de az élőszereplős részek (ScarJo például) nem tudnak igazán tolni a karakterükön. A digitális animációk lazák, de más nem nagyon emelkedik ki.
Az egész film néha inkább egy hirdetés, mint film – full tele márkákkal és unalmas újrajátszásokkal Spielberg‑nagy pillanatokból. Elég hamar kiszálltam a nosztalgia csapdájából.
Végre kinéz úgy, mint a klasszikus Jurassic Park: rengeteg dinoszaurusz, sok hangulat, Jaws-szerű vízi jelenetek. De közben nagyon sablonos marad: korporációs gonosz, szupermarket előtti állódinó támadás. Ha a nosztalgia ér, ez működni fog!
Este túlzás, durván túl van húzva, de mikor meglódul az akció, akkor tényleg ledobja az agyat. Szörnyű karakterívek, de a dinoszaurusz‑spectacle hozza az útravágást.