Nagyon hangulatos világvége utáni darab, az üres, elállatiasodott New York azonnal behúzza az embert, és egészen a végéig nem is ereszti. A történet nincs túlgondolva, de talán egy ilyen darabnál ezzel nincs is különösebb baj, egyszerűen nagyszerű.
Megvallom, szeretem a zombis filmeket. bár ebben a műfajban rengeteg gagyi is készül. A két legjobb minőségű film: a Legenda vagyok és a World War Z. Az előbbi 2007-ben készült, az utóbbi pedig 2013-ban. A magam részéről egyformán szeretem mindkettőt (mindegyik 4.5 csillagos nálam). A Legenda vagyok legnagyobb előnye maga Will Smith, aki tényleg fantasztikus Robert Nevill alezredes (és kutatóorvos) szerepében. Karaktere a járvány kezdetétől az események középpontjában van, sőt Nevill okolja is önmagát valamennyire azért, hogy nem tudta időben megállítani a T vírus terjedését. Ez a fő oka annak, hogy még akkor is New Yorkban marad, amikor már minden túlélő elmenekült onnan. A film jelenkori cselekménysora idején teljesen magányosan él az egykor nyüzsgő nagyvárosban kutyájával kettesben. Nappal kimerészkedik, estére bezárkózik házába. Egy nap azonban hibát követ el, későn ér haza, és a zombik követni kezdik. Ostrom alá kerül háza, az oda befogadott Annával (Alice Braga) és gyermekével együtt. A Legenda vagyok egy nagyon jól megrendezett, látványos és izgalmas zombis akció-thriller. Elismerés Francis Lawrence rendezőnek és Will Smith főszereplőnek érte.
Az olyan filmek, ahol egy szereplő van a középpontban és mellette alig tűnik fel más, nagyon kiemelkedő alakításra van szükség. Itt ezt meg is kaptunk, érdekes film volt.
Hiánypótló filmezés útján végre láthattam az agyonrajongott zombiapokalipszis filmet. Ami valójában a kutya miatt hagy csak nyomot bárkiben. A kezdet érdekes és izgalmas annak ellenére, hogy egyszemélyes moziról van szó, egyáltalán nem unalmas. Majd ... Több
Will Smith ebben a filmben is bizonyította, hogy mennyire remek színész. Érdekes film, alig van benne szereplő mégis végig ütős és izgalmas tud maradni.
Ezzel a minimális szereplőgárdával nagyon jól sikerült megtölteni a játékidőt. Will Smith igencsak kitett magáért megint. Színészileg és akció téren is ott van a szeren. A CGI-t szidják sokan, ami valóban sok helyen kilóg (nem szépek a karakterek, ni... Több
A zombis filmek világában nálam három kiemelkedő alkotás létezik: a number one vagyis abszolult első a Z war, Brad Pitt mozija, ezüstérmes a Legenda vagyok és harmadik a 28 nappal később. De közülük több dologban is Will Smith filmje a legérdekesebb... Több
Nagyon tetszett, de nem mint horror film. Akció/kaland filmnek viszont tökéletes. Meghökkentő alapötlet, ami nagyon szépen van vezetve. Will Smith is nagyszerűen játszott.
szeretem az ilyen világvége zombi stílusú filmeket, és ez nagyon jól hozza a hangulatát. szinte csak egy szereplő körül forog a történet, mégis fenntartja a figyelmet, nem lesz unalmas. érdemes megnézni mindenkinek aki szereti az ilyesmi filmeket.
Nem vagyok egy nagy zombis, de a feeling és az az üresség ami a város utcáin terjeng, nagyon átjött. A színészi játék is egyértelmű helyén volt. Ajánlatos :)
Az egyik legjobb zombis film. Teljesen hátat fordít az ilyen témájú filmeknek, ahol minidig a grandiózusság kerül előtérbe. Itt nem, szereplő is alig van.
Jó kis film, Will Smith elvitte a hátán úgy, hogy nem sokat beszél benne. Ami tetszett, hogy megmutatta, ilyen helyzetben mennyit ér, hogy van egy kutyád (sajnáltam, mikor meghalt). Egyedül a vége volt furcsa, kissé vallásos jellegűvé tették. A témája ellenére könnyed film. 8/10