Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
96
Vélemények
23
Képek
6
Videók

Vélemények: A 44. gyermek (2015)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Timcsi   2019. 03. 22.

legújabb vélemény

Tom Hardy alakítása nekem nagyon tetszett, jól hozta a karaktert. A története is valósághű és mindvégig izgalmas.

 
indingo   2017. 04. 15.

Remek film volt, nekem nagyon tetszett. Végig fenntartja néző figyelmét érdekes és jól is építkezik. Végig volt benne feszültség és a szereposztása is remek.


 
dulkap   2015. 08. 22.

Azért haragszom a filmre, mert nem azt kaptam tőle, amit vártam. Előzeteseket már rég nem nézek a spoiler-veszélyek miatt, de a tartalom alapján, azt gondoltam, hogy újabb feldolgozása a Rosztovi-rém körüli nyomozásnak egy másik szempontból. (Bár nyomozói szempontból készült a Citizen X is). Azonban egyértelműen csak az volt a cél a filmmel, hogy bemutassák, a kegyetlen és igazságtalan Szovjetuniót, amihez kerestek egy háttértörténetet, ami viszont csak jelzés értékűen van meg a filmben, ráadásul a valósághoz annak sincs semmi köze. Viszont ilyenkor az is felmerül az emberben, ha azt meghamisították a készítők, a hatás kedvéért, akkor a film többi részében mennyi volt a ferdítés....

 
rbernadett   2015. 08. 22.

Nem lett volna rossz ez a film, ha a készítőknek sikerül eldönteniük, hogy miről szeretnének filmet csinálni. Vagy hagyni kellett volna ezt a sorozatgyilkosos szálat a fenébe és romantikus történelmi drámát csinálni belőle. Vagy hagyni a romantikus drámát, thrillert forgatni és akkor nem ártott volna megtartani a könyvből a fontos részleteket a gyilkossal és a gyilkosságok okával kapcsolatban.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 15.

Nem igazán ismerem Daniel Espinosa rendező munkásságát, de ezt a filmet nagyon jól összetette és tökéletes választás volt a főszerepre Tom Hardy és mellette a sok arcú Gary Oldman. Nagyon izgalmas, látványos történelmi krimi thrillert varázsolt a szemünk elé, végig izzott a levegő a filmbeli 53-ban játszódó Szovjetunióban. Tom Hardynak nagyon jól állt ez a titkosrendőr szerep, illetve Gary Oldman játékára Epres Attila magyar hangjával még a hideg is kirázott. Erős nyomasztó film lett belőle, melyből az erőszakot nem sajnálták, de így lett természetesen hiteles Sztálin idejében. Csak ajánlani tudom, mert végig izgalmas, valamint tele van meglepetéssel és jó pár fordulattal.

 
Deku   2017. 07. 18.

Tom Hardy karaktere volt a kedvencem és hitelesen el is játszotta a színész. A filmben nagyon tetszett, hogy nem akar többet mutatni. Szuper hangulata volt és beleolvadtam teljesen.

 
Berto49   2016. 11. 06.

Szerencse, hogy elolvastam a könyvet, mert az ismerete nélkül eléggé nagy katyvasz a film, számos ponton meg is változtatták a történetet, de ezzel együtt érdemes volt megnézni. Sötét, nyomasztó film, ebben méltó párja a könyvnek, képekben mutatja be a sztálini korszak rettenetes rémségeit. Tom Hardy és Noomi Rapace nagyszerűen játszik, szereplésük feledteti a film hibáit, amit úgy tudnék összefoglani, hogy sokat markolt és keveset fogott. Most is nyilvánvaló, hogy a könyv legalább 1400 fényévnyivel jobb, mint a film. Miért pont annyival? Amerikai kutatók tegnapelőtt bejelentették, hogy a NASA Kepler-űrtávcsöve segítségével megtalálták a Föld unokatestvérét. A bolygó (Kepler 452b) szinte mindenben hasonlít a mi bolygónkra, csak sajnos ilyen nagy távolságra van tőlünk. Elképzelhető, hogy már nem is olyan állapotban van, ahogy most képzeljük. A film hatása nem volt olyan erős, hogy miatta a megtartott és most törölt e-bookot újraolvassam, maradjon meg emlékezetesen jó olvasmánynak.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 27.

