Amerikai história X

American History X

2019.04.27 Anti007

A gyűlölet nem vezet sehová....

Moziban láttam először. Emlékszem, teltházas volt a terem, és amikor vége lett a filmnek, kib@szott nagy csend volt. Nem pattantak fel az emberek, ahogy szoktak kirohanni egy hosszabb film után. Ez mindent elárul róla. Egy abszolút életszerű dráma. Elgondolkodtató, tényleg nagyon jó film. Remek színészekkel. Ajánlom mindenkinek.

2015.06.17 Dodi

Egy igazán megrendítő, felkavaró film. De ugyanakkor tanulságos és szívbemarkoló!

2019.04.03 MidoD7

Egyszerűen képtelenség ráunni. Nagyon nagy favoritom ez a zsáner. Bármikor meg tudnám nézni és soha nem unnám meg. Isteni párbeszédek, szerethető karakterek. Bárkinek ajánlani tudom.

2021.02.21 moviemafia

Az Amerikai história X tipikusan az a film, ami nem ajánlott mindenkinek és mindenkor. A nagyon erőszakos jelenetek mögött egy sokkal mélyebben húzódó társadalmi problémát vázol fel. A filmben az érdekes az, ahogyan a főszereplő karakterének megválto... Több

2021.07.05 Di Canio

A közepéig egész jó ez a film, de aztán ezzel a megbánós lélektani vonallal elindul a lejtmenet, a vége pedig már igen gyengére sikerült.

2022.04.08 stewie_griffin_2005

Nagyon jó film, ajánlott kb. 14-15 éves kor fölött. A két főszereplő jól játszik, de Edward Furlongot emelem ki, ő szerintem zseniális, lehetett volna jó karrierje. Propagandának nem mondható, főleg a vége miatt (aki látta, tudja, mire utalok). Ez a ... Több

2015.05.13 Syracuse

Hatalmas kultfilm, mostanában rengeteg ehhez hasonlót nézek. Sokkal többet éf, mint 10 Harry Potter, vagy Gyűrűk Ura film. A rasszizmus hátulütőit tökéletesen meg tudja ragadni, és azok ellenkezőjét is. Őszintén bevallom, én a végét erősen megkönnyez... Több

2015.02.10 Milanman

Edward Norton pályafutásának legzseniálisabb játékával a 90-es évek egyik legerősebb filmje az előítéletek, a gyűlölet totális tragédiájáról. Szívbemarkoló, megrázó és tanulságos.

2021.11.09 CsakEgyCsajszi

Nagyon durva film. Erős idegzet kell hozzá, elég brutális részek vannak benne. Izgalmas, van mondanivalója! Ajánlom!

2018.03.25 Queenakasha

Ahogy Edward Norton alakít ebben a filmben az valami zseniális. A film azért tetszett, mert láttatni engedi mindkét oldal hozzáállását,és harcukat egymással és természetesen rengeteg borzalmat aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Rendkívül megrázó és szomorú film tele tanulsággal.

2024.02.19 Schumy1

Nem egy könnyed film, de nagyon jó lett a történet, s van mondanivalója. Brutális részek vannak jócskán.

2016.04.23 D. Shaday

Bitang erős film, gyenge idegzetűek messze kerüljék el. Nem is annyira a látvánnyal sokkol - bár a betonos, állkapcsos rész nagyon meredek -, sokkal inkább a mögöttes tartalma és az üzenete az, ami könnyen megülheti egy-egy néző gyomrát. Emellett persze a befejezés is.

2016.02.18 trixxy

Régen láttam, mégis emléxek rá. Nem az egészre, csak egy jelenetére...De az maradandó emlék lesz. Mindenesetre Edward Norton-t remek színésznek tartom.

2015.02.13 Loborg

Sokkolo alkotas, Norton legjobb alakitasa.