Jurassic World: Újjászületés

Jurassic World Rebirth

2025.07.07 davey2098

Vélemény a filmről

Én nagyon vártam ezt a filmet. Mindegyik részt láttam eddig kivétel nélkül. Amikor kiderült, mennyi idő a film, nagyon örültem. A rendező nagyon ért a szörnyfilmek megalkotásához, most sem csalódtam egyáltalán. Kiváló volt az összes mutáns dínó. :) Van benne sok olyan rész, amit "lehetetlen" túlélni, de ezek a jelenetek is nagyon jól meg lettek csinálva. A színészek alakítása számomra hibátlan. De nem is vártam mást. Én nagyon ajánlom a filmet. Akinek tetszettek az eddigi részek, biztosan nem fog csalódni. Várom a folytatást.

2025.07.03 Márk

Egész durván belenyúltak az eredeti Jurassic Park ikonikus jeleneteibe, de közben iszonyú mozgalmas és jól hajt. Ha fanservice-t akarsz, megkapod – de néha olyan mintha csak checklist lenne.

2025.07.11 István

A vizuál pumpál, színesebb és izgalmasabb, mint a Dominion vagy Fallen Kingdom, a dínók végre több szerepet kapnak. De a karakterek laposak, a sztori jórészt csak futkosás. Nagyjából elmegy egy esti mozizásra, de mély élményként nem marad meg.

2025.07.08 anorbert25

Visszatérés a dinoszauruszok világába – de milyen áron?

A Jurassic World: Újjászületés kétségtelenül lenyűgöző látványvilágot kínál, de sajnos ezúttal sem sikerült igazán visszahozni azt az izgalmat és mélységet, amit az eredeti Jurassic Park jelentett sokunknak. A film látványban nagyon erős – a dinoszauruszok részletgazdag animációi és az akciójelenetek jól működnek, a zene is hozza a franchise-ra jellemző epikus hangulatot. A probléma inkább a történettel és a karakterekkel van. A sztori sablonos, néha már-már fárasztóan kiszámítható, és hiányzik belőle az a feszültség, amit a korábbi részek olyan jól adagoltak. Az új szereplők nem igazán hagynak mély nyomot, inkább csak eszközök a cselekmény előrelendítésére. Az egész film olyan, mint egy nagyon jól kinéző vidámparki attrakció: szórakoztató, pörgős, de ha kilépsz belőle, alig marad utána valami. Nem rossz film – sőt egyszeri szórakozásnak bőven megállja a helyét –, de azoknak, akik egy új Jurassic-csodára számítanak, érdemes kicsit visszafogni az elvárásaikat.

2025.08.27 Gyulovics

logikai hibák

Tegnap este néztem meg, így még friss az élmény. A film látványvilága nagyon szép volt. Elsőre még izgalmasnak is mondanám a dinós üldözős jeleneteket. Nekem külön nagyon tetszett, ahogy a T-rex aludt és megfordult, bár nagyon megnéztem volna, hogy áll fel. Történetileg viszont elég gyenge lett, tele logikai hibákkal. Kezdjük ott, hogy egy milliárdos felbérel egy csapatot, hogy bemenjenek a dinók szigetére, hogy a legnagyobb dinóktól vért szerezzenek. Itt konkrétan nem értettem, miért nem csinálnak három olyan dinoszauruszt, amire szükségük van, de lépjünk tovább. Elindulnak egy kis csónakkal kb. nyolcan egy olyan helyre, ahol elvileg nyüzsögnek a húszabáló gyíkok, egyetlen biztonsági emberrel és egyetlen fegyverrel, aminek a lövedéke csak úgy lepattan a jószágokról. Harminc éve köztünk vannak már, de nekünk, fejlett embereknek nincs fegyverünk ellenük. OK! Aztán a következő rész, ahol menekülnek a "vízi sárkány" elől, akit kétéltűek segítenek, és nagyon elmésen full gázzal a partnak csapódnak, majd jön a "siessünk, mert a kétéltűek jönnek", de ők vagy húsz percet pakolásznak, miközben látványosan úszkálnak a háttérben a fenevadak. Az már csak hab a tortán, hogy az, akinek lesérül a lába, az egyik pillanatban alig tud menni, aztán a másik képkockán már simán megy. Új dolgokat igazából nem mutattak, és az egyszerűbb gondolkodású embereknek szerintem jó kis film ez, de nekünk, gondolkodóknak sajnos csak egyszer nézhetős volt.

2025.07.06 LadyN

Jonathan Bailey karaktere hozza a laza, megkapó vibe‑ot – kis „slutty glasses” humorral dobják fel az egészet. Ő tényleg feldobja az egészet, megjelenik egy kis Indiana Jones‑hangulat is.

2025.07.04 andras411

Totál túlzsúfolt de brutál látványorgia: kombó a Quetzalcoatlus-lovagolással és a giganotoszaurusz‑cápaszerű menettel. Ha barátokkal jössz, popcornnal, simán jól lesz, de mély történetet ne várj.

2025.07.15 András

Van hangulata, viszont túl sok márkaplaccee van: Altoids, Doritos, Twizzlers – mintha kukoricás zacsi lenne blockbusterrel turbózva. A génmanipulált D‑Rexek látványosak, de inkább egy fantasy bestiárium, mint igazi őslény‑thriller.

2025.07.09 Norrcy Nézhetetlen

Nagy csalódás

Sajnos jót nem tudok írni, rosszat viszont annál többet. Borzasztó a színészek teljesítménye. Az egyik szereplőnek megsérült a lába, és az egyik percben sántít, míg a másik percben már tökéletesen sétál. A vadászatra semmilyen fegyvert nem visznek. Amikor igyekezni kellene eljutni a találkozóhelyre, akkor pedig nyugodtan, mintha csak kirándulnának, szépen lassan haladnak. Lehet, hogy a történet jó lett volna, de a megvalósítás és a színészek játéka egyszerűen katasztrófa. Még Scarlett Johansson sem alakított maradandót.

2025.07.10 Szabi

Gyerekbarát, tele színekkel és robajjal, de az élőszereplős részek (ScarJo például) nem tudnak igazán tolni a karakterükön. A digitális animációk lazák, de más nem nagyon emelkedik ki.

2025.07.05 DisziG

Az egész film néha inkább egy hirdetés, mint film – full tele márkákkal és unalmas újrajátszásokkal Spielberg‑nagy pillanatokból. Elég hamar kiszálltam a nosztalgia csapdájából.

2025.07.08 LordOfWings

Végre kinéz úgy, mint a klasszikus Jurassic Park: rengeteg dinoszaurusz, sok hangulat, Jaws-szerű vízi jelenetek. De közben nagyon sablonos marad: korporációs gonosz, szupermarket előtti állódinó támadás. Ha a nosztalgia ér, ez működni fog!

2025.07.09 spidey

Este túlzás, durván túl van húzva, de mikor meglódul az akció, akkor tényleg ledobja az agyat. Szörnyű karakterívek, de a dinoszaurusz‑spectacle hozza az útravágást.

2025.07.07 gradwohl67

Dínók mennek megállás nélkül, tényleg látványosak – főleg a vízi T‑rex és Mosasaurus etap. De a sztori nagyon kapkod, és nem igazán érzel át igazi feszültséget.