Érdekfeszítő mik nem voltak a történelem során. A 44. gyermek bemutat egy olyan kort amit átitat a rettegés és a bizalmatlanság. Hol is kezdjem: Tom Hardy rekord mennyiségűt szövegel ebben a filmben és az elhullajtott könnycseppjei is rekord mennyiségűek. Jók a színészek. Nagyon jól megragadja a film a kor sajátosságait. Mindezt az tetézi hogy a film egész a jól lett összerakva. Mindennek meg van a maga helye és az jó helyen van. Nagyon király a film !

 
szaka123   2016. 01. 22.

A könyvet már többször is elolvastam, de már az elején kiderül, hogy nem aszerint történnek majd. Így, ahogy azt vártam a nagy csavar kimarad a végéről. De mindegy is, itt a filmről van szó. Jó visszaadja a kor hangulatát az elnyomásról, arról, hogy a rosszról nem beszélünk, itt minden oké! A színészek is jól hozzák a karaktereket. Ha valaki úgy gondolja, olvassa el a könyvet is mellé. Más élményben lesz része!

 
MP170506   2018. 12. 22.

Remek film. Végig fent tudja tartani a figyelmet, a feszültséget. Tom Hardy remekül hozza a karakterét, kiváló színész, de a többi szereplőre se lehet panasz. Bár a gyilkossági szál kicsit háttérbe szorul, nem az lett a fő vonala a filmnek, de nekem így se okozott panaszt. Jól összerakták.

 
LionelMessi10   2018. 07. 02.

Tom Hardy remek alakítást nyújt egy az akkori rendszert és társadalmat hűen bemutató filmben. A cselekmény lassú folyása ellenére is egy lebilincselő, a feszültséget végig fenntartó mű. A téma kedvelőinek egy igzi csemege, érdemes rászánni az időt.

 
andor50   2016. 04. 18.

Nem egy borzasztóan nagy dobás, de azért egy kriminek elmegy. Érdemes eredeti nyelven nézni, mert a színészek (főleg Tom Hardy) akcentusa nagyon érdekes. Sokszor elég naturalista a bemutatás, itt-ott picit durva, de szerintem a műfaj kedvelői nem csalódnak majd.

 
TomÁcs   2016. 05. 05.

Meglepően jó film. Nem igazán szeretem a háborús, kémes filmeket, de ez végig izgalmas volt. Egy unalmas perc sincs benne, és kiválóak a szereplők is.

 
VvV   2016. 05. 23.

Remek film, nekem nagyon tetszett hiteles volt, kiváló sztorival, ami végig leköti a ember figyelmét.

 
Bazzzsi   2017. 11. 04.

Noomi Rapace egy igazi átváltozó művész, bár ez Tom Hardyról is elmondható. Felkavaró történet, ahol sok titok rejtőzik és elborult elmék találkoznak benne.

 
Lonka   2017. 07. 26.

A mostani színészek közül talán Tom Hardynak van a legtöbb arca és mindig hiteles is. Most sem volt ez másképp. Egy kiszámíthatatlan thriller, remek forgatókönyvvel.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Jó a film így önmagában, egyszer érdemes megnézni. De aki olvasta a könyvet annak feltűnik mennyi fontos dolog maradt ki a filmből, ezért kicsit kesze-kuszább, mint a könyv.

 
Bizsu82   2015. 04. 21.

Régen láttam ennyire kiváló, izgalmas filmet. A szereplők alakítása zseniális. Annak ellenére hogy nagyon hosszú film minden perce lekötött. Vannak benne megható és nagyon izgalmas részek is. Amikor a két kislány szüleit megölik, azon könnyeztem, annyira eredeti az alakítás. A film egyszerűen magával ragad, igazán beleéli magát az ember.

 
Greeta   2017. 12. 19.

A két átváltozó művész Noomi Rapace és Tom Hardy egy filmben. Igényesen kidolgozott film, megrázó történettel. Eléggé hatásos és megindító film a háború borzalmairól.

