The Lion King
Az oroszlánkirály

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja, Zordon sem, aki régóta feni a fogát a trónra. Ezért szövetkezik a hiénákkal, és tőrbe csalja a királyt és fiát, melyet… Több

Premier (HU): 1994.12.01. | Disney+ (2022.06.14.)

2025.01.11 fanni756

A Walt Disney Studió egyik leghíresebb filmje. Sokszor megnéztem már, megkönnyezve azt a szívszorító jelenetet, amikor a kis Simba megtalálja az apukája, Mufasa holttestét a gnútámadás után. Kristóf Tibor, Zordon magyar hangja félelmet keltő, illetve Sinkovits Imre Mufasa szinkronjaként fülbemászó.

2017.05.03 indingo

Igazi klasszikus. A dalok felejthetetlenek és nem hiába kapott Oscar-díjat. A története nagyon mozgalmas, gyönyörűek a karakterek.

2016.06.16 ArpiHajdu és Réci

Nagyszerű mese, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Gyerekkoromban volt, mikor naponta megnéztem, a szöveget is kívülről tudom. Nagyszerű képek, kiváló zene, s volt szerencsém a filmzenéjét is játszani pár alkalommal.

2016.05.27 Bogi87

Kedvenc gyermekkori filmem, melyen a mai napig képes vagyok elérzékenyülni.

A filmet 3D-s változatban is elkészítették, amit 2011. szeptemberben mutattak be Amerikában, és nagy siker lett.Szerző: vajafejeden

Értékelés: 10/10
(2016. 05. 22.)
Szívhez szóló, királyian nemes és embertelenül aljas karakterek, jól megrajzolt és megírt mellékszereplők, fülbemászó zene, kiváló forgatókönyv, ez minden. És mégis felejhtetlen lett a végeredmény. 10/10 Több