Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Dolores Claiborne (1995)

Dolores Claiborne
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Kathy Bates
Jennifer Jason Leigh
Christopher Plummer
Eric Bogosian
Jennifer Jason Leigh
Jennifer Jason Leigh
Kathy Bates
David Strathairn
Kathy Bates
Jennifer Jason Leigh
Kathy Bates
Kathy Bates
Jennifer Jason Leigh

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

0

Szépen, nyugodtan indul a film, komor, szürkés képsorokkal, amin átüt a kiégettség, elkeseredés érzése. Majd hirtelen a tragédia, amit Dolores (Kathy Bates) nyugodtan visel el. Majd megérkezik a lánya (Jennifer Jason Leigh), és elkezdődik egy sakkját... több»

 
Berto49   2017. 01. 27.

0

Ki tudja hányadszor néztem már meg, de ennek ellenére nagyszerű élmény volt. Amit ez a két színésznő (Kathy Bates és Jennifer Jason Leigh) alakít, az a színjátszás magasiskolája! A rendező Taylor Hackford nevét eddig nem is ismertem, de ez az adaptác... több»

 
HE7EDIK   2020. 07. 08.

0

Stephen King minden idők egyik, ha nem a legnagyobb írója. Minden műve zseniális, nekem ez eddig pont kimaradt, de tegnap bepótoltam és keresem a szavakat. A színészek játékát kár is ecsetelni, mert ezt egyszerűen látni kell ahhoz hogy az ember át tu... több»

 
harnas1207   2018. 12. 16.

0
Néha kell a dráma

Az ember sokféle filmet néz, de valahogy a drámák kimaradnak az életünkből. Így voltam ezzel én is, ha a nagy Stephen King rajongásom kellős közepén nem jutok el ehhez a filmhez. Nem nevezném a történetet thrillernek, mert nincs benne igazából semmi ... teljes kritika»

 
Zsceeeka   2017. 12. 30.

0

Nem mondom, hogy van olyan jó, mint a könyv (a Bilincsben például tökéletes feldolgozás lett most), de élvezetes volt utána megnézni. Szomorú történet, remek színészekkel.

 
Face   2015. 03. 22.

0

King egyik legjobb filmes adaptációja, azt hiszem. Egyszerűen minden remekül működik a filmben. A képi világnak a hangulat remekül aládúcolja magát a történetet, ráadásul a színészi alakítások is hátborzongatóan jóra sikeredtek. Csakis ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti King regényeit, illetve kedvelője a műfajnak.

 
daniel52   2017. 01. 07.

0

Miután olvastam a könyvet a film számomra nem volt annyira ütős. Megértem, hogy szelektálni kellett valamennyire, de akkor sem adja vissza a regény valódi hangulatát. A dialógusok viszont egész jól meg vannak írva, így eléggé jó dinamikája van a filmnek. Egyszer meg lehet nézni.

A film összbevétele 22 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Castle Rock Enterainment stúdió 25. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Kathy Bates kedvenc szerepe a karrierje során.

(rbernadett)
 

A Castle Rock, 1,5 millió dollárért vette meg a jogokat Stephen Kingtől.

(rbernadett)
 

Stephen King úgy írta meg a könyvet, hogy Dolores szerepére végig Kathy Batest képzelte el. Bates akkor nyűgözte le a szerzőt, amikor találkoztak a Tortúra (1990) forgatásán.

(rbernadett)