 
Attila G.   2019. 03. 21.

Egyszerűen csalódás

Éppen most volt szerencsém látni ezt a filmet. Egy másik, eleinte érdekesnek tűnő, de egyre unalmasabbá váló film után felejtődött az adott csatornán a tévé. Eleinte nem tudtam, mi lehet ez a film. A kezdő képsorok felemás érzést hoztak. Felkeltették a kíváncsiságom, mégis, valamiért némiképp eltántorítók voltak. Ez az érzés az utolsó másodpercig fennmaradt. Aztán utánanéztem, mi ez a film, s rájöttem, hogy már régóta akartam látni, mert moziban nem sikerült elcsípni. Noomi Rapace miatt akartam látni. Szerelem volt első látásra, amikor A tetovált lány című filmben láttam. Iránta való szimpátiám azóta is töretlen, és talán soha véget nem érő. A legtöbb filmjéhez már a (lélek)jelenlétével ad e... több»

 
kevelin   2018. 03. 03.

Tom Hardy kedvenc színészeim egyike és ebben a filmben sem csalódtam benne. A történet nagyon jó, bár mivel gyerekek meggyilkolásáról szól néha elég nagy lelki terhet rak a nézőre de alapvetően egy jól összerakott izgalmas drámát kapunk.

 
szabomarc   2019. 01. 06.

Régebben láttam, nem hagyott mély nyomot, de tetszett összességében. Tom Hardynak nem egy jobb filmje van ennél, ettől függetlenül ajánlani tudom bárkinek egy nézésre.

 
Ghotik   2016. 09. 23.

Komoly, összetett film, amiben nagyon profin alakítanak a színészek. A tavalyi év legjobban sikerült politikai thrillere, ami lelkileg is nagyon hat a nézőre.

 
pisti18   2015. 08. 26.

Csak nekem volt az a benyomásom, hogy a film nem szól semmiről? Nem dolgozza fel a gyilkosságokat, ide-oda utazgatnak miközben a vetélytárs igyekszik eltakarítani őket. Gary Oldmannek is volt kb. 10 mondata az egész filmben. Számomra nagyon úgy néz ki, mintha lett volna egy csomó jó ötlet, de nem tudtak belőle EGY forgatókönyvet írni.

 
ocso   2015. 05. 03.

Nagyon megható film, azért is mert sajnos sok igazság alapja van. A borzasztó jelenetek mély nyomot hagytak bennem. Félelmetesen jól választották ki a két főhős szerepét. Karel Dobrey alakítása szenzációs.

 
Zsofi821   2015. 04. 23.

Drámai dokumentumfilm szívszorító jelenetekkel. Minden momentumának van jelentősége. Izgalmas, mert nem tudhatod kiben bízhatsz....hűen tükrözi a sztálini Oroszországot és a rendszer ésszerűtlenségeit. Nehéz film.

 
gazsika1978   2016. 04. 20.

Könyvben olvastam először és már nagyon vártam a filmet. Nem volt ez rossz film, egy nagy hibája, hogy kihagyták a lényeget, így nagyon tömény lett. Túl sok mindent akar bemutatni egyszerre, így egyik sem bontakozik ki számomra eléggé ahhoz, hogy elmondhassam, egy emlékezetes filmet láttam.

 
Evcsi95   2015. 08. 25.

Engem nagyon megfogott ez a film. Eleinte azt hittem, hogy valami háborús film lesz, hát örülök, hogy végül nem az lett. Tetszett az egész cselekményvonal, bár jó lett volna, ha a rendező eldönti, mit is szeretne a néző elé tárni. Nem tudom, hogy romantikus, vagy bűnügyi film volt-e.

 
jake_green   2017. 10. 19.

Szerintem nyujtott volt, amugy jo film, 1x nézős szerintem

 
sztankobazsi   2015. 11. 02.

Nem volt ez rossz film. Egyetlen hatalmas hibája van, az pedig a töménysége. A film túl sok mindent akar bemutatni egyszerre, és pont ezért lesz középszerű, mert egyik sem bontakozik ki számomra eléggé ahhoz, hogy elmondhassam, egy emlékezetes filmet láttam.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.