Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A madárijesztő (1981)

Dark Night of the Scarecrow
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 03. 25.

legújabb vélemény

5
Ha ma készült volna, milliók imádnák.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tisztességes iparosmunka, jegyeznék meg rengetegen. Jó kis horror, mondanák a laza tinik. Á, nincs is igazi története, ami van, az is sablonos, tolnák ezerrel a fanyalgó "kritikusok"... Erre azt mondom, hogy az 1981-ben készült Dark Night of the Scar... teljes kritika»

6
 
Kóborló   2022. 03. 21.

a nap véleménye

2
Horrorfilmet tévéfilmre csakis így

Elég régóta szerepelt már ez a film a megnézendő filmjeim listáján ahhoz, hogy a napokban pótoljam ezt a fajta elmaradásomat. Nos, elöljáróban csupán annyit tudtam eme filmről, hogy kezdetben mozifilmként tekintettek rá a készítői, végül pedig csupán... teljes kritika»

 
tomtom   2014. 10. 02.

0

Én nem is tudom, az a forgatókönyv... valahogy nem stimmelt nekem, de mint tv film...nem rossz. sőt. Végülis élveztem...

 
OrSi   2014. 10. 20.

0

Tipikusan slasheres kezdet, ám nem árt neki, végre egy jó kis klasszikus horror, amiben minden precízen klappolt. Nincs is semmi kifogásom. Egy tisztességes horror iparosmunka a régi időkből. Fáj a szívem az ilyenekért...

 

A film felvételeit mindössze 17 nap alatt készítették el.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírója, J.D. Feigelson a hangját szolgáltatta az egyik rádióban megszólaló karakternek.

(Kóborló )
 

A film kezdeti stádiumában még mozifilmként gondoltak rá a készítők, majd miután az elkészítésére jóval kisebb költségvetés állt a rendelkezésükre, úgy döntöttek a készítők, hogy tévéfilmként lesz bemutatva.

(Kóborló )
 

A filmbéli Otis szerepére eredetileg Strother Martint (1919-1980) szerződtették le, de a színész még a forgatások megkezdése előtt elhunyt.

(Kóborló )
 
Egy igazi kis gyöngyszem a horror fénykorából, ami az arra fogékony nézőknek nagyon is tud maradandó élményt nyújtani. több»