Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
52
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
7
Videók
 
ionlywearblack   2018. 06. 25.

Az a baj ez a film tűz akart lenni, de egy gyufa lángjánál nem pislákol jobban. Fahrenheit 451 című világhírű könyvből készítették a filmet. A történet egy olyan világba kalauzol, minket, ahol minden nyomtatott könyv olvasása vagy pusztán birtoklása bűn. A disztopikus Amerikában fekete állig felfegyverzett (fellángszórózott) tűzőrök járják az utcákat, feldúlják a békés otthonokat, ölnek, bebörtönöznek, ha egyáltalán egy papírlap is van a lakosságnál. Három könyv kivételével a világ összes könyve tiltott, mivel a különböző műalkotások összezavarják az elmét és teljesen értelmetlen az ismeretük. A történet Guy Montag (Michael B. Jordan) öntudatra ébredését mutatja be, az engedelmes katona szépen lépdel fel a rangsorban, amikor megrendül a hite ebben az új rendben. Tetszett a karakter, azonban átalakulása túl gyorsan történt meg. Jane Moffat (Sam Shepard) alakítása inkább idegesített mint jó lett volna. Ő képviselte az agymosott sötét oldalt a tökéletes társadalomba bújtatott őrületet, a könyvmentes steril világot. Ahol egy magánkönyvtár, annyit jelent mint a világ legnagyobb drogfogása napjainkban. Küzdelmük a film végéig kitartott, azonban maga a cselekmény annyira kidolgozatlan volt számomra, hogy az egész súlytalanná vált. A filmnek pozitívum még a zenéje, a hanghatásai amik kiemelik a nyomasztó atmoszférát. Maga a könyv iszonyatos erejű és mondanivalójú, azonban számomra a film túl keveset tudott adni. A mai társadalmunkban a tévét, már régen letaszította trónjáról a közösségi média, azonban a könyv által felvázolt világ közelebb van, mint gondolnánk. A papír alapú könyvek elavultak, egyre kevesebben olvasnak. Minden lassan a digitális világba "költözik" és mi is.

 
hsanya182   2018. 06. 07.

A film mélysége és a bölcs idézetek teccettek, a megvalósítás már nem annyira, ezért közepes! Equilibrium c. film sokkal jobbra sikerült, de ez a feldolgozás is lekötött, mert szeretem a fikciókat. Aki nem látta az eredetit vagy Equilibrium-ot, az néze meg nyugodt szívvel ezt előbb...


 
Hakker   2018. 05. 28.

Ez eddig a legrosszabb remake film, amit eddig láttam. Nem elég, hogy a régi Truffaut film klasszisokkal jobb volt, de ennél a filmnél, rengeteg elemet átvettek az Equilibrium című filmből. Ezt a csodálatos regényt is magába szívta a lélektelen filmkészítés hollywoodi gépezete. Lehet jó remake filmet készíteni, csupán az a titok, hogy lélekkel kell .

 
FGyula   2019. 03. 03.
Hát fura

Kár volt a filmszalagért.

Michael B. Jordan
Michael Shannon
Michael Shannon
Michael B. Jordan
Sofia Boutella
Michael B. Jordan
Michael Shannon
 
A jobb érzésű emberek gyomra manapság görcsbe rándul kicsit, ha valamelyik zseni úgy dönt: ideje újra vászonra vinni egy klasszikust. Általában nincs túl jó vége. több»
 
"Aki olvasta a könyvet, annak az is feltűnhet, hogy ez a feldolgozás mennyire elüt az eredeti műtől és annak mondanivalójától." több»
 

Az a könyv, amelyet Montag az öregasszony házából szereznek, aminek a címe "Notes from Underground", amely ironikusan egy olyan emberről szól, aki a saját létezésével küzd.

(Diesel)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.