Katherine Johnson nevével először a Timeless című időutazós sorozatban találkoztam. Akkor egy kicsit utánanéztem, ki is volt ő, így a film megnézésekor már nem teljesen ismeretlenül ültem le elé. Bár drámáról van szó, az egész filmet végigkíséri egyfajta üdítő hangulat. Ebben nagy szerepe van a három főszereplő közti jókedvű dinamikának és a kiváló filmzenéknek. A történet nem szájbarágós, ami szerintem előnyére válik. A szakmai részét laikusként nem mindig tudtam követni, de nem is ez volt számomra a lényeg. Az viszont egyértelmű, hogy a női egyenjogúság és a rasszizmus témái erőteljesen és érzékenyen jelennek meg. Taraji P. Henson elképesztően hiteles, szinte érezni lehet, milyen súlyt cipel egy olyan nő, aki egyszerre néz szembe a nemi, faji és szakmai előítéletekkel. Kevin Costnerrel közös jeleneteik különösen emlékezetesek, gyakorlatilag elsöpörnek mindenki mást a vászonról. Jim Parsons viszont nekem kicsit kilógott, nehéz volt elvonatkoztatni Sheldon karakterétől. Ez a film egy olyan nőről szól, akiről méltatlanul kevés szó esett korábban, pedig meghatározó szerepe volt az amerikai űrkutatás történetében. Örülök, hogy elkészült ez az alkotás – még ha néha túl cukormázas is, akkor is érdekes és fontos darab. Jó látni az utat, ami a ’69-es Holdra szálláshoz vezetett, és közben megismerni azokat, akik valóban eljuttatták odáig az emberiséget – számokkal, tudással és kitartással.
Nehéz bármit is írni a filmről mert nagyon jónak tartom, de nehéz ezt szavakba önteni. A története tényleg elképesztő és örülök, hogy minőségi lett a kivitelezése.
Mit mondhat egy magyarnak a 60-as évek amerikai szegregációja? Amennyiben érdekesen tálalják, akkor sokat! Hasonló témát jár körül a „A segítség” c. film, ráadásul ugyanúgy a hatvanas évek Amerikájában játszódik, mint a Számolás joga. Ez utóbbi azonb... Több
Brutál unalmas filmnek lehettem nézője. Bár ez a vélemény persze csak az enyém, de nekem nem okozott maradandó élményeket. A karakterek annyira üresek voltak, hogy én nem is értettem az egészet.
mindhárom afroamerikai színészt nagyon szeretem és nincs ez másként ebben a filmben sem. szuperül alakítják a maguk kis szerepét és maga a történet ugyan szívbe markoló de mágis kihozzák belőle a legjobbat. mind sztoriban mind játékban
Félve ültem le kicsit megnézni, mert már eléggé telítődve érzem magam a feminista és fekete filmekkel (de, hát most ez "megy"). Szerencsére ebben nem lett "túltolva" ez az egész szemlélet és az igaz történet volta is dob rajta. Kellemes film.
Három afro-amerikai hölgy küzdelme egy olyan világban, ahol a maguk fajtája igencsak hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve: wc, busz, étterem, könyvtár stb.; a hatvanas évek Amerikájában. A filmben szereplő nők a matematikai tudásukkal kivívták... Több
Jó történet, mint oly sok más film, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel, ez is zseniálisan sikerült szerintem. Olyan pluszt tud adni a történeteknek ez az infó, hogy elképesztő. Mindenkinek ajánlom, attól függetlenül, hogy néhol kissé lassú talán a film.
Ez az egyik alkalom, amikor a cél szentesíti az eszközt! Az egész film tetszik, minden mozzanata! Én is szeretem a matematikát, bár ennyire értenék is hozzá, mint a filmbeli asszonyok! Mekkora élmény lehetett számolni, számításokat végezni abban az időben! Minden kézzelfogható volt akkor még!