Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
40
Képek
9
Videók
1917
 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

legújabb vélemény

Ilyen egy igazi háború

A háborús filmekre legtöbbször a grandiózus harcjelenetek, a töménytelen vér és golyózápor, valamint a sár jellemző. Többnyire próbálnak kiragadni egy nagy összecsapást, és azt ecsetelik. Szerencsére akad néhány remekmű, és ez a film is közéjük tartozik. Nem azzal akar levenni a lábadról, hogy javarészt az arcodba nyomja a repülő végtagokat és a fröcsögő vért, már-már olyan szinten, hogy kapkodnod kell a fejed. Ugyanis a nagy fejetlenségben nem látsz semmit, még a főszereplődet sem. Persze nem mondhatom, hogy erőszakmentes, mert a háború sosem az, így az 1917 című film sem az. Technikailag kiemelkedő és értékes. Egy snittben vezet végig minket a borzalmakon. Végig emberközpontú felvétele... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 20.

a nap véleménye

Minden percben háború

Az első világháború, ha összességében nézzük, meglehetősen alulreprezentált a játékfilmes feldolgozások tekintetében. Ennek természetesen megvannak a maga okai, de ha valamit ki lehet emelni ezek közül, az az, hogy a négy évig tartó „a nagy háborúnak” nevezett konfliktusnak több társával ellentétben nem nagyon van romantizálható része (konkrétabban: nehéz ebből a periódusból egy klasszikus jófiúk kontra rosszfiúk narratívát kreálni). Ha csak az európai hadszíntérre koncentrálunk, akkor alig mozgó frontvonalakat láthatunk, ahol a szembenálló katonák lövészárokból lövöldöztek egymásra, s ebből a pozícióból csak néha törtek ki, ám egy-egy előrenyomulás gyakorlatilag egyet jelentett a tömeges e... több»


 
indingo   2020. 01. 27.

A történet egyszerű, amivel nincs is baj, de egy-két jelenet kicsit hatás vadász, de hát ezen ne is csodálkozzunk hiszen egy háborús filmnek pont ez a célja; hasson a szemre, a szívre, a lélekre és persze gondolkodtasson el. A képi világ az operatőri munka fantasztikus az, hogy szinte úgy érezzük mi is ott vagyunk. 119 perces film, de egyáltalán nem érezzük hosszúnak, sőt rácsodálkozunk " már vége?"

 
elekm90   2020. 02. 09.

Jó film volt az 1917, de nekem a képi világ (operatőri munka) és a rendezés sokkal jobban bejött, mint a sztori. A "vágás nélküli" hatás eléri, hogy a néző még jobban bele tudja élni magát, azonban szerintem elég sok a következetlenség a történetben és van egy-két hatásvadász jelenet a filmben. 7/10

 
Adepto   2020. 02. 04.

Vágatlanul

Most néztük meg hugommal Sam Mendes legújabb filmjét. Nagyon érdekes volt, hogy olyan érzést váltott ki belőlünk, mintha tulajdonképpen egy "snitt" lenne az egész, azaz mintha egyben lenne leforgatva a film, vágás nélkül. Lehet, hogy van, akinek zavaró volt, hogy nem voltak totál képek, hanem tényleg mindig csak annyit láttunk, amennyit a kamera "engedett". Nekünk viszont ez tetszett. Sokszor épp emiatt volt feszült a hangulat! Az alapsztorit talán mindenki ismeri, hogy 2 fiatal katona indul útnak elvinni egy üzenetet az ellenséges vonalakon át, kitéve magukat akár a legnagyobb veszélynek is, hogy megmentsenek több, mint 1600 életet, köztük egyikük bátyját. Azt mondom, hogy ez már alapból egy izgalmas felütés, amit a látvánnyal, a rendezéssel és a rendkívül hatásos aláfestő zenékkel sikerült fokozni. A főszerepekre direkt nem ismert színészeket választottak, ami úgy gondolom, hogy előnyére vált a filmnek. Viszont a rövid jelenetek erejéig is érdekes volt látni Colin Firtht, Mark Strongot és Benedict Cumberbatch-et. Azt mondhatom, hogy volt pár igazán emlékezetes jelenet (mondjuk egy Oscar jelölt filmtől ez azért elvárható) és ezek miatt sem egyszer nézős kategória nálam!

George MacKay
Sam Mendes
George MacKay
Dean-Charles Chapman
Benedict Cumberbatch
Mark Strong
 
Sam Mendes háborús anti-imázsvideója egyszerre romantizálja és építi le az első világháború szürrealitás határán mozgó valóságát. több»
 
Mivel tényleg átéljük, milyen lehetett ott lenni, az 1917-tel nem csak a háborús, de a háborúellenes filmeknek is új klasszikusa született. több»
 
1917 kritika több»

A film összbevétele 147 520 864 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 507 313 forintot termelt. A hazai mozik összesen 98 451 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes és a legendás Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins negyedik közös filmje a Bőrnyakúak, A szabadság útjai és a Skyfall után.

(hp)
 

A rendező, Sam Mendes első alkalommal írt forgatókönyvet a saját filmjéhez.

(hp)
 

Az 1917 a rendező, Sam Mendes második háborús filmje. Az első a 2005-ben bemutatott Bőrnyakúak volt.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.